notepad

imaginea utilizatorului emiemi

txt

listă cu lucruri de visat:

să-mi iau fetița de la grădiniță. grădinița e lîngă grădina zoologică. grădina zoologică nu mai e. într-o zi animalele au ros cuștile și au plecat cu puii în dinți. acolo a fost un crocodil. acolo a fost o mare broască țestoasă. acolo a fost o bufniță albă. printre plăcile de ciment buruieni ca firișoarele de sînge care îmi ies seara din palme.
eulalia bîzîie se crede bondar îmi povestește de marius crede că s-a îndrăgostit.

să scap un chibrit aprins în puțul de la centrală. explozia vine voluptos o femeie care îți rupe hainele de nerăbdare aș zice. să mori așa e frumos. în moarte trăiești la infinit ultima senzație. e bine. o să-mi fie cald.

să-mi iau un costum toni adams și o cravată cu nod gata făcut. cele pe care le am s-au făcut verzi și-au înflorit pe la coate. au prins rădăcini.

să mai urc o dată pe toaca. ultima dată am numărat 543 de trepte. în fiecare an mai dispar cinci-șase trepte. în fiecare an mai dispare o porțiune de balustradă. în fiecare an picioarele trebuie să fie mai puternice să te cațeri pînă la dumnezeu. în fiecare an cobori în fund și asta nu înseamnă că ești înfrînt. poate însemna și că toate lucrurile încep de-a bușilea.

listă cu lucruri de învățat:

să dorm cu lumina stinsă cînd sunt singur acasă. nu băiatule stai liniștit nu te va tulbura nicio vietate niciun păianjen nicio fostă iubită. nimic monstruos nu se întîmplă dacă nu vrei.

să nu spun lucruri importante. mă vor asculta toți o să mă emoționez o să mă bîlbîi și-o să dezamăgesc.

să dau găuri cu bormașina. sunt multe lucruri de fixat tablouri cablul de la internet cablul de la televizor priza de la centrală priza de la mașina de spălat. important e ca pereții să fie din bca găurile se dau mai ușor lucrurile se fixează mai bine viața e mai stabilă.

să șterg hardul de praf am o frică patologică de curentul electric. în mod normal ar trebui să se moară ușor în somn ori ca atunci cînd stai la semaforul temporizat se face verde și nu-ți dai seama cînd ai ajuns pe partea cealaltă. te uiți înapoi și-ți vine să rîzi de alți gură-cască ei vor trebui aștepte iar culoarea verde.

word wrap

o dată pe săptămînă merg la kaufland. la început amețeam oamenii mă călcau pe picioare nu știam pe unde se intră pe unde se iese. cam ca în uter. te ții strîns de căruțul plin ca de cordonul ombilical ajungi la casierie cei din spate te împing nerăbdători plătești ușa se deschide automat și te trezești într-o parcare imensă une nu mai știi care ți-e locul.
acasă frigiderul sună a gol. o țeastă fără gînduri ori o firidă secretă în peretele castelului.
privesc fix ochii mei sunt niște holzșuruburi care fixează imaginile ca plinta de la parchet.

new

listă cu lucruri de visat:

să-mi iau fetița de la grădiniță. bîzîi mă cred un frigider imaginar îi povestesc de tine crede că m-am îndrăgostit.

să cobor în puțul de la centrala termică să fac dragoste cu o explozie.

Proză: 

Comentarii

ai grija ca ai un typo la un moment dat. as renunta la ultimul rind, mi se pare cam fortat, sau l-as inlocui cu altceva desi ideea nu e noua este destul de bine realizata. pe ici pe colo unele "contextualizari" risca sa artificializeze poate prea mult textul. cea mai aproape de imaginatia mea: "să scap un chibrit aprins în puțul de la centrală. explozia vine voluptos o femeie care îți rupe hainele de nerăbdare aș zice. să mori așa e frumos. în moarte trăiești la infinit ultima senzație. e bine. o să-mi fie cald." cea mai reusita ca metafora dupa parerea mea: "privesc fix ochii mei sunt niște holzșuruburi care fixează imaginile ca plinta de la parchet." cea mai naturala: "eulalia bîzîie se crede bondar îmi povestește de marius crede că s-a îndrăgostit."