Virgil -
...
nu este nevoie să fii perfect
mi se spune
se poate intra și așa
în această zi transparentă
totul e să improvizezi
mai repede decît ea
Poezie:
nu este nevoie să fii perfect
mi se spune
se poate intra și așa
în această zi transparentă
totul e să improvizezi
mai repede decît ea
Comentarii
mladitza -
Gasesc ca textul e subtil si are o esenta tare. Ne ridica urmatoarea intrebare: ce anume este mai important, tinderea spre perfectiune sau prinderea sclipirii fie ea si de moment? Dar totul e relativ, clipa "cea repede" trece pe langa fiecare si oare depinde intotdeauna de noi daca o lasam sau nu "sa se lepede"? Poti trece "usor" prin viata. Dar acest "usor" e un act de superficialitate sau o incercare de zbor?! Ceea ce conteaza pana la urma este cat de "inspirat" esti ne sugereaza raspunsul Virgil pe care il felicit pentru un poem care indeamna la meditatie. Se poate citi si in alta cheie aceasta poezie dar eu am preferat o nuanta poate ceva mai subiectiva. Violeta
hialin -
Gasesc prezenta versului doi prin precizare in sine, inutila. Textul ar avea sens fara, chiar ar primi o tenta imperativa accentuata. Personal... as fi scris pirmul vers cu "italics" si separat de celelalte si evident fara al doilea vers. Ialin
Virgil -
malditza, nu știu ce să spun, interesantă interpretarea ta, poate chiar mai profundă ca textul în sine hialin, într-un fel ai dreptate, dar în altul nu. pentru că cred că îți dai seama că există un efect diferit între formularea eliptică și cea mai degrabă explicită. eu am preferat a doua opțiune. a existat o vreme în care, dacă te vei uita la textele mele vei vedea că am utilizat mult prima soluție. în ultima vreme vreau să văd dacă pot face ceva și folosind-o pe a doua. cam asta ar fi explicația fenomenului.
Călin Sămărghiţan -
Eu consider important versul doi. Este cel care dă sensul pasiv, în locul celui reflexiv, textului, deci necesar, nicidecum inutil. Finalul, lipsit de o prețiozitate prea scorțoasă, care poate nu dădea bine aici, oferă o conchidere lejeră, o zicere de spirit ascuțit, în bună consonanță cu titlul.
Aranca -
Textul e departe de ceea ce putea scrie autorul...E doar un fragment decapitat din altă poezie ce s-a anunțat mult mai interesantă în prima sa ipostază de editare. Rima din final (involuntară...) defavorizează întregul.
Virgil -
nu crezi ca decizia cu privire la ce este mai bine cu privire la un text apartine autorului?
Aranca -
Bineinteles că decizia apartine autorului, doar că mie mi se părea mai interesant textul (în forma lui nefinisată. nedefinită vei spune tu) pe care am apucat să îl citesc. Nu trebuie să te afecteze o opinie personală.