Serile Artgotice, Sibiu 2011

imaginea utilizatorului Călin Sămărghiţan

01_2011

Reîncep Serile Artgotice

Miercuri, 26 ianuarie, la orele 17, la Atrium Classic Cafe (Piaţa Mică, nr. 16), va avea loc prima ediţie din acest an a Serilor Artgotice – arte în dialog. Proiectul este organizat de Asociaţia Artgothica Sibiu, pentru a facilita dialogul între artişti din oraşe diferite, dar şi între artişti şi publicul larg. Invitaţii primei seri sunt scriitorul sibian Ioan Radu Văcărescu, preşedintele Filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România, şi artistul plastic bistriţean Andrei Pandea-Antonescu, autorul proiectului artistic şi umanitar „Corul inocenţilor”, în cadrul căruia are loc expoziţia din Piaţa Mare cu acelaşi nume, în perioada 25-31 ianuarie.

Membrii Asociaţiei şi invitaţii lor se vor întâlni cu publicul în fiecare lună, pentru a propune sibienilor un dialog cu artişti locali sau din alte oraşe ale ţării, reprezentanţi a două arte. De fiecare dată va fi invitat un scriitor, iar cel de-al doilea invitat va reprezenta, după caz, pictura, sculptura, filmul, muzica sau alte domenii ale artei. Din Asociaţia Artgothica Sibiu fac parte artişti şi oameni de cultură printre care Dan Herciu, Mihai Curtean, Niu Herişanu, Anda Ionaş, Ioana Mălău şi Călin Sămărghiţan.

Serile Artgotice au fost organizate cu succes în 2008, 2009 şi 2010, stabilind contacte cu scriitori din Marea Britanie, Cenaclul literar „Reflexos” din Madrid, precum şi Compania „Artejescal” din Madrid, care a început anul trecut un proiect de promovare a artiştilor plastici sibieni în lume.

Cu o zi înainte va avea loc: Conferinţa de lansare a Asociaţiei Artgothica Sibiu

Marţi, 25 ianuarie, la orele 12, în Sala Oglinzilor a FDGR (str. General Magheru, nr. 1-3), va avea loc Conferinţa de lansare a Asociaţiei Artgothica Sibiu. Vor lua cuvântul Călin Sămărghiţan (preşedinte) şi Dan Herciu (director economic), pentru a trece în revistă evenimentele organizate în anii trecuţi şi pentru a prezenta proiectele Asociaţiei pe anul 2011.

Sub titlul „Serile Artgotice – arte în dialog”, membrii Asociaţiei se vor întâlni cu publicul în fiecare lună, în Atrium Classic Cafe (Piaţa Mare, nr. 16), pentru a propune sibienilor un dialog cu doi artişti locali sau din alte oraşe ale ţării, reprezentanţi a două arte. Tot în fiecare lună vor avea loc Atelierele Artgotice de literatură şi artă, la care vor participa elevi şi studenţi de la instituţiile de învăţământ din Sibiu. Atelierele vor fi coordonate de artiştii invitaţi.

Lansarea proiectelor Asociaţiei va fi urmată de prezentarea unui scurt montaj video cu activitatea de până acum.

Participanţii la conferinţă vor primi o mapă cu mai multe detalii.

Vă aşteptăm cu drag!

Photobucket

Revistă literară: 

Comentarii

e remarcabil ce-ati reusit sa

e remarcabil ce-ati reusit sa faceti pana acum si ce v-ati propus pentru viitor. Felicitari, Calin!
eu imi amintesc cu mare placere de intalnirile de la Sibiu, sper sa ajung si in 2011.

Felicitări, Călin! Mă bucur că

Felicitări, Călin! Mă bucur că serile acestea merg mai departe, am vrut de multe ori să vin și n-am putut. Acum se poate. Ne vedem miercuri! :) Abia aștept să simt atmosfera, cafeneua în sine, care și fără serile voastre, e un cuib de liniște și eleganță, nu poate fi decât mai mult cu voi acolo.