metamorfoză în o

imaginea utilizatorului không

am avut memoria unui C3PO, un
microdispozitiv de 0,5 mm injectat
în corp, am fost important ca o
stelă mayaşă descoperită în
Honduras, ca amintirile – fosile
din lobul frontal al creierului
lui Sigmund Freud şi totuşi aidoma
unui bătrân orb, unui papagal cu
două capete,

am fost dăunător precum colesterolul,
puternic, chinuitor ca o migrenă
am fost, ţi-am provocat durere, am fost
groaznic ca un ceremonial luciferic.

acum – sunt aidoma unui cal mort, unei
dâre albe lăsate de-un melc pe-o frunză
de nuc, unei găini stresate, sunt sterp precum
un pământ lutos, un deşert.

( – funcţionez precum o bielă manivelă, precum
o rotiţă dinţată -)

o!

Comentarii

- titlul -

Poate îi vei găsi totuşi un titlu ceva mai distinct...

Un poem subțire și foarte comercial

Nu cunosc acest autor apărut acum pe H (probabil o clonă) dar ce pot spune este că materialul acesta (de debut?) este extrem de slab, face abuz de pattern-uri literare (comparația) și finalmente nu spune nimic dincolo de celebrul 'am fost mare vere iar acu sunt mic' mă duce cu gândul la bietul Năstase și la ce i-a zis Băse încă din 2004 'Adriane nici nu știi, cât de mic tu poți să fii'.
Eu sper că această clonă (probabil) va veni pe viitor și cu texte mai convingătoare, cel puțin pentru mine, care mi-am scos din dietă că..tul literar de acum mai bine de zece ani.

Bună, không ai

Există un pic de nimic în fiecare. Nimicul dinaintea lumii a ales să se manifeste în mod unic, original, deosebit, chiar și prin tine. Clipă de clipă. Cum să rămâi sănătos într-o societate care te îmbolnăvește? Întrebări, presupuneri… pregătiri și prevederi… neliniști, dorințe, așteptări… siguranță sau nesiguranță pentru ce se va întâmpla…Ce să faci? Ce să alegi? Cum să știi că așa va fi? Nimicul așteaptă în potențial să îți dea acele răpunsuri la întrebări, situații, căutări, dacă trăiești liber și fără să programezi, fără să te ingrijorezi făcând tot felul de scenarii, crezând că te pregătești să faci față situațiilor. Cea mai bună pregatire nu este să știi, să-ți imaginezi toate situațiile posibile și ieșirea din ele, ci să știi să te încrezi în călăuzirea pe care o primești necontenit din interior. Precum cutia goală, pe interiorul căreia e pictat cerul cu nori a lui Geoffrey Hendricks, golul aparent poate să conţină absolutul. Nimicul poate naşte frumuseţi sublime. Probabil contează şi dacă apare la momentul potrivit. Nimicul nu poate fi un mod de viaţă dar e o etapă necesară, sau poate un început, sau poate o tranziţie sau nu contează exact ce. Important e că poate fi valorificat. Un nimic cu esenţă de regăsire, de împiedicare de acea cale, poate fi un nimic frumos. Mai bine doar să trăiești. Acum. Să te bucuri de tot ce e în viața ta acum, valorificând nimicul. Nimicul trebuie valorificat, altfel e degeaba. Şi nici măcar nimicul nu trebuie să fie degeaba. Nici măcar el!

uzură

e despre un anumit tip de uzură. şi-mi place o-ul acela mic şi neauzit în care se sfârşeşte poemul. strigăt de durere nevalidat de semeni.

Da

Se pare ca pustiul (pentru ca, idem, se pare ca este) are o imaginatie rapida in asocieri si detul de bine controlata. Esten un joc, nu neaparat facil, dar inca cu tenta de superficialitate si oarecum bombastic. Sa vedem ce nai urmeaza.