Trenul de noapte

imaginea utilizatorului scortan

Am prins, trenul de noapte. Ăla ploios.
El a luat cu mine, înapoi și frigul și ploaia. Acum e senin, dar tot departe. Mi-au înghețat picioarele și le las așa.
Poate câteva poze făcute la un geam pătat și ud o să-mi arate ceva mai frumos decât este afară. Cu căștile în urechi fac trafic cu țigări și dau mită câteva pachete. Apoi îmi aprind unul întreg. Sunt curios cât de frig este și acolo... Cel mai probabil o să vină cu mine frigul. Nici o problemă! Găsesc eu câteva haine care să mă încălzească. Și o umbrelă care să mă poarte undeva.
Cred că a venit iarna...peste tot.
Las în urmă un trandafir uscat și câteva clipe frumoase, iar pentru prietenii veșnici o să beau două sticle de vin! De data asta singur. Pentru cei care îți arată că soarele răsare chiar și când a apus de o mie de ani!
Melodia spune că două lucruri în viață sunt constante: schimbarea și schimbarea. Greșit, oamenii nu se vor schimba niciodată iar cei care "aleargă după drumuri" întodeauna o vor face. Dacă te gândești bine, totul este patetic.

Proză: 

Comentarii

ma gandesc bine...si zic ca: nu m-am prins care-i rostul virgulei de dupa "prins". nici a celei pusa inainte de "inapoi". "o să-mi arate ceva mai frumos decât este afară. " cred ca sufera de dorul unui CE. (decat ce este afara) in rest...ce sa zic? jurnal, da. si atat.