howling

imaginea utilizatorului emiemi

mă grăbesc să prind ultimul metrou de parcă mi-aș prinde o venă prin care mi se administrează gentamicină. cam așa e de dureroasă imagine ta pe un peron oarecare și eu beat cu o poftă cumplită să-mi aud urletul. cu o poftă cumplită să înghit întunericul din tunel.

lucruri care nu-mi plac azi:
mașinile care parchează pe trotuar.
oamenii care se opresc în mijlocul policlinicii căutîndu-se prin buzunare și se ciocnesc de mine. ei nu știu că sîntem fragili și că tot ciocnindu-ne între noi o să ne împrăștiem ca un pumn de mărunțiș și n-o să ne mai regăsim niciodată compleți.
mesajele de la i.s.u care anunță incendii. vreau să am și eu un incendiu al meu să-i cînt de leagăn iar cînd va crește să-l trimit în lume cu toate speranțele mele.

am auzit că la voi petrochimia nu merge bine și că acum ai un labrador. eu încă nu m-am obișnuit cu întunericul mă trezesc întotdeauna la patru mă duc la toaletă fumez mi se face face frig toate în aceeași ordine. după cum vezi doar omenește.

lucruri care nu-mi plac mîine:
ceața.
faptul că nu știu cu se mă îmbrac dimineața.
burnița.
ceasul care merge de-andoaselea și-mi arată timpul pierdut. nu că m-ar interesa cît mai am doar trupul meu scobit de absențe ca o pirogă.

cîteodată îmi doresc să știu ce visează maică-mea. poate se visează grădină în care cresc plante pe care ea n-a avut niciodată timp să le cerceteze. poate visează manuale de biologie sau mulaje. în locul inimii i-a crescut un credit ipotecar pe care nu știe dacă mai are destulă viață la dispoziție ca să-l plătească.

în mijlocul zilei pe care o trăiesc e o altă zi care mă trăiește. îi simt rsuflarea de vită în ceafă o simt cum se-ngrașă cu trăirile mele. în trenul pe care-l aștept e un alt tren plin cu umbre. și nu știu să mă așez cuminte lîngă ele ori lîngă oameni. de fapt e totuna oamenii pe care nu-i cunosc nu există așa cum nu exist pentru alții. deasupra mea un ochi deschis permanent.

lucruri care îmi plac azi:
famous blue raincoat.
bătrîna din piață care vinde flori.
să mă gîndesc la tine ca și cum aș asculta un concert de bach să mă încrunt la colegii mei ssst aici se cîntă.
să mă gîndesc cum cad din pat în timp ce dorm și tu te chinui să mă trezești.

astăzi nu-mi lipsește nimic în mine sînt toate la locul lor.
o să-mi lipsească doar ivan denisovici pe care o să ți-l dau ție și gîndul în care tu stai la fereastră hrănești copiii și păsările apoi te plîngi că nu ai învățat nimic pentru permisul auto. nu-ți fă probleme prin sîngele meu poți să circuli cum vrei.

Proză: 

Comentarii

încă nu mă împac cu titlurile în engleză. dar musai să-ți scriu că m-ai dus cu gîndul la the sick rose de blake. și mie îmi lipsesc cărțile date. azi, însă, un prieten mi-a spus că pentru el a împrumuta cărți anumitor oameni e un soi de a se infiltra în casele lor. iată o idee care poate încălzi orice azi.

Un pic mai fadat de data asta acest suprarealism extenuat marca emil pal. plus aceleasi deja obositoare typo-uri pe care dom' editor nu le corecteaza niciodata, din respect pentru cititor, desigur :-) chestia cu lucruri care-mi plac vs lucruri care nu-mi plac vs lucruri care whatever e cam fumata de genul alina lazar and Co. si curele de slabire facute cu Adobe Photoshop Mi-ar placea sa apuc pe lumea asta sa citesc sub semnatura Emilian Valeriu Pal si altceva decat asa ceva si alea de la tara cu matusa Tamara. Tu nu te-ai plictisit Emile? Strange-le frate intr-un volum, suna-ma ca stii nr meu sa bagam o sponsorizare, dup-aia trage linie si ia-o de la capat, ca altfel asa o tii la nesfarsit, mai ceva ca ravel cu boleroul sau care n-am inteles niciodata cand am reusit cu greu sa-l ascult pana la capat de ce pana la urma se termina Just asking.... Andu P.S. Iar asta cu howling in titlu mi se pare chiar exagerata. Pe laba mea de lup jur ca ma duce cu gandul la bowling... ala cu bile si cu gauri in care iti bagi degetele.