Noutăți în pagina de profil

imaginea utilizatorului Virgil
surprize de primăvară



Probabil unii dintre voi ați observat că am manifestat o anumită „absență” în ultima vreme. Unii chiar m-au întrebat dacă am părăsit site-ul sau dacă a fost părăsit site-ul. Răspunsul cred că nu este nevoie să mai fie oferit aici. Hermeneia este bine și funcționează. Cei care o administrează sînt prezenți. Faptul că oamenii tac nu înseamnă că nu fac ceva. Uneori ai mai mult timp să gîndești cînd ești gata să taci. Oricum, să trecem peste aforisme. Hermenia se află într-un proces de redescoperire și deja au avut loc unele schimbări în aspectul ei. Altele sînt pe planșeta de proiectare. Sperăm să vă placă. Anunțăm pe această cale un element nou în pagina fiecărui membru hermeneia. Ați observat că biografia și crezul literar au migrat în coloana din dreapta sub fotografie, așa cum le era locul în opinia noastră. Pagina fiecărui autor pare goală acum. Dar aceasta este doar o situație aparentă. Pentru că dacă veți merge în pagina în care vă editați profilul veți putea vedea acolo în zona inferioară două noi cîmpuri, „Text 1 în pagina personală” și „Text 2 în pagina personală”. Aceasta vă oferă posibilitatea de a introduce în orice moment două texte personale publicate pe Hermeneia, texte care credeți că vă reprezintă. Este nevoie doar să accesați textele respective, să identificați numărul textului care poate fi găsit în ultima parte a adresei URL. Pentru cei care nu sînt foarte familiari cu aceste denumiri este vorba de șirul de informații care apar în rubrica URL a browser-ului atunci cînd accesați un text pe Hermeneia. De exemplu textul pe care îl citiți acum poate fi accesat dacă tipăriți în rubrica URL următoarele: http://www.hermeneia.com/poezie/6992/
Ei bine numărul la care mă refer este în acest caz 6992. Așa cum spuneam este suficient să puneți în acea rubrică numărul care corespunde adresei de URL a textului pe care doriți să îl așezați în pagina profilului personal. Există acolo posibilitatea înscrierii a două texte pe care le preferați. Aceste texte pot sta acolo atîta timp cît doriți și le puteți schimba oricînd cu altele după plac. Este important să fiți atenți ce numere introduceți pentru ca să nu promovați în pagina personală un text greșit sau care aparține altcuiva. Pe Hermeneia fiecare text are un număr de identificare distinct indiferent de categoria de încadrare a textului. Modul în care apar cele două texte îl puteți vedea dacă veți avea bunăvoința să vizitați pagina mea personală.
O ultimă observație este aceea că noi dorim că să oferim și această facilitate pentru ca membrii Hermeneia să poată folosi pagina personală pentru a-și promova o anumită identitate literară. Este posibil să urmeze și alte surprize pentru membrii Hermeneia. Dorim în schimb să obținem o anumită reciprocitate. Am observat că sînt destul de mulți membri Hermeneia care nu și-au completat profilul cu o fotografie adecvată, un crez artistic și o biografie. Deocamdată toți membrii Hermeneia își pot pune cele două texte în pagina personală. Peste o lună însă vom revedea profilul fiecărui membru iar cei care nu au profilul completat în mod adecvat vor pierde posibilitatea de a publica cele două texte în pagina personală. Sperăm însă să nu fie cazul și credem că această facilitate nu va fi abuzată ci va revitaliza paginile de profil personal și va încuraja completatea fiecărui profil. Alte noi schimbări vor fi anunțate pe parcurs.

Comentarii

o facilitate tehnica binevenita. daca ar fi si altele, cu siguranta, ar fi utilizate cu placere si interes de membrii site ului. ar fi interesant de vazut ce sugestii, propuneri, idei geniale privind schimbari in bine ale site ului Hermeneia vin si din partea membrilor mai mult sau mai putin activi

Intru totul de acord cu tine cu privire la ultima parte. Si dorinta mea este de a afla aceste opinii, intrebari sau sugestii/propuneri.

super. mi-a placut mult, eu zic sa curga propunerile. am cateva acum: 1. sa fie adaugata in meniu sectiunea "articol". eu n-o gasesc pe nicaieri, consider ca e insuficienta cea de info. nu toate articolele sunt anunturi (sau invers) si sa fie pe prima pagina un link ilustrat dedicat. 2. sectiunea de recomandate sa fie largita si sa fie mai "fluenta". apoi ar fi bine sa fie tot in meniu "texte" si "comentarii" asa se vor putea vizualiza mai multe, acolo sa fie pur si simplu lista (nu cum e la sectiuni unde-i mult spatiu ocupat de texte remarcate si chiar e bine sa fie asa). 3. o impartire mai pe sectiuni (sa zic asa) a linkurilor, ilustrate sau nu. am propus acel "special articol". bine ar fi si polemica. tot dedicata. asa va fi usor de accesat si atragator, va creste elanul comentatorisesc si cred ca si elanul in a posta texte cat mai bune. mai zic, daca e. :)

draga noastra marchiza, (la bunica marchiza era un fel de veranda - nu stiu cum de a ajuns asa in limba romana din anii '60), anyway, sa iti raspund - la punctul 1. - in momentul de fata exista sectiunile de articol si polemica la categoria de proza. fiind sectiuni nu au link-uri specifice. pe viitor intentionez sa restructurez categoriile si si sectiunile. de exemplu vreau sa comasez categoriile de bilingv, traduceri si limbi straine intr-o singura categorie "lingua". de asemeni imi propun sa creez o categorie separata de "gazeta" care sa includa numai sectiuni specifice precum articol, polemica sau interviu. nu stiu daca va exista un link dedicat pentru articole dar e posibil ca vizibilitatea fiecaror sectiuni sa fie mai mare de acum pe prima pagina. poate si prin linkuri. este drept, unele texte "mor" ingropate in spatele primei pagini dupa postare. de aceea acum de exemplu ultimul text postat la un moment dat apare (pentru atit timp cit are aceasta calitate) in prima pagina (partial). asta si pentru a-i oferi o "vizibilitate" mai mare dar si pentru a incuraja activitatea de publicare. la punctul 2. - noi nu avem recomandate pe hermeneia. nu inteleg ce vrei sa spui prin "fluenta". nu inteleg nici a doua parte a punctului. poate explici mai bine ce vrei sa spui sau sa propui. la punctul 3. - te rog sa explici mai clar ce vrei sa propui. ce este acel "articol special"? daca mai ai de spus, by all means, spune...

ah, e vina mea ca m-am exprimat un pic confuz. remarcate am si vrut sa zic :)) nu stiu cum mi-a scapat. scuze! largire inseamna sa apara mai multe texte acolo, sa fie un fel de "imbold" sa se posteze texte calitative. asta va duce, cred, si la o interactivitate crescuta. fluenta inseamna sa se schimbe mai des, sa curga adica, de-asta am pus " ". apoi la 3 am gresit anticipand deschiderea " , era, de fapt special "articol", adica pus special pe prima pagina, ilustrat etc. de fapt 3. e continuarea lui 1. sunt foarte obosita si posibil nu am coerenta necesara, daca mai ai nelamuriri, ma voi stradui sa (ma) explic.

e de bine...bine că ți-ai făcut simțită prezența.binevenită și mențiunea privind postarea biografiei.

No offence, dar pentru un utilizator de rand ideea completarii id-ului textului este destul de complicata. Cred ca ati putea regandi sistemul. De exemplu, doar o sguestie, in loc de id, sa faceti un drop-down cu toate textele unui autor, sau sa puneti un link in dreptul fiecarui text care la apasare sa ajunga in pagina de profil. ialin

Revin... Mi-am updatat profilul, si re-updatat, adica am pus doua texte, unul l-am scos. Adica dau scroll destul de mult pana la sectiunea de texte... Nu se poate sa avem optiunea sa postam fie texte fie datele de profil cum erau inanite ?

hialin, no offence taken, dar please agree to disagree. poate necesita ceva mai multa atentie dar nu cred ca este complicata. chiar as dori sa aud si opiniile altora. si intr-un anumit sens (ca administrator de site) prefer o solutie mai putin facila pentru utilizator tocmai pentru ca banuiesc ca stii foarte bine ca mai ales in universul internetului, cu cit ceva e mai usor de facut cu atit exista tendinta de a fi abuzat mai mult. de exemplu nu cred ca as dori sa vad pe membrii hermeneia schimbindu-si textele o data la jumatate de ora. si te asigur ca sint si spirite din astea mai nestatornice care si-au sters si apoi m-au rugat sa le repun textele back pe hermeneia de 4 sau 5 ori. artistii sint tare emotionali si nu tre sa le dai prea multe jucarii pe mina ca le fac praf. no offence intended. in ce priveste ideea cu drop-down list, este evident posibila dar (pe linga aspectul precedent) cred ca ar incarca si mai mult (si oarecum inutil) traficul intr-un sistem care si asa este in mare masura "cantitativ". probabil ca o fi existind pe undeva si o solutie care sa evite asta dar nu sint convins ca se merita deocamdata efortul. pe de alta parte un membru isi schimba textele de acolo cind? o data pe saptamina? o data la 10 zile? o data pe luna? cred ca doua minute pe luna pentru identificarea a doua numere si inscriere lor intr-un profil este un efort si un consum de timp absolut nesemnificativ. In ce priveste a doua intrebare cred ca raspunsul este negativ. nu cred ca o astfel de optiune care ar genera inconsistenta in modul cum ar aparea paginile de profil ar fi ceva recomandabil functional sau estetic pentru un site.

ideea nu e rea. încerc să-mi imaginez ce se întîmplă în cazul cuiva care scrie doar proză. cu acest prilej mi-am recitit propriile texte și îndrăznesc să vin cu o umilă părere/propunere. cred că ar fi potrivită implementarea unui mecanism astfel încît accesarea unui text de către autor să nu-i incrementeze contorul de vizionări. nu sînt sigură că-i o chestie fezabilă, dar ar fi mai cinstit.

buna ziua! am ales doua texte si am copiat numerele lor, respectiv cele care corespund adreselor de URL in cele doua campuri noi; probabil aparitia lor in pagina personala nu se face imediat, sau nu am facut ceva bine, v-as ruga daca puteti sa ma lamuriti ? si inca o intrebare: ce se intelege prin "profil completat in mod adecvat" ? sunt suficiente cateva date biografice, cateva repere, sau este obligatoriu de respectat un anume cadru mai amplu care sa cuprinda toate datele biografice ?

Anna, deocamdata nu vad ca ati introdus nici un numar acolo. Precizez, nu este vorba de intreaga adresa URL ci doar de acel numar. Nu uitati sa apasati pe "Trimite". La a doua intrebare raspunsul este: nu dorim sa impunem nimanui un anumit format. Credem ca fiecare aici intelege ce inseamna o mica nota biografica si o exprimare de crez artistic. Nu dorim insa sa vedem pagini goale, formulari misterioase, absolut absurde, neadevarate sau ofensatoare. Englezii au un cuvint pentru chestia asta, se numeste "common sense". Intotdeauna mi-a fost greu sa traduc asta in romaneste. Oare de ce...

em ce patrat, este posibil dar nu cred ca este fezabil. am sa investighez propunerea daca exista cumva o solutie dar care sa nu impovareze si mai mult accesul la pagini.

deocamdata observ ca nu toti membrii Hermeneia au vrut sa se foloseasca de aceasta oferta. O lasam deocamdata deschisa desi sint oarecum nedumerit de ce nu a fost preferata.

Pot presupune eu daca mi se ingaduie de ce membri H nu au folosit aceasta facilitate foarte buna (chiar m-ai facut invidios :-) din pagina de autor... pentru ca nu s-au obosit sa gandeasca un pic. Pentru a-i ajuta eu propun sa pui la fiecare (dintre cei care nu au completat deja desigur) acolo primul text postat pe H... apoi sa vezi cum intra tot mai multi si il schimba... just an ideea dar sa vezi ce rezultate interesante primesti ca rasplata pentru asa o munca :-) Andu

Andule, sa stii ca iti multumesc pentru idee. E super. Apreciez.

eu am banuit ca andu glumeste. tot e pus pe șotii in ultima per. cred ca suntem destul de maturi si de constienti de ceea ce facem si de ceea ce trebuie facut. a proceda machiavelic e ok, dar aici nu traim in florenta sau in cine stie ce stat mai mult sau mai putin liber. dimpotriva. daca hermeneia are o reputatie (ca sa nu spun avea) ea consta tocmai in respectul fata de celalalt, un celalalt care poate gresi dar care poate lua hotararea cea mai buna atat pt el cat si pentru ceilalti. fiecare membru al hermeneii ar trebui sa se simta nu neaparat ca acasa, sau ca pe strada, ci mai degraba ca intr-o sala de lectura, adica atent si in acelasi timp important.

aproape ca ma indeamna ultimul comentariul al lui Francisc la a scrie o polemica. ceva de genul ce doresc oamenii mai mult? Un despot luminat sau o libertate responsabila? si ce anume le-ar face mai bine? On a short run and on a long run.