Innebunim, adesea, fix la sase

imaginea utilizatorului Sixtus

Înnebunim - adesea - fix la șase
Când îngerii de ghips au înflorit
Mitraliind misterul de mãtase
Din visul unor flori de mãrgãrint

Se cerne fin o groazã de argint
- Ecoul se amplificã prin case
Purtându-ne în catedralele ce mint -
Și-nebunim- atuncea - fix la șase

Comentarii

E ora cind se lasa o liniste ciudatata si cerul nu e-albastru si rosu inca nu e, e ora cind stirile n-au spus ceva rau si speri sa spuna ceva bine, e ora cind ne scoatem bocancii obositi si punem sa se culce cartile de telefon, e ora cind adorm ,sfirsiti de urlet pruncii, e ora cin femeia isi vede-n fata omul. E ora cind uitam sa ne mai scoatem ochii, e ora cind innebunim... de dragoste. de viata.

Asta e altceva, curge frumos. Încă o strofă cred că ar fi necesară. Merge și "atuncea", însă "înnebunim" e cu 2 de n, iar concordanța timpurilor din primele două versuri: "înnebunim / când / au înflorit" ar trebui să fie corectă.

Pt. Alma Asta chiar ca-i altceva! Nu m-asteptam! Dar, Stimata (Domnisoara/Doamna), daca curge (frumos sau altfel) e de bine. Las-o sa curga (si fara mine si fara Dvs.). Ca daca n-ar curge ar...pica! Si-ar fi...jenant (ca sa ma exprim elegant). In rest, ce mai faceti? Eu? Bine, multumesc de intrebare

dragă Sixtus, chiar că nu înțeleg reacția ta. Alma ți-a remarcat un text, a făcut și niște observații pe el. Nu înțeleg de ce ai reacționat așa. Să înțeleg că nu mai vrei să îți comenteze cineva textele?

Draga Profetule, Era sa zic ca daca taceai, profet ramaneai. Dar nu zic ca sa nu te supar. Cu toate ca stiu (sunt sigur) ca ai simtul umorului destul de dezvoltat. Referitor la Domnisoara/Doamna Alma (Mater - lat.: "mama hranitoare"; apoi "Patria la romani" si, mult mai tarziu, "Universitatea") de dansa ma leaga un puternic sentiment filial. Si oricand ii voi asculta comentariile materne si-i voi urma sfaturile. Lasand gluma la o parte. Evident ca astept comentarii. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu mohorat tot timpul. Mai am si eu - ca tot omul - perioadele mele vesele. Si atata timp cat "veselia" (atat a mea cat si a comentatorilor) nu depaseseste anumite limite (si cred ca, pana acuma nu) nu vad de ce ar trebui sa ne suparam (nici unul si nici altii). Cand voi deveni de nesuferit, atrage-mi atentia! Promit sa re-devin copil cuminte. Cu simpatie (atat pentru tine cat si pentru toate "Almele" din lume, Sixtus (Empiricus)

Si ne dezmeticim la sapte plus , cind luna, Ocheste umbra noilor iubiri dar revnim tiptil- tiptil la case si-nnebunim -atuncea- fix : la sase. ( Iaca strofa care-ti lipse Gorune, alma mater dom'le...alma mater...:)

Hanny! Nu-mi distruge opera! C-or sa se supere colegii mei din Posteritate (nu aia de la Academie de care vorbea "Impuscata" ca d-aia au "in" sau "impuscat"-o! - aici trebuie consultat DEX-ul sau, mai degraba "DOMO" sau, si mai bine, un specialist/specialista in sintaxa de pe "Hermeneia", ca io - adica eu - din triunghiul ala "semiotic" ma pricep, intr-un fel (relativ "personel" ca sa rimeze), la "pragmatica", mai putin la "semantica" si - aproape deloc - la "sintaxa"; si mi-e si lene sa ma mai apuc de invatat la varsta mea frageda; profu' meu de matematica din facultate, atunci cand se incurca intr-o demonstratie - si se incurca adesea - zicea: 'Si Poincare gresea la calcule elementare'. El, profu' (un tip, altfel, genial - si nu glumesc), a murit; Poincare - asijderea; si nici eu nu ma simt prea bine (ca Twain - e bine ca, din cand in cand, sa mai citam si din clasici si nu numai din noi insine! Ceea ce le doresc si altora)) P.S. Multumesc Alma! "Inebunim", cuvant cu care incepe treaba mea cu fix-ul la sase, se scrie, corect "Innebunim" (cu doi de "n"). Corectura care am si facut-o! Sugestia cu "neconcordanta timpurilor", desi corecta gramatical (sintactic), de data asta, din punct de vedere "semantico-pragmatic-poetic", consider ca e mai bine sa ramana "ca-n tren!" - adica asa cum am lasat-o (necorectata). Toate cele bune si nu te supara pe mine ca n-ai de ce. Apreciez spiritul tau de observatie si mai astept, daca-ti mai vine sa faci comentarii la "operele" mele (de trei parale), si altele (favorabile, nefavorabile sau neutre - ca sa vorbim in termenii unei "Logici aristotelice", dar cu "tert inclus"). S-auzim de bine, Sixtus

Voilla cum se adevereste proverbul ala cu facerea de bine...adica ce anume-ti strica tie poezia? Luna aia care-i in plus sau pe margine? In mod normal si firesc luna se pregateste sa apara dupa ora sase. si faptul ca te intorci acasa e numai un indemn sa innebunesti fix la ora aia. Luna fiind un simbol.Pe luna plina oamenii lupi isi schimba infatisarea si ies la atac ( era sa spun pascut) nu poti sa te apuci, sa innebunesti asa, fara nici un pretex.Ai inteles?

Și în titlul mai ai un 'n' de adăugat. În rest, aici ești pe Hermeneia, dar dacă tu te simți 'în tren', încearcă să 'schimbi clasa' textelor tale, cu una superioară. Ai să vezi cum gramatica are banchete de pluș, nu lipsesc nici diacriticele și poezia îți dă și o senzație de confort, citind-o. Hanny ți-a dat o idee nu tocmai rea. Încerci un lucru pe textul acesta? Așteptăm îmbunătățirile necesare. Succes.

Pe o strada oarecare. Un tip il opreste pe altul care trecea, din intamplare, pe acolo. H, care stie (tot de la mine) bancul, o sa ma ia ... cum ii vine ei la gura. Si sa ma fereasca Sfantu'! Dar astept (cu interes). Am facut corectura si in titlu. Multumesc, Alma (Mater).

19.09. m-am deznebunit :) ma tot gindesc sa-ti spun o poezie frumoasa da nu-mi vine-n minte decit : Greseala mea, greseala mea, imensa mea greseala de ortografie si neiertata gafa. iata cum scriu: giraffa h

hanny, cred ca e de apreciat fair play-ul tau. inainte de a plasa cate o gluma savuroasa ca cea din ultimul comentariu, ai grija sa te asiguri ca lumea e la curent cu biblografia. cum? n-a fost o gluma? te-ai dezabonat de-adevaratelea? daca da, gluma e proasta si e unfair play s-o asezonezi cu o gluma buna. intr-un fel foarte larg, o femeie pe care am iubit-o si cu aceeasi femeie care nu ne-a iubit NU fac zero... rim

Rimule, dezabonat de nebunie ? Mereu intre sapte si sapte si trei minute. Ce gindeai? ca o moarte si cu inca o moarte fac doua, scriem una si tinem una, cine stie daca mai exista si vata de apoi? Hm, vrei sa tii locul unei pietre din pavaj?:))))))) h

...Paris n'est Parios qu'arrachant ses pavees...

aha, vad c-o iei pe limbi straine, bineee,iaca : in doua surecele de vreasc sa se faca, picerele tale, faptura buimaca, sa uiti la utrenii tipicul si psalmii in zi de craciun sa n-ai dupa-masa tutun sa-ti puta buricu... acu o sa te dezveti de cosmopolitism burghezo-mosieresc?:) ca deh, piatra-i petra (:)) de e piatra... pst.reclamatii la Arghezi.