candirú

imaginea utilizatorului ovYus

când e seară te întorci pentru
îmbrățișare
îți dau să muști carotida

se adună vulturii peste noi
ca niște petale

urc din talpa smucită către pulpă
venin și sevraj la desert
voi pune cerbii să te împungă

să îți dezgroape rănile

chircite
genele vâslesc prin cearșaf
cu nărav de sălbăticiune
mișunând savana

să ședem ca oamenii
camera asta veche
cearșaful parfumul tău mușcătura din pernă

privim fereastra dublă ouată cu sfinți
zilnicărind cea clipă

ne-am săruta cuminți

Comentarii

un text (astea nu-s poezii) care nu are capul pe umar. decapitat sau cel putin lipsit de sanitate, bun de trimis la psihiatru... eu m-oi face frate cu incultii, preferand frica de Domnul, care este inceputul intelepciunii.

"eu m-oi face frate cu incultii, preferand frica de Domnul, care este inceputul intelepciunii." cum doresti, "frate"... intre timp poti incerca niste exercitii de scris. ai putea, dupa indelungi și ascetice osteneli, sa afli ca exista in structura lingvistica și gramaticala o logica, o fluiditate -fapt ce transpune lizibil si aprehensibil in cuvinte, propozitii si fraze gandul omului. de pilda, in mostra de mai sus, spre a fi logica, trebuie sa existe un "nu" imediat dupa pronumele personal "eu". desigur, tot acest apetit pt sensul, ori chiar frumusetea scriiturii se dezvolta, iarasi, cu timpul... pana atunci esti bineprimit sa exersezi pe hermeneia.com si sa trimiti la psihiatru orice texte observi matale ca nu suna precum a revelat bunul Dumnezeu si cu urechea a auzit insusi domnia ta. de altfel s-ar putea sa nu fii singurul de aici conectat direct la pronia divina, caci, nu-i asa?- "Duhul sufla pe unde voieste"... multumesc pt incercarea de comentariu si sper ca "textul (astea nu-s poezii)" de mai sus sa se insanatoseasca, odata reintors de la psihiatru. (apropo, ai avea vreo recomandare in acest sens?). semneaza cu drag, ovidiu mult-pacatosul. ma iertati si binecuvantati, preacuvioase nicodem!

oricit de util in text totusi "mișunând" mi se pare putin cam fortat expresia care face textul, dupa parerea mea, este "se adună vulturii peste noi/ ca niște petale"

de bunăvoie mă fac frate cu inculții, ovYus. pentru că "ferice de cei săraci în duh căci a lor este Împărăția cerurilor". cat priveste textul tau, raman la parerea mea dintai.

iertați-mi îndrazneala d-le ouvYus (na...nu suntem la același nivel,dumneavoastra autor hermenia) dar cu inima în dinți vreau să vă spun ca ne-ați strapuns în inimă cu cerbii dumneavoastră chiar și pe noi novicii hermenia....Vă mulțumim pentru oportunitatea pe care ne-o oferiți prin faptul că publicați „producțiuni” aposto pentru a putea fi înțelese de toți... meritați chiar și o penița (original cu pi..ăria clipei) dar desigur sunt mulți in asentimentul meu de aceea cu o mare mare părere de rău... le cedez locul cu pălăria în mână...auguri

vacarasuflorin, mi s-a atras atentia si observ si eu acum ca, pentru un motiv despre care nu imi dau seama, te lansezi aici in tot felul de ziceri din astea personale care nu au nici o legatura cu textul sau cu vreun demers literar. daca simti nevoia sa faci asta te rog sa gasesti alte mijloace si sa nu abuzezi de facilitatea de comentare pe hermeneia.com care a fost creata pentru un cu totul alt scop. deocamdata te rog sa te consideri avertizat.

cu respect „zicerile personale” sunt de fapt parerea mea despre producțiunea d-lui ovYus

nicodem & vacarasu, simt eu cumva ca voi faceti echipa buna, si ca impreuna ati avea mai mult spor decat separat -prea-cultul nicodem sa ma ierte totusi ca-l pun laolalta cu indraznetul vacaras - si la postat poeme pe site si la acumulat avertismente profetice. deci, invocand divina pronie a nicodemului dar si cu inima strapunsa a vacarasului, voi incerca sa tratez "la pachet" pseudocommenturile ivite din partea domniilor voastre. 1. d-nul vacaras este rugat sa imi lase cerbii in pace. nu de alta, insa nu-i poate nici stapani, nici intelege. 2.acelasi domn vacaras trebuie confortat in legatura cu aparenta superioritate a mea pe site. de fapt, sa steie linistiti amandoi, nu sunt, nu ma simt si nici nu doresc sa devin "cineva" pe aceste dure (regulamentar vorbind) meleaguri. 3.sincer, in afara de frustrare surda nu pot detecta vreo idee sau punct de vedere argumentat in interventia domniei voastre, stimabile vacaras. "Vă mulțumim pentru oportunitatea pe care ne-o oferiți prin faptul că publicați „producțiuni” aposto pentru a putea fi înțelese de toți..." -Ei uite, asta e... nu chiar de toti! confratele cel cult ce se autentifica pe site drept nicodem nu a inteles. si ca el sunt multii altii. iar in afara de acestia, sunt si mai multi carora nu le pasa ori chiar nu vor sa inteleaga. si poate ca bine fac. vorba Adrianei: mai mult timp liber petrecut pe-acasa. 4. eu cred cu onestitate ca sfatul ei ar trebui ascultat. si nu doar de catre voi (va rog sa nu va simtiti vizati!)...e un adevar universal demn de respectat, dovada si vietile implinite ale celor care nu au apucat vreodata sa publice ceva pe hermeneia. ori a celor care "trag chiulul" pe aici. 5. ca tot veni vorba de hermeneia, eu cred ca profetul a avut o cadere de calciu in momentul cand v-a acceptat ca membri. sau a avut-o dupa, cand a vazut cu s-a ales! nu ma intelegeti gresit: nu va vorbesc de la inaltime. dar pur si simplu, unii se mira ca filozofii ce cautati voi pe aici, apropo de lirica inapoiata cu un secol jumate a vacarasului si de cea militant-atemporală (carele vasazica, atopica iarasi!) a stimabilului nicodem. 6. prin aceasta a nu se intelege ca militez pt "chestiunea" postmoderna, oricum de neinteles romanasilor. de fapt nu militez pt nimic deosebit. probabil fara oameni ca voi, m-as plictisi teribil pe site. simt asadar patetica nevoie sa "va multumesc ca existati", dând slava Dumnezeului inchinat de nicodem si cinstind inima strapunsa a vacarasului. Amin!