R&J

imaginea utilizatorului Ottilia Ardeleanu

Acest text se află în Șantierul Literar Hermeneia.com

o romeo dacă aş intra pe mess diseară
fără să mă vadă tata mi-ai mai da link
la balada aia rock pe care o acordaseşi
deocheat pentru mine la chitară şi pian
când chiuleam de la şcoală şi ne duceam
la club să facem repetiţie pentru concurs

îmi scriseseşi tu nişte versuri nu-mă-uita
se cam pretau la orice julietă cu toate astea
fericirea se mula pe mine perfect aveam
90 60 90 şi viaţa neîncepută

(ai noştri sunt vecini dar nu-şi vorbesc când
au de împărţit ranchiune terenuri şi nevralgii
impun interdicţii ascund laptopurile şmecheri
ne dăm semeseuri până se consumă bateria)

romeo aşa nu mai e de trăit lol

hai gândeşte-te cum să fugim în lume
unde ar fi valabile diplomele noastre ca să
ne facem viaţa cursivă departe de origini

dacă e nevoie ascuţim iubirea să ne tăiem drum
şi de n-om putea ne-om împlânta-o adânc

morţi în ea
se va găsi cineva să ne
re-compună
într-o altă gamă

Comentarii

aveam intenția de a nu lasa

aveam intenția de a nu lasa comentariu, pentru a nu crea disconfort, dar dacă tot am citit, pe bune, mă întreb cum se poate scrie în felul acesta...(să nu folosesc alte exprimări)
”romeo și julieta” s-ar întoarce în mormînt!

serios?

"Cum ai pătruns aici, să-mi spui. De ce?
Zid 'nalt livada are, greu să-l sari,
Şi locu-nseamnă moarte pentru tine"...

Este doar o adaptare la realitatea zilei! Dar mi-a plăcut trimiterea la Shakespeare.

În altă ordine de idei, pot spune că mă bucur f. mult că mă citiţi, domnule Şerban Liviu (sau radu sau gheorghe sau nuştiucum, chiar nu ar avea vreo importanţă pentru mine, cu atât mai mult pentru alţii) - formularea comentariului dumneavoastră mă duce urgent cu gândul la un prieten mai vechi, unul care scrie chiar bine, într-adevăr. Textele mele (sau eu?!) sunt ţinta criticului în care vă erijaţi, pentru că atributul de „avizat” nu vă caracterizează. Mă şi amuză felul patetic-arogant în care vă puneţi pe tapet „critica”. Pare să vină dintr-un anume interes. Dacă nu concordă cu cel al unui sait de literatură, mai ales cum este Hermeneia, atunci, este nul. Şi cred că nici Hermeneia nu vrea să se transforme într-un spaţiu în care fiecare nou-venit (ori altfel de ceva) să spună tot felul de lucruri la modul "aşa este cum spun eu!". Şi, mai ales, să considere o astfel de intervenţie benefică pentru o (re)evaluare corectă a textelor. Asta ar pune cumva la îndoială calitatea de editor şi cred că nu e cazul.
Oamenii nu pot fi doborâţi atâta vreme cât mai au şi alte preocupări, nu fac doar un singur lucru în viaţa lor – să scrie, de exemplu-, dar un sait, da, poate fi doborât dacă fiecărui autor (sau aproape) i se găseşte un „câine de pază”.
În sfârşit, continuaţi să petreceţi timpul dumneavoastră preţios pe aici. Sunteţi invitat. Vă aştept cu ceva constructiv. Mi-ar fi plăcut să văd varianta dumneavoastră apropo de R&J, ce spuneţi?

stimată Otilia

am deschis Hermeneia, prima pagina, și am dat de textul dvs., nu l-am cautat, va asigur. Mă gîndeam ca poate va fi un text plăcut ochiului meu. Iar dacă nu am gasit, nu sunt eu de vina, cu atît mai puțin dvs. Nu am varianta pt R&J, chiar nu am, și nu cred că v/ar interesa. Mi-am exprimat opinia vis-a-vis de un text pe care l-am lecturat. Nimic mai mult. Nu mai intereseaza prietenii dvs. mai vechi, nici mai noi, dar daca scriu bine este in regulă. Am citit regulamentul si am inteles ca ne raportam la text, nu la alte aspecte. Dvs. nu-l mai cunoașteți?
Editorii au job-ul lor, respect pt asta. Nu vorbea nimeni de doborîrea oamenilor sau sait urilor! Imi pare rau daca v-am provocat o astfel de reacție.
In plus, nu sunt radu sau gheorghe sau nustiucum sunt Liviu, daca nu vă încurcă cu ceva, prezenta mea in acest spatiu.

nicidecum!

sunteţi binevenit, cred că s-a înţeles asta din context. că vă place ori nu vreun text de-al meu sau de-al altcuiva, nimic nu este perfect şi nimeni deţinătorul sublimului. dar, avem dreptul la opinie. să ştim doar cum trebuie să o exprimăm! este de remarcat că oamenii se preocupă pentru frumos. cred că e tot ce contează.
haideţi să respectăm regulamentul, vă rog.
mulţumesc.

toate cele bune!