puloverul (the end)

imaginea utilizatorului yester

Nunta a fost simplă. La fel de simplu a fost și divorțul. După trei ani. Claudiu se culcase cu Mara. O fostă prietenă. Era derutat. Alexandra se întoarse în Mangalia. Stătu 3 luni acolo. Apoi plecă în Canada. Starea ei se îmbunătățise considerabil.

- Alo?
- Da.
- Mi-este foarte dor de tine, mogâldeață!
- Ce este dorul pentru tine, dragul meu?
- Este o casă în care locuiesc genunchii tăi…
- Și ce înseamnă casă pentru tine, dragul meu?
- Un loc unde să fiu iubit și fericit! Te rog, înțelege-mă!
- Te-aș înțelege dar nu știu… ce înseamnă să fii pentru tine?
- Lexa, când transpir noaptea, simt că exist.
- Da, știu ce e noaptea ta, prostuțule! Frica!
- Vii în țară?
- Care țară Claudiu? Care țară? Tu?
- … Nu mă chinui, te rog!
- Ce este chinul pentru tine, dragul meu?

Cam asta fusese ultima lor convorbire telefonică. Lukas juca în N.B.A. Anne intră solistă într-un band rock. Dana îl cicălea pe Claudiu săptămânal. Mara dispăru repede din peisaj. Partajul fusese amiabil. Mașina rămase la el. Iar ea luă contravaloarea de la vânzarea apartamentului. Tocmai atunci televiziunile anunțau că Mălina Olinescu se sinucisese. Era iarnă. În comoda din dormitor un pulover ros de molii. Ziua viscolea razele unui soare îndepărtat. Probabil nimeni nu sesiză.

Proză: 

Comentarii

declar pe proprie raspundere ca

declar pe proprie raspundere ca le-am citit pe toate din serie si m-au lasat cu gustul de rigoare. imi este greu sa o numesc povestire pentru ca nu cred ca a povestit prea mult. influenta poetului este foarte mare in aceasta incercare in proza.

uitasem,

uitasem, acest tip de proză se vrea similar prozei lui Macedonski și Bacovia. cred, de fapt sunt sigur că ești familiar cu ele. de aceea atât de multă coagulare, interdependență între secțiuni și simboluri. toate pe un schelet modern. de aici și influența poetului de care vorbeai. desigur, cei doi poeți nu sunt cunoscuți prin proza lor:) dar mie îmi e dragă. de aceea această abordare...

Da,

Da, mi-a plăcut și mie seria. Are un aer trist, greu și o formă abia schițată, dar prin simplitate și simboluri se susține. Ai făcut foarte bine că ai postat fragmente mici. Hm. Citind m-am dus cu gândul la A beautiful mind. În varianta hollywoodiană, John Nash nu e părăsit de soție, dar realitatea a stat altfel. E greu să iubești astfel.

Mulțumesc frumos,

Mulțumesc frumos, Roxana! Pertinent comul tău. Am încercat, spre deosibire de construcțiile adjectival predominante, un verbiaj tăios, scurt! Filmul se află printre preferatele mele.