geneză. pe patul meu de spital

imaginea utilizatorului margas

câte un bărbat coboară din Rai pentru mine
în fiecare zi
cu o coastă ruptă
pentru că Dumnezeu
este un bărbat temperamental
și uneori violent

câte o femeie coboară din Rai pentru mine
în patul meu de spital
cu toată reputația ei pătată
cu sânge
pentru că Dumnezeu
este un bărbat misogin
și uneori violent

câte o carte de credit cade din Rai pentru mine
până la o bancă a religiilor
în câteva conturi escrow
pentru că Dumnezeu nu are doar umor

și de unde împarte
are tot mai mult

Comentarii

Textul, unul lipsit de orice

Textul, unul lipsit de orice valenţe estetice, plin de explicative puerile şi piperat cu epitări snoabe ("până la o bancă a religiilor/în câteva conturi escrow") suferă şi de androfobie.

trei de a mulțumesc pentru critica

trei de a mulțumesc pentru critica constructivă, nu înțeleg însă sintagma epatări snoabe, mulțumesc dacă vei considera să îmi explici.
explicativele puerile ti-as multumi iarăși daca mi le-ai arăta cu degetul.
margas

Cred ca pe structura primelor 3

Cred ca pe structura primelor 3 versuri din primele doua strofe se poate construi un nou poem. Asta daca se pastreaza o finete in expresia lirica si se evita definitiile despre Dumnezeu. Motivul fiintei androgine pe patul lui Procust, cu descindere din Rai, nu este de lepadat. Razvratirea autoarei fata de incadrarea in tiparele sociale, poate usor influentata si de experientele personale, pe care nu le cunosc, poate fi justificata. Dar sa nu dam vina pe Creator pentru ceea ce ni se intampla, mai ales ca avem intotdeauna liberul arbitru. Mai mult sentiment, mai putin ludic, mai multa seriozitate, si poate cine stie? Succes!

Mulțumesc mult Snowdown King pentru

Mulțumesc mult Snowdown King pentru comentariu. Într-adevăr, am privit din unghiul acela și ți-am dat dreptate. Mă voi strădui, dar de ludic știi bine că se scapă greu now-a-days, deci una ar trebui să-mi fie iertată și nu doar pentru că sunt femeie.
Margas