hermeneia 3.0-b

imaginea utilizatorului Virgil
după maraton

Vă pot anunța, cu optimism măsurat, că am reușit migrarea despre care v-am scris în anunțul precedent. Leo, cîinele meu, a fost tot timpul cu mine și vrea să i se recunoască efortul.
Deci, am făcut mai multe teste și lucrurile ar trebui să funcționeze bine. Mă aștept totuși și la rateuri și de aceea vă rog să vă logați și să începeți să activați cu atenție și vă rog să îmi trimiteți pe adresa webmaster AT hermeneia.com toate probleme sau defectele pe care le observați cu date cît mai clare și reproductibile. Eventuau un screenshot (ca orice imagine) va putea ajuta mai mult decît o mie de cuvinte, cum spune zicala.
Vreau să precizez că există, din păcate, cîteva funcționalități care nu sînt încă active. Intenționez să le pornesc cît de curînd posibil după ceva mai multă muncă și mai ales teste. Principalele funcționalități inactive: penițele, schimbarea categoriei textului (vă rog să mă anunțați dacă faceți gafe care trebuiesc remediate) și selectarea textelor preferate.
Pe parcurs intenționez să le pun în funcțiune și să adaug și altele.
Aștept comentarii, observații, întrebări, critici și propuneri.

P.S. - aș vrea să anunț pe membrii hermeneia că unii dintre ei vor trebui să își corecteze fusul orar în profilul personal.

Comentarii

mulțumesc aziza. iată cîteva

mulțumesc aziza. iată cîteva observații valide. în ce privește prima întrebare, este ceva ce voi analiza. însă vreau să îți spun că nu prea am văzut persoane pe aici care să se prea înghesuie pentru așa ceva. și mă refer la persoane care întrunesc cîteva din criteriile minime necesare. așa că, defilăm și noi cum putem.
- în ce privește imaginea autorului la text, este și aceasta încă un punct pe lista „to do”.
- am corectat textul, mulțumesc.
te rog să continui.

Îmi place!

Îmi place noul format, structura lui, culorile, mi se pare rafinat... Sunt de acord cu schimbările atâta timp cât ele merg spre bine.
Bravo!

- prietenos -

E mai elegant şi, cel mai important, mai prietenos. Deocamdată, nu am observat erori...

frumos și elegant

recunosc că sunt reticent la schimbări, însă aici îmi place noutatea adusă, e mai prietenos, cum zicea Adrian și mai elegant!
felicitări inițiativei tale, Virgil!

- observaţii (?) -

Din ce am întâlnit până acum:

- nu există link către "şantier literar" în prima pagină.

- nu găsesc buton pentru acordare peniţe

- scoaterea numelor din dreptul celor mai noi texte este neinspirată pentru că, trebuie să admitem, există/ pot exista autori pe care cineva pur şi simplu nu îi citeşte. Şi atunci, pentru a vedea cui aparţine textul trebui să se facă click pe "vezi mai departe", ceea ce consumă timp degeaba.

Adrian

- prima a fost o scăpare și am remediat-o
- a doua a fost adăugată
- în ce privește a treia mă tem că nu ai citit cu atenție textul meu de mai sus. penițele nu sînt încă funcționale. voi anunța apariția lor la vremea potrivită.

- yup -

Am citit cu atenţie, dar, la revenire, am uitat ce am citit :).

se poate face ceva în sensul ăsta sau la voi apare aşa pagina?

la mine, titlurile poemelor, prozelor, etc., ies în decor, spre partea stângă, mă refer la faptul că, aşa cum subtitlul este centrat, aşa ar trebui şi titlul, altfel devine obositor ochiului. de exemplu, ca să dau click la poemul ralucăi care să zicem, este situat în partea dreaptă a paginii, trebuie să intru puţin în spaţiul poemului silviei bitere, aflat pe partea stângă a paginii.

era un exemplu.

Raluca, mulţumesc. Posibil să fie de la mine. De aceea am întrebat. Era un exemplu care mi-a venit repede în minte pentru că eram cu gândul să-ţi răspund la comentariu. În dreapta se află domnul Tudor Cristea:)
Înseamnă că e de la mine. Râd. Nu mă mai miră nimic. Zi bună!

Raluca, ce ai vrut să spui

Raluca, ce ai vrut să spui prin „Referitor la subsolul primei pagini, dar aici nu ma bag,”?
În ce privește penițele probabil că nu ar fi rău să văd aici o discuție.
Editorii pot pune texte la remarcate oricînd consideră de cuviință.

m-am uitat la rezolutie.

aveam o rezoluţie până acum de 1152x864, am încercat şi 1024x768 şi alte variante. nu cred că este de aici. o să încerc să văd şi de acasă, de pe alt calc. nu am verificat de acolo. oricum, se pare că de prin setări de pe la mine (de la serviciu) e ceva. o să se rezolve cu siguranţă. atât vroiam să ştiu, cum văd şi ceilalţi, dacă au întâmpinat şi ei problema mea. Se pare că nu. Mulţumesc, Virgil. Se rezolvă!

hermeneia.com este

hermeneia.com este configurată în așa fel încît cu puțină bunăvoință să poată fi vazută chiar și pe o rezoluție de 600X800 deși mai puțin de 2% din vizitatorii hermeneia mai folosesc așa ceva. orice rezoluție mai mare de aceasta poate vedea hermeneia.com de la foarte bine în sus. evident unele rezoluții (mai exotice) se pot comporta mai ciudat dar în principiu ar trebui să funcționeze. bineînțeles este de recomandat să folosiți versiuni mai noi ale browserelor. cel puțin firefox, chrome și IE acceptă hermeneia.com fără probleme. vizitatorii care le folosesc sînt în jur de 85%.

s-a rezolvat!

Hai că m-am descurcat! Mulţumesc Virgil pentru sfat. M-a ajutat foarte mult. Acum este altceva. Mi s-a luat parcă ceva de pe ochi. Era tare stresant cu migrarea titlului din dreapta în stânga. Arată perfect aşa!

Prima impresie

Prima impresie
interfaţă aerisită, chiar generoasă, uşor de interacţionat, cîmpuri bine marcate printr-o paletă cromatică discretă. Proporţia fonturilor pe secţiuni întăreşte impresia de aerisire şi de navigare lejeră. O spun cu sinceritate-felicitări!
Sugerez –în secţiunea comentarii, titlul textului comentat să fie evidenţiat –culoare sau font- în raport cu autorul com. şi cu primele cuvinte ale com. Constat că aceasta se face la accesarea com. respectiv (titlul textului apare cu negru) dar cred că nu în această fază e relevant ci înainte de accesare. Aşa pot să identific mai uşor textul comentat.
Ex.(ultimul din task acum): ce frumoşi sunteţi şi mă bucur mult.......- Maricica Frumosu— nu a fost niciodată ceva să nu iasă, sugerez ca „nu a fost niciodată ceva să nu iasă” , adică titlul să fie evidenţiat cromatic sau vectorial.
(auto) critică: gestul de a lăsa aici o peniţă pentru muncă şi pasiune nu depinde de mine. Aştept măsuri.