Jurnal de nesomn 2.0 - III –

imaginea utilizatorului Virgil
Partea a III-a - Notificații prin email

A treia parte a Jurnalului de nesomn 2.0.
Deși cred că mai avem ceva drum de parcurs pînă vom ajunge la o formulă oarecum definitivă a site-ului (oare e corect să spui „oarecum definitivă”?). În orice caz curba este ascendentă și cred că nu mai este mult. Vă anunț ultimele noutăți la care am lucrat și despre care am mai pomenit.
A fost actualizată configuraţia profilului personal pe Hermeneia. Acum vă puteţi introduce date biografice, crez artistic, localitatea şi ţara în care vă aflaţi. Intenționez să mai aduc și alte surprize în profilul personal. Vă încurajez să le completați.
A fost de asemeni modificată ordinea citirii comentariilor sub diferitele texte. Mulți au cerut asta și s-a dovedit logic. De acum încolo comentariile pot fi citite de sus în jos în ordinea cronologică a trimiterii lor. Nu am mai lăsat opțiunea răspunsului la comentarii pentru că aceasta ducea la confuzii.
A fost de asemeni schimbată poziţia introducerii comentariilor. Acum cîmpul pentru introducere este pe aceeaşi pagină cu textul şi celelalte comentarii.
A fost schimbată redirecţionarea după logare. Acum "landing"-ul (aterizarea) se face pe prima pagină a site-ului.
O noutate cerută și așteptată se pare de mai mulți este posibilitatea primirii de notificații prin email despre activitatea pe texte. Noua formulă este relativ diferită de cea de pe Hermeneia 1.0 și sper să vă obișnuiți cu ea și să vă placă. Am ales o soluție care, zic eu, este clară și simplă deși existau mult mai multe posibilități dar ele puneau și mai multă responsabilitate configurațională pe umerii membrilor Hermeneia și mă tem că nu toți erau dispuși la așa ceva.
Astfel că am introdus conceptul de urmărire a textelor. Fiecare va avea lista lui de texte pe care le urmărește atît din punctul de vedere al actualizării textului cît și a introducerii de comentarii. Comentariile proprii nu generează mesaje de email către cel care le-a făcut.
Uneori este dificil să urmărești textele care te interesează pe Hermeneia sau cele la care ai făcut comentarii. Prin procesul de urmărire a textelor pe care vrei să le ții sub atenție poți să observi (și să fii informat) în momentul cînd sînt actualizate, modificate sau cînd li se fac noi comentarii.
Cum poți face aceasta?
Pentru a începe să urmărești un text trebuie să faci click pe link-ul de la baza textului. În acest moment textul este adăugat în lista de texte urmărite. Dacă vrei să anulezi urmărirea este suficient să faci click din nou pe link.
În lista ta de texte urmărite poți să vezi toate textele pe care le urmărești. De asemeni poți vedea numărul de comentarii și cîte din ele sînt noi (adică necitite încă de tine).
În dreptul fiecărui text se află o ideogramă. Fă click pe această ideogramă pentru a activa/dezactiva notificațiile prin email. Mesajele de email sînt trimise la adresa de email pe care ai introdus-o în detaliile contului tău pe Hermeneia.com.
Pentru a înceta să urmărești texte ai două posibilități, fie faci click pe ideograma coșului de gunoi din dreptul textului în lista ta de texte urmărite, fie faci click pe link-ul de la baza textului respectiv.
Orice membru activ Hermeneia se poate bucura de această facilitate indiferent de categoria în care este încadrat.
Vă încurajez să experimentați această nouă facilitate pe Hermeneia și să mă informați daca aveți probleme, întrebări sau sugestii.

Comentarii

modificare cu privire la pagina de "landing"

"landing-ul" după logare şi ieşire a fost modificat. Acum nu mai are loc nici o redirecţionare ci rămîi pe pagina la care te aflai înaintea logării sau ieşirii. Sper în felul acesta să împăcăm pe toată lumea.