Schingiuire

imaginea utilizatorului nepotul lui rameau
alt Club

am pus flori de cucută în vaza din salon
mai am un pian, un covor imitație barocă și un foteliu uzat în care stau seara cand nu vii.
La geam cresc în ghiveci miriapozi rebeli, au biserica lor si cărciuma lor pe care scrie Club.
am pus supa pe foc și astept sa înfloreasca ideile revolutiei gurmande. în pălarioara ta e nespus de multă tăcere. Caut timid în geanta ta de om liber și ce găsesc? cătușe, manifeste, un partid, un avocat împăiat, pilule antitanc, cheile de la apartamentul lui Sanchez. Aha, sunteți amanți. Se limpezește impresia generală de adulter intelectual.
Azi am părasit literatura. Azi sunt mai sărac decît ieri. Mai bătrîn cu o femeie pierdută. Un gnom derutat înșelat de pitici bolnavi de gonoree. Pinochio era un semnal fals. Toți mă înșelau, toți, chiar și profesoara de "cum se pun murături fară dureri de șale".
Mi-e scîrbă de bucătaria asta senilă, fară muște, fara sex. Cîndva potcoveam sclavele pe sobă. Bunicul aducea apă de la fîntina și îmi arata cum sa te porți cu ele. Agresiv, fii bărbat zicea deschizind șlițul larg, generos. Era generos, da . Era din altă generație, una nobilă care nu se lăsa schinguită la Treblinka degeaba. Ce vremuri.. Ce femei...Uite cum dau lacrimile fotoliului meu uzat de atît de multă neviață ...

Comentarii

Citind textul, am remarcat greselile de typos, diacriticele puse cand si cand si cele 2 greseli de gramatica: "în care stau seara cînd nu vi." care corect este "cand nu vii" si "fi bărbat zicea" care corect este "fii barbat". Si titlul: ce inseamna? sau si acesta e tiparit gresit?

Cheile de la apartamentul lui Sanchez erau la derută, nu te-ai prins, avocatul acela împăiat era cheia. Haaa... pentru chestia asta nu am putut răbda să nu las semn. E bine susținut tonul și, per ansamblu, mi-a înghețat zâmbetul. Iar dacă tot m-am apucat de asta, hai să-ți mai spun că aici: "Se limpezește impresia generală de adulter intelectual. Azi am părasit literatura. " mi se pare că e prea lesnicioasă legătura; mai apoi nu m-am prins ce-ai avut cu sărmanii pitici, iar trimiterile sunt echivoce acolo, mă întreb dacă ai avut chiar asta în vedere. Și "uzat de atât de multă neviață" îmi pare forțat. All in all, bine-ai venit. Peste cele remarcate de Alma, mai zic și că, de obicei, după punct urmează majusculă. Ar fi bine să revezi textul ca redactare, altfel pare că l-ai aruncat așa... și e și obositor de citit.