Căsuțe umblătoare

imaginea utilizatorului aleena
pentru copii

Melcii de ce nu se grăbesc niciodată?

Pentru că lumea este prea minunată
ca să o parcurgă în mare viteză

Și apoi,
dacă se întâlnesc cu o pioneză -

una care stă toată ziua cu vârful la soare
ca să vadă cum trec pe deasupra
căsuțele umblătoare?

Dar melcii nu se grăbesc
și pentru că, înaintea nopții eterne,
așa li se pare lor mai firesc:

să apuce să lase în urmă o dâră luminoasă
pentru stelele
fără casă

Comentarii

într-o lume tot mai preocupată să surprindă doar imagini blurate pentru a defini mișcarea, microclicurile semnate de Elia David ne reamintesc adăstarea; o face cu delicatețe și ne surprinde în mod plăcut.Avem nevoie și de asemenea stări care să ne redefinească – bună seara copii, noapte bună copii!

Multumesc, Aalizeei.

Pe cand o carte de povesti pentru copii? E foarte reusita poezia, felicitari!

elia, nu cred că știi, dar poezia ta de aici m-a făcut să renunț la ideea mea de a nu acorda penițe. recent, într-o dezbatere asupra umanismului, imi exprimam reticența față de concepte precum cel de inocență, conștiință, solidaritate samd. însă, este o pedagogie în fața căreia, vrând-nevrând, trebuie să-i recunosc meritele. pentru simplitatea construcției, pentru logica completă a discursului, pentru apolinicul asumat, felicitări!

Multumesc, Alma. Nu stiu ce sa iti raspund. Prima carticica e gata, in sertar.:) Acum lucrez la a doua.:) Dorin, multumesc. Nici tu nu stii cat de mult mi-a placut azura li. Dar, poate, daca ma grabesc nitel, ajung sa-ti las un comentariu inainte sa dispara din pagina.:) Va mai astept.

elia, imi place cum iti construiesti textele. nu mai zic de originalitatea lor. cred ca le-as recunoaste de-acum si nesemnate cam uităm cît de minunata e lumea si e bine ca ne mai reaminteste cineva din cînd in cînd, mai ales ca o face atît de dragalas

Multumesc, Matei.

Speram ca acest text sa fie recomandat.

Revin sa ii transmit autoarei ca a primit felicitari de la mai multi cititori carora le-am trimis poemul. N-am dat penita pentru ca astept penita de diamant pentru acest text pe care il vad ca pe un final in forta al unui viitor volum al sau. Si pe care cu drag si consideratie il voi publica in antologia Virtualia, daca si autoarea va dori acest lucru.

Multumesc, Alma. Ma bucura dar ma si surprinde putin faptul ca aceasta poezie a avut un asemenea ecou. Mi-ar face placere sa fie inclusa intr-o antologie de poezie, desi nu stiu cat de bine i-ar veni printre poeziile 'serioase'. E potrivita, intr-adevar, sa incheie un volum, daca va mai exista unul. Multumesc si pentru aceasta idee.