mă-ntorc în dor

imaginea utilizatorului anna

echilibrul născut
în zumzetul cafenelei
nu e decât fiară
praf de pușcă
cu glas de pasăre

mă-ntorc în dor
ca o rană în cuțit
și nu înțeleg de ce
tocmai țipătul
e starea de odihnă

Comentarii

ți-am citit mai multe poeme, anna. am observat, ca o caracteristică generală, talentul tău de a reduce poemul la atât cât îi este necesar. nici aici nu te-ai dezmințit. remarc finalul "tocmai țipătul e starea de odihnă"... mă duce cu gândul la un fragment asemănător din Cioran ..., dă-mi voie să citez: "prezenta pescarusilor ma deranja, i-am alungat cu pietre. si am inteles ca numai tipetele lor,de o stridenta supranaturala, era exact ce-mi trebuia, ca doar inspaimantatorul putea sa ma linisteasca si ca doar pentru a-l intalni ma trezisem inaintea rasaritului." - cred că sunteți sub spiritul aceleași idei. mai vin cu drag.

Ai esențializat foarte bine starea de zbucium permanent, de alunecare în țipăt. Pasărea devine un motiv preferat în poeziile tale, nu?

Iulia, nu stiu daca din dorinta de a surprinde esenta, nu reduc uneori totul la nimic:) multumesc ca ai adus citatul din Cioran, eleganta exprimarii lui nu suporta comparatie... doar ideea cu tipatul, ne mai impinge inainte cativa pasi tremurati ... Ioana, „tipatul” ar putea fi si semn de viata, sau ... „echilibrul” (cu carjele de rigoare) :) da, pasarea ca si timpul, sunt unele din motivele carora eu le atribui multe sensuri... multumesc de cuvintele voastre, ma bucur ca v-ati rasucit in acelasi dor, care nu este intotdeauna o lipsa, uneori poate fi un preaplin.