Aum

imaginea utilizatorului Younger Sister

valul măsoară trei fețe
ființei care nu s-a născut
arunc o piatră printre valuri
sîngerează ochiul lui Licurg

Frumusețe Rațiune Adevăr
legi care nu s-au scris niciodată
eterna vale a Licorniei
străjuită de albele-i culmi

izvorul feminității lumii
insurmontabilă antinomie a germinației universale
jocul divin osîndă și salvare
Aum !

Comentarii

interesant text, care imi starneste un de-ja vu! din ochiul lui Licurg va mai curge sange! in afara fiorului si a profunzimii textului, pentru ca nu este nici pe departe unul usor, as avea o mica obiectie: " vorbăria goală". nu suna deloc poetic, ai putea gasi o formulare mai adecvata, insa in rest poezia are o structura buna si transmite ceva. succes! queen.

sa presupunem ca titlul se refera la sacralitatea AUM si interpretarea sa hindusa (Brahma, Vishnu, Shiva) dar ce cauta vorbaria goala si Licurg in eterna vale a Licorniei... sa fie atit de insurmontabila antinomia? :)

Uneori pierd eleganța stilului în favoarea ideii, ai dreptate Queen :). Aici, știu, este locul în care va trebui să lucrez mult mai mult și lipsa de timp nu este o scuză. Mi-ai găsit călcîiul imediat! De îndată ce îmi vin ideile mi-e teamă să nu le pierd și-atunci le dau drumul într-o formă brută, insuficient prelucrată. Din păcate după prelucrare se pierde mult din ceea ce am vrut să spun. Dar tocmai aici este granița dintre artă și Kitch. Of, știu!!! Opinia ta este justificată și promit să revin asupra textului. Îți mulțumesc și mă bucur mult de prezență. Long time not see! Mă bucur mult de regăsire Aranca. Silaba Aum are într-adevăr o origine hindusă dar ideea este alta. Insurmontabilă valea Licorniei, nci Licurg nu a putut să o escaledeze și nici măcar nu și-a dorit :). Vă mulțumesc mult pentru prezență, ajutor și apreciere.