t. a. l. c.

imaginea utilizatorului Virgil

toate acele lucruri care

vor trece prin carnea ta
precum suveica unui pescar
toate acele lucruri
care nu pot fi dragoste
țesîndu-te în plasa unui univers răsturnat
revendicând una cîte una
toate fricile tale
taxă pe lipsa de iubire
vei continua să visezi că înoți
dar vei rămîne doar
un abțibild al peștișorului de aur
pe sticla aburită
a unui acvariu

Comentarii

Virgile,

Virgile, explică-mi și mie de ce oare trebuie să scrii poeme din astea inginerești și greșite dpdv tehnic pe deasupra? Cum adică
'vor trece prin carnea ta
precum suveica unui pescar' - ce-i aia?
Cât de poetic ți se pare ție substantivul 'abțibild'?
Come on, ăsta e un poem pur și simplu urât, lipsit de estetică, de emoție.
'ca o taxă pe lipsa de iubire' - tu chiar îți imaginezi că vreun cititor va rezona cu versul ăsta în afară de câțiva întârziați mental nicidecum romantici?
Mie când îmi vine să scriu tâmpenii și mă apucă mărturisesc, eu comentez Virgile, mai ales la textele mele unde am și dreptul să mă apăr de proști nu? îmi vărs nervii pe impotenții care-mi populează garajul.
Prin texte încerc să fiu mai atent.
Nu crezi că ar fi timpul să renunți și tu la a mai posta asemenea rubbish?

profund,

profund, înțeleg utilizarea simbolică a cuv. suveică doar în raport cu utilizarea simbolică și a cuv. pescar (veți fi pescari de oameni) tradus ar fi: țesătura unui creștin. poemul este de profunzimea pe care o are un om cu adevărat matur. nostalgia(algosul) este suprimat la percepție de obiect nesemnificativ, aparent. dar decor. ceea ce nu e negativ. cel mai mult mi-a plăcut versul :vei continua să visezi că înoți are în el o zădărnicie senină. t.a.l.c. vine de la tâlc? se repetă în același vers un "pe", dar nu deranjează. pentru că mi-a transmis ce aveam eu în suflet, cât și pentru cele de mai sus... frumos poem.

well Andule,

well Andule, chiar trebuie să mă crezi că nu simt nici o obligație să îți explic ție de ce scriu ce scriu. așa cum nu îți cer eu ție explicații de ce scrii ce scrii. cînd faci afirmații eu îți recomand să le și dovedești. altfel te dovedești pe tine a fi un calomniator (probabil în solda cuiva). pentru că eu nu cred că există absolut nimic greșit „dpdv tehnic” în acest text. iar dacă tu ești ignorant și nu știi cum se țese manual plasa de pescuit și cum se folosește suveica nu am cum să te ajut. nu e prima dată cînd îți fluturi ignoranța în modul acela bubos orgolios pe aici. e penibil. te asigur că am citit textul de mai multe ori și nu i-am găsit nici o greșeală tehnică. încep să cred că are dreptate Paul Blaj cînd te tratează așa cum te tratează.
substantivul abțibild, pe care l-am ales în mod intenționat, mi se pare cel puțin la fel de poetic ca multe din cuvintele jenante din textele tale.
faptul că tu nu simți emoție sau ți se pare urît te privește. nu îți împărtășesc nici opinia și nici gusturile. mai ales cînd nu îți explici opinia cu mai mult de „nu îmi place mie”. chiar mă întreb, oare chiar așa te consideri un critic de referință ca să aibă așa valoare ce spui?
întîrziat mental (sic!) mă tem că ești tu. și nu restul celor ce citesc aici. cred că nu ți-ar strica o minimă brumă de bun simț. asta dacă nu a dispărut cumva de tot din bucurești.
nu mă deranjează cu nimic „taxa pe lipsa de iubire”. în orice caz mult mai puțin decît multe aberații pe care le postezi tu.
mi se pare jenant să vezi că cei care te critică sînt proști iar tu ești deștept. eu zic că ar fi mai credibil daca ar spune-o alții. deocamdată ni s-a dovedit că ai schizo în varianta de personalități multiple. dar cu siguranță că nu e adevărat, nu-i așa?
eu ți-aș recomanda să nu mai vii tu cu asemenea rubbish de comentarii pe sub textele mele. nu îți poți deversa gunoaiele la lethera?

t.

t. a. l. c. vine de la „toate acele lucruri care ”

dragii mei,

dragii mei, se pare că nici unul din voi nu a făcut (țesut) manual o plasă de pescuit. deocamadată eu am făcut-o. deci probabil știu despre ce vorbesc.

Talc este o poezie a raţiunii

Talc este o poezie a raţiunii din punctul meu de vedere. Deşi autorul a scris titlul T.a.l.c., explicându-l încă din subtitlu, pentru mine mai puţin contează de ce l-a gândit aşa. Personal, mă bucură segmentarea lui pentru că dă libertatea cititorului de a-l vedea şi altfel. Ce bine îmi sună mie Talc.
Citez din dex on-line: TALC n. Mineral unsuros și moale, alb-verzui, întrebuințat în medicină, cosmetică și în industrie. / De ce să nu-l folosesc aici pe textul autorului, cine mă reţine?
Una peste alta, textul mi-a plăcut. Abţibildul are rolul de etichetă pe text alături de peştişorul de aur, a cărui poveste o ştim cu toţii. O industrie a fricii care există în fiecare om, a slăbiciunilor dar şi a raţionalului la acest autor, îmi dă şansa, ca cititor, să meditez asupra întregului.

Virgile,

Virgile, așa explicat poemul parcă are ceva noimă. Însă ne-explicat e așa cum am zis eu, cel puțin pentru mine. Această dilemă nu are decât două soluții posibile, ori eu sunt un tâmpit ori acesta este un text slab care are nevoie de explicații din partea autorului. Sunt sigur că tu și anagramă blaj mergeți pe prima variantă. eu însă nu. poemul este slab și cred că ți-am argumentat mai mult decât era cazul în primul com.
totuși dacă vrei argumente suplimentare, o să-ți ofer.
1/ poemul ăsta cui se adresează, celor care au țesut cu mâna lor o plasă de pescuit? tu pescuiești eu nu, amicul meu ionel pescuiește amicul lui vasilică nu. ce-i ăsta, poem despre tehnica împletirii plasei de pescar?
2/ tu în primele versuri vrei acum înțeleg să sugerezi că pescarul se înțeapă cu suveica atunci când țese plasa... pentru prima oară probabil, că apoi o refolosește că doar nu e nebun să o țeasă mereu, nu? cât de departe este sugestia asta de exprimarea ta brutală și fără nuanțe? ce-ai zice de 'suveica din mâna unui pescar'... aduci cititorul acolo unde măcar poate să caute ceva... așa cum zici tu e nimic, zero, suveica unui pescar, suveica este 80 sau 90% atribuită ocupațiilor care nu au nimic de-a face cu pescuitul amice.
3/ Abțibild este un cuvânt urât, folosirea lui denotă lipsă de imaginație poetică, mie îmi sugerează grădinița, școala primară cel mult.
... și între timp m-am plictisit, pentru că a scrie cu talent nu se învață.
Nu zic că eu am acest talent, dar zic că la un moment dat am avut impresia că tu îl ai.
Mai vedem.
Și nu mai fii așa de cocky că doamne ferește la cine și ce ești tu ca om și ca poet să începi să-i sufli în anagramă unuia ca yesterday. Asta pentru mine ar fi mai rău decât dacă ar veni comuniștii cu usr-ul lor iar la putere, jur.
Andu

Andule,

Andule, ma amuzi, pe bune. Cui se adreseaza? Dar ce, tu crezi ca eu scriu cu adrisant? Ma confunzi amice. Si apoi am senzatia ca nu mai ai abilitatea de a simti sau vedea metafore, metalimbaj, simboluri, alegorie, impresionism, suprarealism. E trist, Andule. Daca tu vezi in asta un text pescaresc inseamna ca te-am supra-apreciat cu mult. Mi se mai intimpla. Iar nevoia ta excesiv rationala dupa explicatii ma ingrijoreaza. Ti s-au tocit simturile.
Suveica atribuita la 80 sau 90% ocupatiilor care nu au nimic cu pescuitul - nu face decit sa arunce un spot de lumina pe o bucatica de hirtie pe care scrie ignoranta, dragul meu. Nu o mai flutura. Nu toata lumea este ca tine. Iar cu abtibildul eu cred ca tu ai avut o experienta traumatizanta in copilarie. Ceva cu un abuz sau cu o bataie. Nu pot sa imi dau seama. Dar nu inteleg ce te face asa ostil. Sint oameni care scriu despre bumper-stickere si chiar le iese bine. Tu ai o problema cu acceptarea lucrurilor comune.
Talentul meu. Hai sa vorbim despre altceva.

admir sinceritatea,

admir sinceritatea, Mie când îmi vine să scriu tâmpenii și mă apucă mărturisesc, eu comentez Virgile... ce să fie mai clar, mai dulce și relaxant decât această confesiune?

Explicația ta Virgile merge

Explicația ta Virgile merge chiar bine și am băgat-o la cap până la chestia aia pseudo-freudiană re. copilăria mea și abțibildul... aia chiar m-a amuzat. Or fi scriind oamenii Virgile despre una și despre alta și le iese, asta nu înseamnă însă că noi ne numărăm printre ei doar pentru că folosim același vocabular, right?
Una peste alta, eu chiar încerc să te ajut constructiv aici, dar dacă tu consideri ajutorul meu inutil sau și mai rău, ca având alt scop, spune-mi te rog pe șleau că nu țin să scriu pe aici doar ca să apară ca o piază rea ăla micu și să scuture din anagrama lui minusculă pe lângă spusele mele în speranța că astfel își marchează ceva așa, ca un fel de teritoriu.
Asta doar dacă vrei să purtăm o discuție pe marginea textelor tale (că la ale mele nu avem cum că tu nu mă comentezi).
Altfel sunt convins că amândoi avem și altceva de făcut.