trop tard ! zeppelinul pierdea hidrogen sau alt gaz mai ușor decât aerul…

imaginea utilizatorului solomon

m-am dat cu submarinul azi
singurică
într-o scenă de gen dintr-un tablou pozat de unu’
submarinul avea botul ca de rechin
si chestia aia prin care se vedea afară
era de aur bătută in pietre svarovsky
eu mă intinsesem pe un pătuc din el
burduful mirosea a levănțică
eram în rochia albă de mireasă
nu știu de ce nu căuta să afli
citeam dintr-o cărticică recomandată
de profesorul meu de pian
"Cum se introduce pianul pe geam
direct acordat"
capitolul 3 – "Secretul"
când
roșiii au intrat iar in noi
sonarul s-a bulit
periscopul s-a dus dracului
i s-au scuturat toate pietricelele
s-a rupt și o pală de la elice
de unde brusc s-a facut foarte frig
eu ce era să fac am început sa țip
panică mare
presupun ca s-au descărcat hormonii
din glandele suprarenale
gonade glandele creierului ...
nu știu exact... endorfine
testosteron acizi grași adrenalină
cert e ca nu am citit tot secretul
ridicătorilor pianului pe geam
ăla a căzut
zdrang
pe asfalt peste unu’
care făcea poze portretistului meu
când mă picta dupa model în nacelă
cu ghergheful pe genunchi
și zulufii-n bonetă
eu mă uitam melancolică'n jos
la peștișori si alte înotătoare scuipam
nu chiar pe ei
așa… in general
mă înțepam în ac șopteam
ah vai ce-o să mă doară
și apoi sughițam

cine m-o pomeni m-am întrebat
un segment de timp
exact până au venit acasă piticii
sleepy a urlat ăsta e patucul meu, fă!
mi-e somn vreau să dorm

prea târziu
zeppelinul pierdea hidrogen sau alt gaz mai ușor decât aerul

Comentarii

iti recomand zeppeline peste piata bucur-obor, de cartarescu, sa vezi cam cum se scrie poezie. Nu au ce cauta diminutivele in textul tau...patuc, pietricele, carticica, pestisori si altele, nu prin diminutive transpui cititorul intr-un context pe care il doresti(varsta) ci prin ansamblul poeziei asta una la mana roșiii au intrat iar in noi sonarul s-a bulit roșiii se vrea licenta poetica? Astfel de cuvinte nu se cauta, ele vin natural si se integreaza in context.Bulit...execrabil. de unde brusc s-a facut foarte frig eu ce era să fac am început sa țip panică mare nu esti atenta la diacritice, in unele parti ai, in altele nu, ar trebui sa iti verifici textele inainte de a le expune si in plus ai repetitii urate, s-a facut, sa fac Incercati sa va autocenzurati textele si sa nu expuneti toate aberatiile, din respect pentru cititori si din respect pentru voi insiva daca aveti pretentia de a deveni poeti.

sfatul lui caragea cu aberațiile e valabil si pentru comentatori ca el. dă, dom'le, lecții de placaj sau de drop-goal sau la ce naiba mai ești tu competent și renunță la aroganța asta de poet consacrat, că tot nu ai și nici nu vei avea vreodată vreo treabă cu poezia.

Uite cine vorbeste, Ioan Albu care isi baga si isi scotea organul in toate scorburile. Sa nu se creada ca vorbesc aberatii, daca este nevoie dau si copy-paste din magnifica poezie, nu am vrut din respect pentru cititori. Albule, inainte de a da tu, un poet agonic de buzunar si aparator al Ioanei Barac, verdicte cu privire la valoarea poetica, citeste atent comentariul meu care face referire strict la text. Faptul ca eu cred ca este o aberatie se justifica prin cele ce constat, neatentie, repetitiile, lipsa diacriticelor, expresii pretentioase cu pretext de licenta poetica.A si pentru ca te-ai legat personal de mine, am reusit sa ma impun in doua chestii, si in sport si in literatura si le arat unora ca tine, care traiesc cu prejudecati ca sunt potent si nu am nevoie de scorburi. Faptul ca te legi de mine si de poezia mea si nu de comentariul facut, ma face sa te tratez ca pe un gunoi, si ti-o spun in fata, esti un gunoi, si imi asum consecintele.

ioan albu si Snowdon King, va rog sa considerati acest avertisment ca fiind cel de dinaintea suspendarii conturilor voastre pentru o luna pe Hermeneia. nu ma deranjeaza polemica si argumentele legate de text si de literatura dar cind nu va puteti controla, in prea cunoscuta traditie mioritica, si folositi spatiul acesta pentru invective si atacuri la persoana incepeti sa demonstrati doar faptul ca nu stiti la ce foloseste. o luna pe tusa poate fi un prilej bun de meditatie la rostul comentariului si polemicii literare. urmatoarea abatere vi-l va oferi. garantat.

de acord, suport suspendarea, numai ca să ii răspund rugbystului de doi bani de care nu a auzit nimenea si poetului de care nu-i pasă nimănui (auzi poznă, cică s-a impus în literatură, te umflă și râsul la gogomănia asta!) că gunoi și zdreanță o fi el. iar chestia aia cu scorbura din care nu a avut perspicacitatea sa inteleaga nimic i se va lamuri daca ii dau indiciul ca prima strofă era un acrostih care indica persoana ale carui apucaturi le parodiam in textul respectiv. ceva gantere la inteligenta, maestre?

ioan albu, nu prea ai ce sa raspunzi de vreme ce dumneata ai fost primul care ai atacat. consider acest conflict inchis si iti cer sa iti muti cheful de scandal oriunde in alta parte. oricine are dreptul sa comenteze orice text. snowdon king, daca tot te vad cu chef de recomandari, iti recomand si eu ceva, pe viitor limiteaza-ti aprecierile la adresa textului si mai putin sau de loc la adresa capacitatii autorului de a scrie poezie, asta ca tot faci vorbire despre respect. arata-l tu mai intii. altfel e mai degraba ipocrizie.