o călătorie cu darwin

imaginea utilizatorului aalizeei
simbioză

Artă: 

Comentarii

grafica şi literatura

Iată simbioza care se dezvoltă prin controversatul Darwin, dincolo de imaginaţie, orice fiinţă care se naşte, va creşte într-un mediu propice dezvoltării sale.
Imaginea de faţă mă amăgeşte şi mă poartă spre Lyset, personajul scrierii mele "Lyset şi ploaia". Oarecum trist, din motive numai de mine ştiute, această grafică mi-a indus o trăire aparte, greu de redat în cuvinte.
Transmite şi acesta reprezintă primul merit al acestui cadru. Autorul s-a jucat puţin alegând acest titlu, necum la întâmplare a reuşit să-mi inducă şi starea necesară pentru a continua povestea lui Lyset. Surprinzător să o şi spun, aici, dar am simţit nevoia să las câteva rânduri sub această vizuală, pe care o mai văzusem şi în revista XtremPC şi care mi-a confirmat a mia oară că între anumiţi oameni există legături invizibile. Imaginea aceasta ne spune o poveste.
Felicitări, aalizeei.

Maria

„a reuşit să-mi inducă şi starea necesară pentru a continua povestea lui lyset.”- cred că asta vine din suflet, e mare lucru. mulțumesc. să ai inspirație și să treci peste starea doar de tine știută.

starneste...

Frumos, si frumoasa idee. Ma duce gandul la Avatar, la ideea acelei lumi, caci eu cred ca ea a facut filmul mai mult decat efectele speciale sau actiunea)

Dar.. si cordonul acela, plantele, un fat cianotic dar viu, in cupa de floare, in locul unui pistil, cum faci polenizarea mai departe? :)

Eh, jocuri de idei, te-as intreba cum faci, dar ma gandesc ca e ca si cu secretele magicienilor. how do you do it? in ce lucrezi? daca-mi spui trebuie sa ma omori? :)

crin

unele imagini sînt realizate în 2d altele sînt concepute în 3d și mai există o categorie, hai sa-i zicem hibridă, 2d/3d. unele sînt editate de la zero (o expresie deja uzuală în domeniu), adică nu ai niciun suport , nicio imagine pe care să o prelucrezi în grafica ta, generezi suprafețe pe măsura imaginației tale și încerci prin modelare /texturare/ iluminare și camere virtuale pentru vizualizarea scenei din diferite unghiuri, să pară că este un tot natural. dacă vorbim de colaj, makeup digital, fotomanipulări etc (generic prelucrare foto) aici folosim imagini. de pildă prelucrarea unei poze –fashion beauty hair makeup. vedetele de pe coperta unei reviste nu arată în realitate așa cum le vezi acolo.
aplicații 3d -3d studio max, maya, truspace, rhino.
aplicații 2d - adobe photoshop, regele! alte aplicații- gimp, corel painter, corel draw(atenție la deosebirea dintre grafica vectorială și cea de tip raster).
imaginea de față – 75% modelare 3d de la zero, unele obiecte din prim plan, 25% integrarea lor cu fundalul care este o îmbinare de imagini pe layere cu diferite grade de transparență și blending(amestecare).
bun. cum vrei să mori acum, legată la ochi sau sau nu?

nelegată.

intuiesc o moarte artistică, aș vrea să vad ce faci

oricum, mi-ai făcut creierii țăndări, salvez ce ai spus mai sus ca să știu de unde încep când mă apuc de manipulat imagini. Am niște prietene care lucrează mult în photoshop (scot lucrări frumoase, dar ale tale sunt ceva mai complexe, de aceea am și îndraznit să te întreb ce folosești), auzisem și de corel, în schimb restul e cu totul nou.

Mulțumesc de informații.

ok.
now, do it.

superb

mie imi induce o stare de liniste, de increderea. verdele acela, fragilitatea aparenta a plantutelor ciudate, rosul, starea usor cianotica ce indica o lupta...totul ma trimite Acolo

Elia-Clodia

unele lucrări semnate de mine au ceva ani în spate. uneori mă gîndesc la o nouă abordare a lor și nu neapărat artistic, ci tehnic. nu pot să nu remarc cît de mult au evoluat uneltele grafice virtuale și cum între timp am descifrat singur elemente de abordare subtile rapide și eficiente. mulțumesc.

din punct de vedere tehnic si

din punct de vedere tehnic si compozitional una din cele mai reusite imagini prelucrate de vlad. remarc in mod deosebit cum s-a lucrat la umbre si la tridimensionalitate. personal prefer aceste imagini "distressed" in locul celor prea "3D cartoonish".

Virgil, mulțumesc.

Virgil,
mulțumesc. este una dintre primele mele imagini create în 3ds max pe un sistem pentium 200mmx și monitor crt de 15 inch (ce vremuri nostalgice). în aplicațiile 3d poți crea scene realistice(folosesc termenul consacrat) de la zero dar și puterea de procesare/randare este pe măsură. între timp sistemele au evoluat însă o scenă cu mii de poligoane și efecte speciale poate pune jos o arhitectură de ultimă generație.
imaginea următoarere în modul wireframe este o secvență de lucru din multe altele care vor compune scena finală.