vase comunicante

imaginea utilizatorului Virgil
despre cer

poetul stă pe trotuar fără să regrete
sufletul ploii s-a uscat pe buzele lui mai înainte
de aceea nu mai sărută de la o vreme
în trotuar o gaură cu zăbrele reci
acolo ploaia se furișează ca după o cortină
în adînc pereți întunecoși liniștea umedă
sub trotuar metroul năpîrlește și trece mai departe
șuieră orb plin cu oameni de neon
în ochii lor picături negre despre cer
amintesc

Comentarii

...

te invidiez pentru "oameni de neon". de asemenea titlul e inteligent ales, cadrul bine construit (mi se pare destul de dificil de regulă să transmiți trăire prin vizual - ție ți-a ieșit, motivul principal de altfel pentru care și dau penița... altfel oricine ar putea scrie un text corect din punct de vedere tehnic, presupun). e bun poemul, îți arată spiritul vizionar :)

trotuar

intai mie mi se pare un poem excesiv focalizat pe "trotuar" care apare de trei ori intr-un text de 10 versuri si nu oricum, ci in combinatii de atitudine poetul sta "pe trotuar" o gaura este "in trotuar" iar metroul naparleste (o metafora destul de previzibila, ar putea si sa isi lepede coada) "sub trotuar" "oameni de neon" intr-adevar straluceste prin tot poemul. daca asta justifica zece versuri umplutura... sa hotarasca altii

"ti se pare", bine zici Bobadile

"ti se pare", bine zici Bobadile si spun asta pentru ca desi observi relativ corect nu poti nici sa intelegi si nici sa simti ceea ce observi. tocmai de aceea ai dreptate. singurul nivel la care ajunge este parerea. adica ti se pare. si cam atit.

opinie

doar "sufletul ploii" și "ploaia se furișează" îmi par că ascund farmecul poemului. în rest îmi place mult această elegie modernă.

honestly

speaking draga Virgil eu ti-am scris un comentariu care nu astepta raspuns, insa tu mi-ai raspuns printr-o tautologie tot ce am inteles este ca eu am ti-am scris parerea mea, sau ceea ce mie "mi se pare" adica ceea ce eu deja mi-am asumat in comentariul meu. Ce reprezinta atunci cvasi-raspunsul tau? Ai repetat ce am spus in comentariul meu adaugand un atac la persoana daca citesc eu bine "nu poti nici sa intelegi nici sa simti... etc". fara nicio alta explicatie pe text. raman la parerea ca textul tau vorbeste mai mult despre trotuar decat despre poet. si ca este un text slab, sau nu chiar slab, dar incropit... si plin de balast. si daca vrei sa iti aperi textul fa-o cu argumente, daca nu taci din gura ca atunci esti perfect.

atac la persoana?

atac la persoana, Bobadile? Hai ca asta e culmea ridicolului! Adica daca eu iti spun ca nu ai putut sa intelegi sau sa simti ceea ce ai observat (si deci ai declarat ca doar ti se pare ceva) este atac la persoana??!!! Si asta in timp ce in nenumarate comentarii de ale tale tu jignesti pe alti sau pe mine cu o sirguinta demna de o cauza mai buna. Cred ca e de notorietate; am fost acuzat chiar si intr-un articol cindva, ca "inchid" ochii la atacurile tale. E de notorietate masura de atacuri la persoana cu care toata lumea s-a obisnuit cu tine incit mi se pare, asa cum spuneam, ca frizeaza un ridicol kafkian sa ma acuzi pe mine ca te-as ataca la persoana. Dar probabil ca trebuia sa o aud si pe asta. In orice caz nu ma impresioneaza chestia asta. Si nu, repet, nu ai putut nici sa simti si nici sa intelegi textul. Si nu ma simt obligat sa ti-l explic. Probabil daca aveai o alta atitudine m-as fi razgindit. Dar asa nu. Nu este problema mea daca tu vezi balast acolo unde eu am scris altceva. Cred insa ca problema ta se afla intr-o intelegere de un anumit gen a conceptului de poezie (nu am sa o definesc ca sa nu iasa scintei) dar din aceasta cauza noi nu sintem compatibili in ce priveste poezia (oricit de bizar ar suna expresia asta). De fapt am si observat ca singurele dati cind eventual "intelegi" sau "iti place" ce scriu este cind aleg eu sa folosesc registrul tau de intelegere. Dar dincolo de asta nu intilnesc decit o privire alba. Si, cum iti spuneam, nu cred ca e vina mea si nici responsabilitatea mea sa te scot de acolo. Inchei prin a spune ca as fi putut explica mai mult (sau fi mai explicit) dar am preferat sa nu o fac pentru ca nu am vrut sa iasa din nou o furtuna intr-un pahar cu apa. Oriucum you don't care.

Virgil

Citind această poezie, gîndul m-a dus la imaginea mirabile dictu realizată de mine după o fotografie de a ta. asocierea mi se pare interesantă. Offtopic cu scuze: Cum rulează RTM-ul? știrile despre varianta finală (adevărată) sînt confuze, ba această lună, ba că va fi trimisă distribuitorilor undeva prin octombrie. În acest moment varianta RC (Release Candidate) constat că (de cca 2 luni) funcționează ireproșabil. Dar știi cum e, aici nu se aplică regula care spune - nu te atinge de un lucru dacă merge perfect. Curiozitatea, deh!

perfect valabil

tot ce mi-ai spus, asa-i poate ca am exagerat cu atacul la persoana desi nu mi-a picat bine sa-mi spui asa de la obraz ca "nu simt" etc... plus ca asta e un argument destul de copilaresc aici, intre noi. Nu cred ca este menirea hermeneiei sa cadem pe spate la niste texte (desi ni se mai intampla :-) ci sa ne spunem sincer si deschis parerea. Eu ti-am scris o parere tehnica si tu mi-ai raspuns evaziv... nu simt nu inteleg, sunt un imbecil. daca e asa, atunci eu propun suspendarea mea definitiva de pe hermeneia pe motiv ca sunt un prost, sau un idiot, sau ca nu simt, sau ca nu inteleg, etc poezia. Aprobi Consiliule? cat priveste atacul la persoana Virgile aici suntem amandoi ca tusea cu junghiul, cred ca stii si tu prea bine asta, daca ai uitat eu pot sa-ti reamintesc, am o intreaga arhiva de umilinte la care i-ai supus pe unii membri hermeneia... iar tu esti gazda pe aici nu ca mine. si crede-ma nu acord prea mare importanta acestui fapt cum poate nici tu, pentru ca odata ai zis bine "cine scrie prost scrie prost" iar un pic de justitie nemiloasa la acest capitol nu strica este si parerea mea doar atat... sa nu faci pe domnisoara cu voal cu mine ca mi se face greata si de apa pe care o beau

off topic

Vlad, merge bine, cam la fel de bine ca si RC. Si ai dreptate, nici mie nu imi este clar inca daca asta este build-ul care va fi gold sau daca va mai fi o iteratie. Ce e amuzant e ca n-am mai vazut asa entuziasm si agitatie intre fani de pe vremea lui XP. O chestie buna la RT este ca se pare ca au rezolvat problemele cu dreverul ptr NVIDIA. In rest totul pare la fel de agil si rezistent ca si la RC. Sa speram ca lucrurile vor merge din ce in ce mai bine pentru ca in ciuda esteticii Vista a fost o mare dezamagire. Iar despre text, ai dreptate, post-factum si eu am realizat ca pe undeva aduce cu imaginea aceea. Dar te asigur ca post-factul. Deh, ce ti-e si cu subconstientul asta...