Povești pseudo-Zen (3)

imaginea utilizatorului Sixtus
Comentarii pe net

Nota: Boba îmi cere să postez, dintr-odată, un șir de astfel de povești. Dar ce e mult «ditr-odată», strică. Așa că: una pe zi. Pentru suspans.

Azi, comentarii pe net la un text de Boris Vian

*

Ni..lau : aș vrea să pot scrie ca omul ăsta…..

Fi..ică : Bun! Mie îmi trece un glonț prin cap. Intră prin partea stângă a craniului meu, pentru că sunt stângaci. Contrazicând toate fabulațiunile balisticii revine prin dreapta capului meu, fără să lase urme fizice. Asta le spun eu mereu unora. Îmi trec multe gloanțe prin cap. E "ciur" capul meu!

*
Mamă, Mamăăăă!
Ce-i Adrian, băiețele?
Știi ce ne-a trecut, când ne jucam, lui Felix și mie, prin cap?
«……. ?»
Niște cuie atât de mari. Da’ n-au rămas semne…
*
Și Mama s-a iluminat

Comentarii

Simpatic, dar eu raman la parerea ca maestrul Firica lately a picat in sofisme, i-am spus-o o singura data si s-a cam suparat pe mine. Nu foarte tare, dar de atunci nu prea mai vorbim :-) Si unde mai pui ca nici macar n-am apucat sa-i spun doua vorbe acolo despre portavionul Boo...

La Mestrul Fi..ică, pe post de lup, vine Scufița Roșie. Care o adusese cu ea și pe Scufița Albă. M. F.: Scufițelor, veniți după mine! Scufița Roșie, care știa povestea, a luat-o după El. Scufița Albă, care n-o știa, a luat-o în toate părțile. Și Maestrul, la fel (împreună cu Scufița Roșie – scai de coada lui). Și s-au iluminat sau re-iluminat (unii). Chiar de un număr infinit de ori. Dar numărabil. Are și infinitul ăla o limită. Nu-i merge chiar la infinit. Dar Ni..lau? O să întrebați pe bună dreptate. Ni..lau se piaptănă tot așa și consecvent, cu părul într-o parte. Precum Cȃntăreața Cheală a lui Ionesco… Nota: Povestea asta am spus-o pe gratis. N-am pretenția la drepturi de autor. Am să le-o vȃnd, totuși și agonicilor. Dacă mi se ivește ocazia….

Apreciez modul in care apare ironia ultimei replici in fiecare povestire, dar consider ca aceasta este sub nivelul celorlalte doua. Citesc in continuare ! Ialin