un cavaler pentru milady

imaginea utilizatorului bobadil
another nightwish sancho

obsesii cretine
înşiruire de tânguiri
născocite la un pahar de vin
pisica-nchisă într-un sac
amarnic bătută cu parul

cine eşti tu cavalerule?

o armură purtată pe dos fugind
de la ultimul turnir
o moarte echivocă
lăsată la dospit
în canopele cu mir

Comentarii

Da.

Înainte să citesc poezia in extenso („citeşte mai departe”) mă pregăteam să spun că ar fi trebuit să te opreşti la „în canopele cu mir”. Apoi am văzut că te-ai oprit exact unde trebuie.

obsesii cretine?

imi amintesc privirea interogativa a doamnei Baetica, profa mea de romana din liceu, cand a rostit fix aceeasi intrebare retorica la ce-i dusesem eu de citit. mi-am amintit si atat, este doar o coincidenta. te-am citit si te citesc in ultima vreme, de cate ori am ocazia. se simte la tine in poeme ceva ce abia azi am reusit sa-mi clarifric: o oboseala a sentimentului, o dramatica si neputincioasa cautare a ferestrei intr-un cub ermetic inchis.
ar fi interesant de citit un astfel de poem al tau, cu un astfel de titlu.

de la

"poem din titluri de petruţ camui"

acesta ar fi cel mai reuşit poem al lui andu. mi-a plăcut ultima parte.

obsesii

Ioana, mă miră cum tocmai tu nu ai sesizat absența bobadilică a lui ș, dar se mai întâmplă și la case mai măroace!
Gorunule, cred că asta vine cu vârsta, ca la Țebea
Nicholas, mersi, acum știu că îl iubești pe camui

another nightwish sancho

textul se vrea minimalist, am înţeles. totodată, nedeclarată e dorinţa autorului de a fi un don quijote. sugerez domnule andu să postezi şi pe cafeneaua literară, acolo iarăşi vei găsi adversari pentru duel, parteneri în lupta contra morilor de vânt. dacă spun că mi-a plăcut moartea echivocă lăsată la dospit în canopele cu mir, mă repet? aş da o peniţă dar mi-e frică să nu fiu penibil dacă poemul în viitor s-ar dovedi plagiat.

Andu, ai 24 de ore să ne

Andu, ai 24 de ore să ne demonstrezi că acest text nu este un plagiat al textului "un cavaler pentru Mylady" postat de Alexandra Mitrofan pe 11 februarie 2008. Dacă în 24 de ore nu vine niciun răspuns dialogul dintre noi și tine s-a încheiat iar decizia consiliului cu privire la tine nu va mai presupune niciun fel de recurs sau altfel de discuții. Bănuiesc că nu este nevoie să îți trimit linkul paginii unde se poate citi textul Alexandrei. Mulțumesc.

who the fuck is alice

Virgil, nu-mi trebuie 24 de ore ca să demonstrez că un text de-al meu este în mod inevitabil un plagiat după un text de-al meu.
Că eu am multiple identități pe net, inclusiv pe Hermeneia, acesta este un fapt și nu vreau să mă laud, dar chiar mi-a reușit acest mic proiect de-al meu de a nu fi 'depistat' la vreme nici aici și nici prin alte locuri.
Și nu vreau să fiu greșit înțeles... toate site-urile au reguli anti-clone... pe care eu unul, sincer, nu le-am prea înțeles la capitolul scriitură, pentru că trebuie să fii destul de ignorant (fără să jignesc pe nimeni) ca să nu depistezi un autor, ori acel autor se dedublează și atunci nu mai e clonă, right?
Deci textul este un plagiat după textul meu scris de Alexandra, right.
Acum tot ce-ți rămâne de făcut este să decizi de ce mă suspenzi, pentru clonare sau pentru plagiat.
Sau pentru nici una dintre ele, dacă te gândești mai bine, dar asta deja presupune o încordare maximă a mușchiului creierului acela care se ocupă cu vederea laterală.
Sper că am răspuns în intervalul solicitat, pentru că noi avem fusele orare cam împrăștiate.

nu, nu m-ai răspuns la

nu, nu m-ai răspuns la întrebare. și chiar dacă ai spune că alexandra este clona ta, inclusiv acest lucru va trebui demonstrat. altfel nu am să îmi pierd vremea cu sofismele tale. dacă ai chef de joacă îți poți căuta o groapă cu nisip printre blocuri. aici va trebui să răspunzi la întrebarea care este pusă în spiritul și litera regulamentului la care ai subscris fără să te oblige nimeni. așa că las-o mai moale cu smiorcăielile astea cu privire la regulile anti-clone. aștept. dar nu mult.

- ... -

Intervin aici în alt sens decât posibilul plagiat: dacă vei mai rămâne prin zonă, Bobadile, trebuie să ştii că un regulament e un regulament, indiferent dacă tu te consideri Persecutatul Suprem, Deasupra Bunului Simţ sau Genialul Subtil Luptător de Gherilă. În speţă, pentru c-am observat că tot repeţi sintagma "who the fuck" crezând că dacă-i în engleză e ok, am să-ţi spun că aici nu eşti la piaţă, la bordel, pe bordură şi nici măcar la tine acasă... Aici eşti pe un site care nu acceptă vulgaritatea, iar cu acest fapt ai fost de acord la înscriere. Ai înţeles sper... Dacă nu, nu, dar tot acolo duce.

fire on the water

Dragii mei,
Voi știți cât iubesc eu Hermeneia, da? Și că am venit aici plecând de pe poezie punct ro, la fel ca Virgil și aproape în același timp.
Ce s-a întâmplat pe acolo nu știu dacă vă interesează cu adevărat, mai ales pe tine dragă Adrian, acele lucruri petrecându-se la doar puțin timp după ce tu ai terminat școala, dpdv temporal vorbind, desigur.
Eu pe acel site am avut mai multe clone, cea mai celebră și mai proeminentă rămâne Diana Sima (de ce mi-au plăcut mie femeile oare, poate sunt un pervers al literaturii pe net) cea care a reușit să primească un nivel foarte mare până când, în disperare de cauză că aveam de-a face doar cu oameni care chiar nu citeau nimic, le-am dat un hint major și așa a căzut Diana la -20. End of story.
Alexandra cam la fel, dar mult mai repede m-am plictisit eu că se repeta istoria prea de tot și am dat hintul mai repede...
Ce să vă demonstrez dragilor?
Dacă nu mă credeți, asta e.
Nu e nimic de demonstrat aici.
Acele texte sunt ale mele, pe unele le consider demne de a fi publicate aici sub semnătura mea autentică, voi continua și cu Diana Sima dacă mi se permite.
Voi dacă dați de persoanele reale Alexandra Mitrofan sau Diana Sima atunci capul meu să cadă cu zgomot mare de tot.
Poza lui peanut o reprezintă pe o colegă de liceu (la vremea aceea) a fetei mele, de fapt ea se vede undeva pe fundal, iar Diana Sima este prietena mea din copilarie, Ana-Maria din Piatra Neamț, actualmente în Germania de mai bine de 15 ani.
Cele bune vouă poeților polițiști!
Andu

Cred că era onest şi pentru

Cred că era onest şi pentru tine, şi pentru noi, şi pentru cititorii tăi, dacă ai fi specificat undeva în subsolul poemului că acest poem a mai fost publicat pe alt site cu pseudonimul Alexandra Mitrofan. Sau să nu-l fi publicat deloc. Sau să ai la biografie specificate pseudonimele literare anterioare (ca să nu spun "clone").
Dacă nu ţi s-ar fi dat şansa acestor explicaţii, care pe unii poate că i-au convins, dar pe alţii nu, bănuiala de plagiat ar fi planat mult şi bine asupra ta. Desigur, firesc este să se acorde prezumţia de nevinovăţie până la proba contrarie, dar experienţele anterioare perturbă acest fapt.

Poate ar mai trebui ceva adăugat la regulament, însă mă întreb: nu este suficient doar bunul simţ pentru a evita unele fapte? Mă întreb aşa, în general...
Acordă-ţi mai mult respect, Andu! Meriţi.

yeah

Doina, ai perfectă dreptate și îți mulțumesc pentru cuvinte... te rog să mă crezi că istoria e așa de veche încât am uitat că am postat pe site-ul ăla sub numele ăla acest poem. Când l-am postat aici, l-am găsit noaptea cum stau recitind carnețelele vechi cu texte (așa-i, sunt old fashioned și tot ce scriu este pe hârtie) și am considerat că este demn de a fi publicat aici.
Istoria mea lungă și groasă de pe poezie punct ro tot îmi atrage google-iști fanatici cu pata pusă care cred că pe de acolo află totul... din păcate... la ora actuală o grămadă de puberi nu mai pune mintea la contribuție cu nimic înainte să dea pe google, simplu frate! și care ba mă scot plagiat, ba cine știe ce alte minuni... dar mea culpa că nu am putut încheia socotelile cu acel site în liniște.
Corina, răspunsul e simplu, pentru că eu iubesc toate poetesele și în secret îmi doresc să pot fi și eu! Uite așa, ca tine! Că tot ai adus subiectul în discuție, mărturisesc, te invidiez ori de câte ori te citesc, mă strecor ca să te spionez printre rânduri, te vreau să mai rămâi când dai logout și mă apucă pandaliile când văd că ai publicat un text nou, ce mai, sunt un pervers literar și nefericit pe deasupra!

4 fun

pentru distracție dar și pentru a argumenta cele afirmate mai sus, dau un link vă rog să nu îmi luați asta în nume de rău știu că nu e bine să dăm linkuri pe siteurile concurente dar rog o excepție pentru că eu cred că dezbaterea, hai să o numesc așa de acolo deși e varză la multe capitole mă scutește de alte comentarii sau explicații și vorbește destul de răspicat, mai ales pentru alde ca Nicholas despre limitele înțelegerii umanoide.
http://www.poezie.ro/index.php/poetry/1733626/punctul_de_plecare