Virgil -
mereu sărbătoare
da este adevărat
ne-au promis flăcări în aripi
covorul cel roșu să ne înfășoare
din coșul pieptului să iasă
cu mîini de aur o floare ne-au promis
pămîntul mozaic să se facă în lacrimă
de pe limbă să ne muște sare
o călimară de alabastru să facă
în adîncul nostru picioare ne-au promis
mere vor lovi în noi cu argint
și buzele ni se vor țuguia în căldare
din pîntec un cal despicat de zăpadă
să înoate din noi către soare ne-au promis
lipitori pe tavan și urme de cerbi
pe spinare o mie de fulgere
să aprindă torțele deasupra patului
să cadă pămîntul în cer ne-au promis
ca un cutremur prelins printre oase
mereu sărbătoare ne-au promis
Poezie:
Comentarii
bobadil -
Poemul este pentru mine fara nicio indoiala unul dintre cele bune pe care le-am citit sub semnatura lui Virgil Titarenco. Un poem pe gustul meu, de plescait sub limba, retoric, de citit in picioare carevasazica. Mai putin primul vers care e static si inutil concluziv, parerea mea. Poate ca fara el poemul ar parea "neterminat", insa cred ca i-ar sta mai bine lui (poemului) fara aceasta caciula. Andu
lucian -
toate promisiunile poarta starea de incertitudine. este ca si atunnci cand pleci la un drum lung, spre o tara noua, unde crezi ca visurile ti le poti implini neconditionat... prin repetitivitatea ideii de promisiune, poemul creste consecutiv in valoare, dar si in puterea de exprimare. ma intreb: sa fie, oare, sa alcatuiasca aceasta repetitie, aproape obsesiva, regulilie jocului?... al carui joc?... al vietii?... trist si ironic... ceeea ce da valoare, nu neaparat textului, ci mesajului de o deosebita intensitate, este felul in care este expusa ideea de promisiune.
alma -
Sunt de alta parere fata de cea a lui Andu.Virgil are texte mult mai bune si cel de sus pare nitel fortat. si dificil.
Virgil -
Alina, multumesc de trecere, si de opinie. Did I say you are one of the specialists in my writing? I'm not going to say it, it would sound condescending. Bobadil, ca sa vezi ca am reusit sa rezonam. Recunosc ca ma bucur ca ti-a placut. E probabil o anumita stare acolo, sau o anumita istorie care se arata comuna. Am sa mai scriu. Si am sa ma mai gindesc la "caciula". Poate ai dreptate. Lucian, multumesc pentru trecere si pentru apreciere. Mi se pare semnificativ ca ai ramas cu intrebari mai mult decit cu raspunsuri si cred ca e mai bine asa.