Poșta vinde timbre și capete de copii

imaginea utilizatorului citadinul

Poșta vinde anul acesta timbre și capete de copii,
Și capete de vite, și capete de bărbați iluștri
Plouă torențial. E timpul să stai în casă, să tragi draperiile,
Să acoperi oglinzile, să oprești ceasurile, să otrăvești câinii,
Să tai firele, să acoperi mobila cu cearceafuri, să nu faci zgomot,
Să nu primești pe nimeni, să te pregătești pentru o hibernare a la long
În casa aceasta pe rotile, care dansează când la stânga, când la dreapta
Acoperă-ți ochii, coase-ți gura, astupă-ți urechile; dacă ai răbdare vei trăi.

Comentarii

e mai mult decit o poezie despre timbre :) asa cum se anunta in titlu. e un protest, e un strigat, e o neputinta. finalul e magistral si inteleg perfect ce vrei sa spui in acest colaj vizual à la Cosa Nostra: "n casa aceasta pe rotile, care dansează când la stânga, când la dreapta Acoperă-ți ochii, coase-ți gura, astupă-ți urechile; dacă ai răbdare vei trăi."

Aranca, Și de această dată comentariul dumneavoastră este foarte pertinent. Ați intuit bine: într-o lume de o agresivitate înspăimântătoare, singura soluție pentru un ins mai puțin adaptat legilor junglei este recluziunea. Vă mulțumesc mult pentru faptul ca acordați atenție poemele mele și vă sunt recunoscator pentru "peniță". Să auzim de bine.

O poezie mediocră, de la un pretins poet care scrie de 4 decenii se așteaptă mai mult decât aceste mediocrități.

Djamal, ma tem ca tu transformi facilitatea comentariului intr-o posibilitate de revansa, iti recomand sa respecti regulamentul si sa eviti a formula aprecieri la adresa persoanei autorului si sa te contentrezi pe text si sa vii cu argumente

cred ca ar fi mai indicat tinand cont de experienta care o ai sa renunti la semnele de punctuatie, te limiteaza mult. Mi-ar fi placut ca versul doi sa respecte structura vizuala a intregului poemului. Chiar daca abunda de verbe la conjunctiv, acest text este reusit prin mesajul care il transmite. Doua timbre unite intr-un poem nestampilat.