când bărbatul în somn pare zeu resemnat

imaginea utilizatorului yester

luna trece prin zidul lui sartre ca o nebună prin grădini
mă doare un rest de morminte mă cânt ca un poet sărac

unde să ascund frumusețea ta unde să înot pentru pământ
dacă ar ieși din mine păsări cu albul în gheare tu ai zbura?

pune-te în timp ca o eșarfă sau lasă-mă sub ghilotină
dă-mi toată durerea nopților sau dă-mi vieți de pierdut

draga mea te-am ales cum se alegeau pe vremuri sclavii
închide ochii simți soarele? e primăvară între umerii tăi

ea este un miros de balsam în păr cumva auriu ca visele
din pieptul ei intră în mine un târg vesel și totuși e seară

Comentarii

E primăvară iar

Îmi place tonul poemului, unul nou :) uneori retoric, alteori ușor imperativ, alteori confesiv-meditativ. Imaginile pe gustul meu. Fiecare vers e un poem plin de semnificații. Aduce liniște și emoție artistică. E primăvară iar!

gând bun, suflet bun!

au venit cuvintele tale, Mariana, cum vin buchetele de flori la spital. au lăsat în mine parfum și culoare, prospețime și binețe. mulțumesc frumos pentru ele și pentru semnul tău de apreciere. contează!

"dă-mi toată durerea nopților

"dă-mi toată durerea nopților sau dă-mi vieți de pierdut". mi-a placut tot textul, dar versul asta in special. Fiecare storfa mi s-a parut asemeni unei pastilute parfumate pe care o lasi prin camera- iubita, ce comparatie fericita, primavara (care nu mai vrea sa vina) dintre cei doi umeri pare atat de proaspata, bineinteles, iubirea se presupune ca nu imbatraneste niciodata.

încântat!

hey Mădă, mă bucură trecerea ta pe aici. mai ales că este una care aduce căldură prin vorbele tale frumoase. îți mulțumesc frumos pentru aprecieri dintr-o iarnă rusească, surdă, cu nămeți mari, în care tot consumăm ceaiuri fierbinți și aromate, ca opiniile prietenilor pe care îi avem departe sau aproape.

...

daca "servesti" pe bucatele, gasesti tot felul de frumos pe-aici. intregul, insa, imi pare ca ascunde ceva... sartre, nopti, frumusete, dragoste, barbatul in somn... Deci place bine de tot!:) Multam, poete, mare multam!

so

multam fain de popas, draga Silviu, in fond toate ni se ascund in afara de cele descoperite :) mai hai!:)