Spune-mi, Copilărie

imaginea utilizatorului aleena
pentru copii (1)

- Spune-mi, Copilărie,
cum ai vrea să fie cărticica aceasta
de poezie?

- Aș vrea să fie frumos colorată
și să înceapă cu “Nu se va sfârși
niciodată...”

- Bine,
și despre ce ai vrea în ea să citești,
ca să nu îți vină să caști
atunci când te plictisești?

- Păi, despre multe povești adevărate
și nu mai știu...

- Dar în ce culoare ai vrea
să ți-o scriu?

- În ce culoare îți place ție mai mult,
ca să pot să îmi imaginez orice
când ascult.

Comentarii

Cred că ar suna mai bine (îmi dau și eu cu părerea): "- Spune-mi, Copilărie, cum ai vrea să fie cartea mea de poezie?" Ideea e faină, trebuie încă puțin cizelată, n-o abandona așa...

finalul e cam abrupt si cam aiurea

Multumesc, Marina. Cred ca se subintelege ca este vorba de cartea 'mea' (inca nescrisa).:) Totusi, o sa ma mai gandesc cum formulez acolo. M-as bucura sa-mi semnalezi si celelalte asperitati. E o idee - dar sa vedem cat de faina se va dovedi.:) Profetule, ce sa-ti zic, nici comentariul tau nu e departe de finalul meu. Eu il pot sterge, dar tu mai poti ? :)

Elia, trebuie să fii mai atentă la prozodie, la lungimea silabelor, știi ce vreau să spun. Mai ales la poezia pentru copii. Imaginează-ți că accesezi memoria unui copil al cărui intelect e în formare. Acest copil reține prin asociație cu imagini simple sau simboluri, semne. Încearcă să reciți cu voce tare, cu intonație ca și cum ai fi la o grădiniță și toți copiii sunt cu răsuflarea la gură așteptând să le spui ceva. Prelucrează puțin. Eu ți-am sugerat varianta sperând să sesizezi silabele folosite de mine prin comparație cu ale tale samd.

Marina, ritmul acestor ultime poezii este un pic diferit- in viziunea mea el face trecerea de la poezie la poveste si implica o altfel de recitare. Ramane de vazut, insa, daca voi contiua pe aceasta linie.