mereu Jack

imaginea utilizatorului Madalina Cauneac

în unele zile mă simt
ca o miss Havisham care a uitat
măsura timpului în paltonul
unui bărbat fugit cu alta

dar în prea multe zile
mă simt ca Pip
care refuză prezența unui protector
pentru care simte doar ură
căci de atât de multe ori
îmi iau porția din gunoaiele
pe care zici că le oferă viața
când eu știu
că alții stau pe comori
și dau din săbii ca pirații pe care-i cheamă mereu Jack
niciodată Andrei sau Matei sau Vasile
ci mereu Jack

Comentarii

Mădă,

Mădă, mie îmi place. Am o singură reținere la "dedesubtu-i". E doar părerea mea. Acolo îmi pare acest cuvânt greu pe limbă:)

foarte frumoasă obsevația cu "mereu Jack" și tot ce decurge simbolic de aici. fluența textului e bună. mă bucur să văd cât ai progresat... cum creștea Făt-Frumos:) felicitări!

Paul,

Paul, m-am tot gandit cu ce sa inlocuiesc acolo, si nu mi-a venit nimic. dupa ce m-am mai gandit un pic, l-am sters de tot. cred ca-i mai bine asa, e mai aerisit:) multumesc pentru atentia ta!

E a treia oara cind incerc sa-ti

E a treia oara cind incerc sa-ti las com. In principiu am citeva obiectii
Daca ai publica acest text l-ai vedea in volum?
Apoi, referitor la text(vad ca exista comentatori care n-au absolut nici o treaba, dar sint tolerati)
as zice asa
ma simt ca miss(fara o)
ma simt ca pip
refuz orice aparare pentru ca
de atitea ori am mincat din gunoaie(asta daca am tradus eu corect)
Si la final as taia din atitea prenume pentru ca eu pot sa ma gindesc la Jack Sparrow, dar si la Jack Daniels.:))) Adica deturneaza atentia.

Ps. A nu se intelege gresit. Cind

Ps. A nu se intelege gresit. Cind m-am referit la comentatori ma refeream la altii, nu la cei de aici. Sint comentatori care, in loc sa aduca un plus textului, comenteaza autorul si atit. Cit despre pirati yo ho ho & a buttle of rum :)))

imi place curgerea poemului si

imi place curgerea poemului si firescul cu care transmiti un mesaj usor ironic, sau poate autoironic, imi degaja un sentiment de apropiere :)
imi pare putin fortat versul 4: "unui barbat fugit cu alta" - unui barbat care a fugit cu alta, si ma simt "ca o misss" poate simplu - ma simt "miss",
in rest ... sa se "spintece" intre ele zilele, pana uitam masura timpului:)

anna,

anna, bucuroasa de trecere, am sa ma gandesc la sugestii. multumesc pentru apropierea ta fata de poezie:)

de la "pe care zici că le oferă

de la "pe care zici că le oferă viața" poezia se pierde în glumă şi asta nu dăunează, uneori, textului dar e bine să transpară ironia în vreun fel, dacă tot se face trimitere la Jack Spintecătorul sau un altfel de Jack. Dacă Jack nu venea în contradicţie cu Vasile, Ion, etc. etc. şi, să zicem că pe Jack îl întâlneam la un colţ de stradă, poate că ar fi fost o soluţie mai fericită în contextul dat, nu ştiu, nu-mi place să dau verdicte, având în vedere că şi eu am propria mea bârnă în ochi.
revenind,
ceva de genul: Oriunde m-aş (mi-aş) fi - uitat (întors privirea)/la fiecare colţ de stradă m-ar fi aştepat Jack cu sabia lui de pirat

Mi-a plăcut foarte mult trimiterea la pip din dickens. de altfel, te citesc.
Spor!

Silvia,

Silvia, in principiu cand am scris versul ala m-am gandit la toti piratii pe care-i stiu, si pe toti ii cheama Jack:)). Pana si desenele animate la care ma uitam cand eram mica se numeau Jack, piratul cel teribil. La Jack Spintecatorul aka Jack the Ripper, a carui identitate nici pana azi nu se stie( exclusa fiind insa cea a piratului), nici nu m-am gandit. Daca as fi facut-o, as fi scris intr-o alta nota. Poate am sa incerc pe viitor, cine stie.
Multumesc pentru trecere. Ma bucura sa stiu ca te am ca cititoare:)