Ambrozia dialogului decadent

imaginea utilizatorului nepotul lui rameau

dialogul nu mai curge dragă Abukir pentru că ambrozia din care ne hrănim noi vicioșii și noi canibalii intelectuali e ireversibil stricată. E putredă. Ma așez pe un morman de conserve retorice și cuget.
Uite, tu de pildă, ai maniere frumoase. Tu muști din căpșuni începând de la miez spre înafară. Tu bei șampanie numai în compania unor doctori de stil cognitiv, psihologia de tranzacție fiind vădită între voi, pe canapeaua burgheză nud fluorescent mirat.

Tu ai un fel de a fi tristă când râzi. Tu râzi cu lacrimi și contagiezi tot spitalul în care te-au încarcerat cei bolnavi cu dilema seriei lui Fibonacii. Tu ești prietenă cu tine însuți și de aceia eu nu am loc nici măcar ca șosetă între pantoful de lac albastru și ahilesul călcăiului tău fin. Tu asculți muzică clasică cu ochii închiși, cu mâna așezată pe inima ta jefuită de orice extrasistolă romantică. Tu Abukir, nu crești fluturi și nici bani la săraci nu dai pentru că nu-ți stă în fire să te înjosești în zilele făra soț. Ambrozia îți curge pe bărbie și pe sâni dar gustul ei l-ai uitat de când ți-ai pierdut candoarea copilăriei. Tu îți lingi buzele și aștepți cu anii să sune cineva la ușa ta de fier forjat pe care scrie paradis. Din păcate nu am adresa ta și ar fi o mare nepolitețe să vin murdar și nepoftit , soios cum sunt de dialogurile sterile cu mine însumi.

Foto : autorul

Proză: 

Comentarii

ar fi interesant de auzit raspunsul lui Abukir desi uneori am senzatia ca la ea socheaza numai prima impresie

cum sa zic, muzica unui text este ceea ce ma seduce intai; si cum imi place sa fiu sedus... pacat ca nu me numesc Abukir. monologul curge chiar daca dialogul nu. este una din rarele ocazii unde vad ca imaginile atasate nu devalorizeaza textul. exista o increngatura fantasmatica intre ele ce le sporeste tacit impactul. vroiam sa zic vreo doua vorbe si despre "in vizita la Ussais"; mi se parea ca a trecut cam nevazut pe-aici dar, uite, ca m-am inselat. oricum coridoarele acelea de nuc au ramas fara voce intr-o memorie... extatica.

adrian, cred ca ar fi bine sa scoti a doua imagine

Virgil am scos-o ! Precizare : e vorba de o statuie plasata in centrul Parisului ( Hale ) acum 25 de ani cu ocazia renovarii halelor. E vizionata de cam 5 - 6 milioane de turisti si trecatori pe an . Hermeneia nu are loc pentru ea? Regret .

Adrian, nu este vorba daca acea fotografie era sau nu acceptata de hermeneia. problema nu a fost pusa asa; chiar era selectionat textul pentru pagina sectiunii respective. pur si simplu, photobucket.com nu mai permitea vizionarea ei fiind incalcate conditiile impuse de photobucket.com si mentiunea aparea ca atare, mai putin imaginea.

Aranca, am verificat.. e corect. Nu am nici cea mai vaga explicatie de ce si cum o fotografie a unei statui parisiene este blocata de photobucket. Maine vor bloca si Statuia Libertatii? Cine zicea ca arta trebuie eliberata de orice cenzura? Adrian