Jurnal de nesomn 2.0 - VII –

imaginea utilizatorului Virgil
penița de aur

În sfîrșit, după o perioadă destul de lungă de așteptare (probabil din partea multora), reintroducem penițele de aur pe Hermeneia. Există o oarecare diferență (tehnic vorbind) față de modul cum se aplicau în contextul Hermeneia v 1.0. Dar în esență procedura și rezultatul sînt asemănătoare. Vreau să precizez că „Penița de Aur” este guvernată de următoarele reguli și restricții:
- În primul rînd orice text (cu excepția celor din Șantierul literar) poate primi o peniță de aur.
- În al doilea rînd orice membru Hermeneia poate acorda penițe de aur cu excepția membrilor „Nou venit”, „Novice” și ”Corespondent”. Într-unul din textele info de la sfîrșitul anului trecut am anunțat aceste lucruri. Le puteți citi acolo.
- Apoi, este bine de reținut că niciun membru Hermeneia nu are voie să acorde penițe de aur textelor proprii.
- Orice membru Hermeneia nu are dreptul să acorde decît o singură „Peniță de Aur” unui anumit text.
- Acordarea „Peniței de Aur” trebuie să fie însoțită de un comentariu justificator. De altfel veți vedea că opțiunea acordării „Peniței de Aur” pentru un text apare sub un comentariu abia după ce comentariul a fost publicat. Astfel că membrul Hermeneia care a făcut comentariul respectiv își poate citi în prealabil comentariul și poate delibera singur dacă acel comentariu oferă explicația acordării peniței și abia apoi o poate oferi.

Abuzul sau nerespectarea acestor condiții poate duce la pierderea privilegiului de a acorda penițe.

Deocamdată nu am populat textele vechi (de pînă la sfîrșitul anului trecut) cu penițele pe care le-au primit la vremea respectivă. Sper să pot face asta săptămîna aceasta. Între timp sînteți liberi să revedeți textele publicate de colegii de site anul acesta și le puteți acorda penițele pe care considerați că de merită. Îmi cer scuze pentru că nu ați putut să o faceți pînă acum. Sper să aveți răbdare să puteți recupera.

Este posibil să apară probleme tehnice deși eu m-am străduit să fac toate testele necesare. Dar ca de obicei, nu previzibilul poate face probleme ci imprevizibilul. Dacă vor fi probleme vă voi ruga să avem răbdare. De asemeni vă rog să îmi semnalați apariția oricăror discrepanțe. De asemeni vă voi ruga să aveți răbdare cu unele cîmpuri care se populează mai încet.

Comentarii

eu prefer simbolul

eu prefer simbolul inițial. acesta mi se pare un icon de 25K (culori nu carate), fără profunzime/contrast, mai ales pe fundalul alb. am încercat să creionez unul acum - e ușor să faci observații fără să ai o propunere concretă - mărturisesc însă că pentru moment timpul nu îmi permite reliefarea unor detalii (mai ales la rezoluția de 16/21px cum văd aici).
una peste alta salut (re)implementarea.

Domnule Titarenco, Am

Domnule Titarenco,
Am primit un e-mail de la dna Ana Rusu din Cluj, care tot incearca sa va contacteze in legatura cu Editura Grinta. N-o cunosc pe doamna, am inteles ca e scriitoare. Probabil a gasit adresa mea pe hermeneia si m-a rugat s-o ajut. Aleg aceasta modalitate, comunicandu-va adresa de e-mail pe care mi-a scris: anasilucian@yahoo.com
Despre peniţe - numai de bine. Si o penită (deocamdata virtuala).

multumesc Dorel pentru semn.

multumesc Dorel pentru semn. sper sa fie ceva util in sensul aprecierii calitatii si inovatiei. uneori munca sau talentul manifestat de unele texte trece neobservat.
multumesc si pentru informatie. am luat legatura.

Cristina,

Cristina, raspunsul este da, poate. Si, da este ridicol. Iar in regulament nu este mentionat tocmai pentru ca este ridicol. Dupa cum nu ai sa vezi nici o mentionare ca nu ai voie sa faci inca o mie de alte lucruri ridicole. Nevertheless au fost indivizi care au crezut ca e de șagă si acum au contul anulat pe o perioada nedeterminata. Am mai spus, nu ma ocup de educatie sau cultivarea bunului simt pe Hermeneia. Cine prefera sa nu le manifeste a gresit usa.