echilibristică

imaginea utilizatorului mignona
...

dansez pe niște sunete tâmpite de vioară
balerină în propria teamă
merg pe sârma întinsă
cu sufletul șchiop și orb
nu știu cui aparține curajul
ce sens au pașii înainte înapoi
încrederea în cioate
mi-o dă căderea în gol

Comentarii

- plat -

"încrederea în cioate
mi-o dă căderea în gol" - pe lângă că mie nu-mi spune nimic, sună şi aiurea. " Încrederea în cioate" poate fi totul şi nimic, nu ştiu ce şi cum să interpretez. Nici contextual, nici particular.

M-aş mai gândi şi la "sufletul şchiop şi orb", stii tu de ce.

În rest, mi-amintesc că am citit la tine texte bune...

ai dreptate

ai dreptate, Adrian, „poate fi totul și nimic”...pentru mine cioatele reprezintă totul, de pe ele m-am ridicat atunci când am căzut în gol și atunci am scris ce am simțit.am încă această nelămurire, ce este poezia, defapt?! am citit zeci de păreri și niciuna nu m-a convins...cred că pentru fiecare ea reprezintă altceva, fiecare scrie dintr-un motiv sau altul, eu o fac doar pentru a mă elibera, e un fel de terapie, de aceea poate nu iese întotdeauna poezie.
apreciez faptul că vrei mai mult de la mine, asta înseamnă că îți pasă, dar nu pot scrie altceva decât simt.
"Mi-ar fi cu neputinta sa alcatuiesc stihuri, pana cand nu simt in inima ceea ce scriu. Cuvintele stihurilor izbucnesc din inima, ca niste scantei dintr-o cremene, dar asta se-ntampla numai atunci cand cremenea inimii este lovita de amnarul durerii sau al bucuriei, al mustrarii pentru pacate sau al recunostintei fata de bunul Dumnezeu.... Cand scriu ceva mai miscator simt o durere in inima, ca si cum stihurile ar fi niste faramituri, desprinse din insusi inima mea zdrobita, de aceea si cuvintele curg insotite de lacrimi uneori." -Sfantul Ioan Iacob Romanul, din Hozeva

mulțumesc.