rezerve strategice

imaginea utilizatorului emiemi

totul a început bine. dimineața aprinde oamenii îi văd ca niște bile de fosfor înaintînd voinicește
prin ploaie. le țin pumnii îmi vine să ies la balcon să-i încurajez. în următoarele zile o cometă
cu diametrul de 13 km va lovi pămîntul cu 200 de mii de kilometri pe oră impactul va produce pierderi la scară globală. mă gîndesc la o ascunzătoare bună poate subsolul blocului
sau adăpostul antiatomic al episcopiei.

geamurile s-au aburit. și pentru asta am explicație. îmi place să cred că m-au vegheat peste noapte
douzeci de jandarmi cu nasurile lipite de sticlă.
lucrurile încep să mărșăluiască prin cameră într-o cadență îmbietoare.
plapuma sticla de suc lumînarea pe care am primit-o de la ela cohen perța sf. augustin șifonierul.
clopotul de lemn cu limba de plastic pe care scrie odessa cu alb. clopotul primit de la doamna maria din chișinău. femeie bună la suflet chiar și după ce i-a murit singurul băiat într-un accident.

totul a început bine. dimineața aprinde oamenii îi văd ca pe niște cuptoare încinse în care se topește oțelul. în următoarele zile o cometă cu diametrul de 13 va lovi pămîntul cu viteză năucitoare. mă gîndesc la o ascunzătoare mai bună.

*

mi-am dorit mult să fiu soldat. să port caschetă pămîntie în care să ascund firicele de tutun scoțian și foițe subțiri de hîrtie. din cînd în cînd frate-miu îmi arată pe web cum răsucește
țigări englezești. sunt zile în care fumează numai tutun moldovenesc și se strîmbă.
să port o caschetă pămîntie în care păstrez fotografii alb-negru cu noi la cununia civilă.
să am buzunare pline de fleacuri care mă țin în viață briceag brichetă de magneziu batoane energizante.
mi-am dorit mult să fiu soldat. ei sunt cei mai așteptați oameni de pe pămînt.

aniversez. două luni de cînd ți-am auzit vocea. două luni de cînd am făcut primul
om de zăpadă și l-am numit fred. două luni de cînd mi-ai împrumutat pachetul de șervețele
mentolate eram într-o întîlnire mai importantă răcisem cobză.
mai vrei puțină șampanie? ce pahar vrei am unul cu picior lung ca de barză și unul mai mic pentru coniac. nu mulțumesc m-am amețit.
aniversez și toată aniversarea șampania paharele oamenii de zăpadă mentolul sunt în creierul meu. captiv într-o pămîntie caschetă camuflajul perfect pentru o garsonieră pustie.

*

îți spuneam că totul a început bine. cu noi trecînd granița dinspre mexic spre florida.
în următoarele zile o cometă cu diametrul de 13 va lovi cu o forță năucitoare.
nimeni nu știe unde va lovi. poate va scufunda pescadoare poate va face țăndări muntele rushmore. impactul va produce pierderi globale mă gîndesc la un mod mai plăcut de a ne petrece ultima zi. poate făcînd dragoste ori acoperind ochii copiilor.

Comentarii

cred că ai o capacitate uluitoare de a improviza, dovadă aceste mici crochiuri dintr-un jurnal inexistent, o nevoie cotidiană de a evada în cetatea efemeră a cuvintelor, de a clădi noi camuflaje noi redute. Călătorii secvențiale spre In-Terrior. Am subliniat ca deosebit: "aniversez. două luni de cînd ți-am auzit vocea. două luni de cînd am făcut primul om de zăpadă și l-am numit fred. două luni de cînd mi-ai împrumutat pachetul de șervețele mentolate eram într-o întîlnire mai importantă răcisem cobză. mai vrei puțină șampanie? ce pahar vrei am unul cu picior lung ca de barză și unul mai mic pentru coniac. nu mulțumesc m-am amețit. aniversez și toată aniversarea șampania paharele oamenii de zăpadă mentolul sunt în creierul meu. captiv într-o pămîntie caschetă camuflajul perfect pentru o garsonieră pustie." un typo: "douzeci".