portretul meu din privirea ta (2)

imaginea utilizatorului cami

“Când cineva nu înțelege o privire, cu atât mai mult
nu va înțelege o lungă explicație. “
Proverb arab

spune- mi ce culoare are un gând de- al tău noaptea târziu
și cum se conturează mai bine fața mea
care e sensul metaforic al câte unui răspuns
uneori dat alteori nu

spune- mi doar un cuvânt ca să- mi fac un brainstorming
voi alege tristețe îl voi articula și- mi voi face un ciorchine
pe care îl voi păstra doar pentru mine nu- l voi arăta nimănui

și
care degete scutură șoapta rămasă prin firele albe

și de ce soarele a răsărit din nou pe altă stradă
când eu stau atentă mereu să-l privesc
în fiecare dimineață când îmi pregătesc cafeaua în balcon
e acolo ascuns după un cuvânt doar tu nu-l vezi
o să- l copiez pe hârtie va fi exact așa
stau și mă gândesc la tăcerile de pe geam
văd doar blocul de peste drum alte străzi sunt departe
mi-e teamă să mi le imaginez mai bine nu
le voi pune câte- un nume pentru mai târziu
și le voi trece pe hartă

prea puțini oameni au ieșit azi în rest liniște
uite o să- ți dedic poezia asta alta sau toate
care se potrivesc

Comentarii

uite cami ce mi-a plăcut mie mai mult. spune- mi ce culoare are un gând de- al tău noaptea târziu și cum se conturează mai bine fața mea care e sensul metaforic al câte unui răspuns uneori dat alteori nu poate te ajută ,poate nu, dar am ținut să-mi spun părerea:)! să simți și tu că exist:)!

Paul, eu nu am încetat niciodată să cred că exiști, doar că trec printr- o perioadă încărcată acum. Eu te citesc atunci când intru pe site, dar mi- am propus să tac, nu știu, cel puțin un timp. De multe ori nu pot face un comentariu așa cum s- ar vrea, de multe ori nu am suficient timp ca să n- o fac așa, în treacăt, sau de multe ori simt că e de ajuns o simplă remarcă de genul "felicitări" și atât. Eu zic că suntem oameni oriunde am fi și simțim uneori nevoi de genul acesta. Însă am încercat să- mi temperez asemenea porniri. Asta e.:) Mulțumesc că exiști din când în când pe aici. Cami.

Buna seara ! Personal cred ca mai puteti lucra la acest text. De obicei sintagme gen "sensul metaforic " nu isi au locul intr-un text poetic deorece sunt uzitate in cadrul analizelor literare. Incercati sa mai condensati textul pentru a concentra ideile cat mai bine. In versul "pe care îl voi păstra doar pentru mine nu- l voi arăta nimănui" ati spus acelasi lucru de doua ori. Verul "o să- l copiez pe hârtie va fi exact așa" este destul de slab in context. Mie mi-a placut ideea din versul "care degete scutură șoapta rămasă prin firele albe" care este foarte sugestiv, foarte bine construit. Nu vad punctuatie chair deloc. De curand am avut un schimb de idei cu o doamna de pe site pe acesta tema si nu pot spune daca e un lucru bun sau nu pentru ca nu stiu exact. Eu prefer sa o uzitez... Ialin

Hialin, mă bucur pentru trecere. Bineînțeles că îmi lucrez textele așa cum mă pricep. Despre punctuație pot să spun că o consider o provocare și că eu am acceptat- o, așa cum se vede. După mine, fiecare cititor e liber să- și personalizeze textul. În privința condensării textelor, nu sunt de părere că întotdeauna această idee ajută.

poezia ta nu suferă de lipsa inspiratiei, ci de dorinta de a spune cat mai multe in cat mai putine cuvinte.