forbidden love

imaginea utilizatorului Virgil
oglinzi

ascult forbidden love
mă întreb dacă te mai dor
încheieturile mîinilor
pașii ploii trec
îți mai amintești
pietrele ies uneori
stinghere din colivia apelor
acum doar le calc
fără a mai simți ceva
în încheieturile mîinilor
oglinzi
din care au zburat toate păsările
strivindu-și pieptul
dimineața
pînă la irespirabil

Comentarii

Interesanta imaginea: "amintirile sînt oglinzi din care au zburat toate păsările" Vroia cu repetitia "incheieturilor" sa sugerezi ideea de oglinda?

nu cred. la urma urmei fiecare avem miinile noastre si incheieturile nostre.

Cred că este ciudat că am citit "păsările (în loc de pietrele") ies uneori / stinghere din colivia apelor", pentru ca apoi să citesc "amintirile sunt oglinzi / din care au zburat toate păsările". Mărturisesc că nu știu nici acum ce să cred, decât că undeva am avut probabil aceeași viziune. Poate de aceea mi-a plăcut atât de mult fragmentul acesta. Ai să mă ierți dacă îl consider doar un fragment, poate restul nu îl vei scrie, dar mie așa mi se pare, că mai este ceva. Aș renunța la explicitul "amintirile" sunt oglinzi. Aș sugera doar care este subiectul, cumva. Ai un typo în subtitlu.

da, merci buna ideea, am schimbat

este un film in vogă, cu acelasi titlu unde, la fel, personajul care greseste fata de cei doi indragostiti, urmeaza un tratamet expiator, cu libatii in vreme de razboi si multe altele. si nicio vina n-au, nici macar mainile pana la urma, se ajunge la delasare, si ramai singur cu tine

nu stiu la ce film te referi. nu cred sa il fi vazut. Iar daca te referi la Atonement, nu vad asemanarea de nume

și eu mă gândeam la filmul italian realizat acum câțiva ani de R.Marconi și unde era vorba de bisexualitate și altele...și nu înțelegeam...

"pașii ploii", "colivia apelor"... cu alaturari de genul acesta, nesustinute de context si raportat la un text scurt nu poti face poezie. Finalul foarte expresiv, condimentat in exces, de bun augur pentru un alt inceput.

da, cred ca ai dreptate Vladimir. ce sa ii faci, vremuri proaste