somn

imaginea utilizatorului Imparateasa

n-ar trebui să vorbim despre lucrurile
după întâia moarte
nu înțeleg
i-am zis mă simt ca sylvia plath atât de obosită
apa curge la robinetul din beci
fluturii se zbat în pleoapele mele
lasă un fel de substanță lipicioasă
și mă ascund
nu mă găsește nimeni
tiptil un copil de 10 ani ratează

nu suntem singuri decât o dată
apoi ne strângem ne rupem ne înfășurăm
în ceilalți desprinzându-ne mâinile
și tot restul
începe să se audă ca o melodie
aceeași melodie
o incizie de sunete

nu vreau să mai aștept pereții se alterează
lumina se înfige în ceafă copilul scrie poezia
cu lumea se adună într-o masă
de duminică și nu înțeleg
mi-e somn
și picioarele tac și picioarele vorbesc
și picioarele vorbesc despre mine

Comentarii

eii.. singuratatea e o plaga binemeritata , am parasit tribul si turma ca sa ne ascundem in spatele cutiei de plastic cu vizor luminos . Sunetele vin de la aparate legate cu fire de un suflet electromagnetic. Desigur vorbim cu picioarele, facem semne disperate de Help , fetele isi tatueaza trupul cu desene mari toate zicand tactil: sunt singura, nu vezi, orbule? Nici nu merita sa cobori in beci sa inchizi robinetul, e apa destula, de la inundatii, o apa obosita, uzata, fara gust, vrea doar sa doarma, sa te simta in somn, apa viseaza? singura?

da, un text cu multe elemente bune. poate as fi renuntat la "serbare" observ o evolutie in textele tale de aici si o mai mare siguranta in ceea ce scrii

Adrian, singuratatea ar putea deveni astfel absurda. Multumesc pentru continuarea starii. Virgil, ma bucur ca spui asta. Am renuntat la acel cuvant.

mi-au placut picioarele tale, ariel...

Am să îți spun clișeele și ce nu sună bine în poem: - de după întâia - tiptil un copil de 10 ani ratează - de trup și de creier - copilul își spune / poezia când - colțul buzelor - vorbesc cu "și tot restul" sună a Claudiu Banu. De altfel, merită să îl lucrezi. E unul din cele mai bune texte ale tale. Are acel "ceva" care va rămâne.

francisc, mi-ai amintit ca mi-e dor de mare. ma bucur ca ma citesti. alma, o sa il lucrez. unele lucruri imi vine sa le pastrez in momentul de fata, dar o sa reflectez asupra lor sa vad de ce pot scapa. cat despre "tot restul" nu stiu daca putem pune etichete ca apartine cuiva sau nu. eu sunt eu, am ideile mele, viziunile mele. multumesc, chiar speram sa vii.

am modificat ici colo, chiar si amanuntele pe care ezitam sa le lucrez (cele din ultima strofa). i hope it's better now. as schimba si "de dupa intaia moarte", dar nu gasesc o solutie, as vrea sa sugereze intocmai aceasta idee - ea face puntea cu plath. ma poti ajuta?

Adina, cred că știi că nu sunt genul care să pună "etichete". Am remarcat doar că mi-a amintit de lirica scrisă de Claudiu Banu cândva, nu știu dacă tu ai apucat să citești. N-ar putea fi doar "după întâia"?

imi pare rau, cred ca m-am exprimat aiurea, ma refeream la anumite sintagme folosite intens de altii, incat ajung sa fie recunoscuti dupa ele si astfel ii impiedica oarecum pe alti autori sa le utilizeze. nu am apucat sa il citesc pe claudiu in perioada aceea. multumesc pentru sugestie si iarta-ma inca o data.