rage

imaginea utilizatorului emiemi
patru nopți nedormite+baraj rutier

există lucruri mai negre decît această apă. ca de exemplu pămîntul de sub unghii și respirația puțind a alcool. ca de exemplu 3000 de oameni dormind pe un cîmp ca într-un fel de liturghie dumnezeu face băi de mulțime cu toate camerele reporterilor după el. ca de exemplu să vezi ciorapii unui președinte. să scoți cu excavatorul pruncii din pîntecul mamelor.

a patra zi nedormită. nu vreau să dorm nu vreau să dorm nu vreau să dorm. nu am ochi nu am mîini nu am picioare nu am mușchi care să obosească. s-au retras apele și m-au lăsat gol. mi se vede penisul creierul sufletul. nu mă mai doare.
nu mă mai doare.

s-au retras apele cu o bolboroseală ciudată. casele au început să se prăbușească. mai întîi acoperișul pocnește ca și cum ar pocni niște oase. apoi se lasă peste pereți într-o tandrețe sfîșietoare. prăbușirea lor te paralizează. s-au retras apele și în mine a crescut furia. această vietate a crescut în mine într-o simbioză perfectă. tu stai la recepție împarți camere clienților în miez de noapte. te gîndești că sînt un monstru de mîl.

ce știi tu despre:

greața cînd vezi televiziunile împărțindu-și pumni pentru un cadru cu cizmele lui băsescu.

urletele care vin direct din stomac și ajung în stomacul tău cînd se prăbușește cîte o casă.

întoarceri. unde să te întorci cînd nu mai ai unde sau la ce.

revărsări și blocaje renale.

să te simți greu ca un sac de nisip pe care jandarmii îl folosesc să întărească digul.

a patra zi nedormită m-am învățat să dorm cu ochii deschiși în timpul scurt în care adorm am timp doar să visez o apă.

ce știu eu despre:

dana. se operează îi țin pumnii.

ioana. și-a revenit pleacă în vacanță e bine sînt mulțumit.

nașii lu frate-miu. hoții le-au spart casa și le-au furat absolut tot.

tu exersezi fuga de oameni fuga cea de toate zilele fugare te mîntuie și te liniștește fuga asta care crește în tine. această vietate în perfectă simbioză cu tot ce însemni.

s-au retras apele cu o bolboroseală ciudată. oamenii au început să se prăbușească. mai întîi acoperișurile pocnesc de parcă ar pocni niște oase apoi oamenii se lasă peste alți oameni într-o tandrețe sfîșietoare. s-au retras apele m-au lăsat gol. mi se văd intestinele penisul inima.

Proză: 

Comentarii

puțin cam exagerate ultimele imagini din prima strofă. enumerația ceea cu negații din a doua mi se pare reușită. furia ca o vietate care a crescut în tine e faină, e potrivită. uite și asta e super "să te simți greu ca un sac de nisip pe care jandarmii îl folosesc să întărească digul.". da, știu și eu cum e să nu dormi așteptînd apele să se reverse peste dambă, înspre casele oamenilor. bunicel textul.

personal, ultima parte a primului paragraf mi se pare reusita, pentru ca iti da senzatia ca te aflii intr-un roller coaster, imaginile, fractionate cum sunt, reusesc sa saurprinda, sa loveasca in plex. sensibila si umana proza asta a ta. penita de la mine.... pentru ca rar citesc cuvinte care sa reuseasca sa ma faca sa simt furie si durere.

Emile, am citit controversa pe care textul tau a starnit-o pe agonia si m-a bufnit rasul-plansul. Cred ca te-au cam sifonat pe acolo alde mihai gruia and such, dar daca te amesteci in laturi te manaca porcii. Acum, textul mi se pare "average" la posibilitatile tale, insa imi place ca ai consemnat acel ceva teribil care s-a petrecut, in felul tau, iar asta este demn de o plecaciune. Iar cine se crede fara de pacat literar pe aici sa arunce primul piatra! Andu