Poem penibil

imaginea utilizatorului Oriana
Erotheia

ţi-am pălmuit tâmpla tunsă scurt
unde nu îmi găsesc loc
pentru erupţii

te-am lovit acolo unde febrilă
neroditoarea-ţi frică
mângâie magmă

am vrut să te dor şi eu o dată
cum copita cerbului
afundată în uter

Comentarii

"am vrut să te dor şi eu o

"am vrut să te dor şi eu o dată
cum copita cerbului
afundată în uter"
Doamne-Dumnezeule, am încremenit , pur si simplu, de spaima când am citit formularea.Ca si când cineva mi-ar fi strigat pe neasteptate în ureche! Chiar,ce vrea sa zica?

Vio_B,

Vio_B, am zâmbit citind reacția ta. Nu e important ce vrea să zică ci să transmită o stare, așa cum ai simțit și tu - de încremenire și spaimă, printre altele...

Luminita,

Luminita, m-am speriat doar la prima citire si eu nu ma sperii prea usor. Dar daca tu spui ca si asta ar trebui sa fie reactie, atunci cred ca sunt în regula. Primeste un zâmbet.

Absolut sincer,

Absolut sincer, pentru mine Luminița Suse este cel mai reușit produs dintre noi ăștia care am vrea să fim poeți fiind de fapt ingineri. Titarenco și subsemnatul de exemplu suntem mai nefericți, noi ne căutăm încă identitatea aceea abstractă în care 1 și cu unu fac altceva decât doi mereu. Dar Suse Luminița? Ea e deja o statuie, o eminență cenușie a poeziei românești și din diaspora pe deasupra, sau cel puțin așa credeam eu și eram chiar convins până am citit acest vers
'ţi-am pălmuit tâmpla tunsă scurt
unde nu îmi găsesc loc
pentru erupţii'
unde nu doar că 'scurt' are un dublu înțeles nelalocul său adică tâmpla era tunsă scurt sau ea l-a pălmuit scurt peste tâmpla tunsă dar tot acest ansamblu de cuvinte este ... și mă opresc aici cu comentariul ca să nu jignesc pe această în mintea mea lady a poeziei din diaspora.
Pe scurt, părerea mea, un poem absolut penibil.

Sine cera și eu, Dacă

Sine cera și eu, răspund

Dacă ceea ce ai spus în comentariu e adevărat, atunci la fel de adevărată e și concluzia. De aceea prefer penibilul relativ în locul sincerității absolute.
Te salut scurt la tâmpla tunsă la zero.