Transplant de inimă

imaginea utilizatorului Snowdon King
33 bis 2008

şi chiar dacă trupul se-mbolnăveşte
şi simţi fiecare celulă cum moare
inima ta încă mai bate
obsedată de timp
obsedată de iubiri trecătoare
obsedată de propriul ecou
inima ta bate de până şi morţii se scoală
bate precum femeia bate covoare
bate precum copilul bate mingea în zid
bate şi tot se bate cu pumnii în piept
bate pentru o cauză pierdută
bate aşa de nebună
oare câte bătăi de inimă pot umple nimicul
tăcerea şi tot universul?
oare câte bătăi de inimă
au bătut la poarta ta
şi tu n-ai răspuns
ai lăsat doar uşa crăpată
spre nu ştiu ce paradis
în care nu voi fi niciodată
şi tot ce-mi rămâne de zis...
scoate-mi inima şi pune-o
în pieptul tău, doamnă moarte
ca să revii la viaţă
să-mi laşi şi mie capătul de aţă

Comentarii

pînă la versul „inima ta bate

pînă la versul „inima ta bate de până şi morţii se scoală” textul e relativ acceptabil. nu strălucește cu nimic dar e acceptabil. versul „inima ta bate de până şi morţii se scoală” este însă, cum să spun,... cel mult infantil.
iar partea ce urmează:
„bate precum femeia bate covoare
bate precum copilul bate mingea în zid
bate şi tot se bate cu pumnii în piept
bate pentru o cauză pierdută
bate aşa de nebună”...

mie mi se pare că duce același infantilism mai departe. este chiar disonant ambiguă prin chestia cu bătutul covoarelor sau cu bătutul în piept. mă întreb unde a vrut să ne ducă autorul în afară de o joacă de cuvinte cu miză sonoră.

„oare câte bătăi de inimă pot umple nimicul
tăcerea şi tot universul?” ... dacă aș fi citit asta la o poetesă liceană dintr-a zecea ar fi fost ok, dar așa...

„oare câte bătăi de inimă
au bătut la poarta ta
şi tu n-ai răspuns
ai lăsat doar uşa crăpată
spre nu ştiu ce paradis
în care nu voi fi niciodată” .... mă abțin în mod deliberat să fiu ironic acum dar îmi trec tot felul de glume siropoase prin mine. și oare este numai vina mea? autorul... dar anyway.. dacă asta se vrea tragism pentru mine nu a reușit să fie decît tragicomic.

probabil iar voi fi acuzat de atac la persoană, lipsă de respect față de „musafiri”, ranchiună, invidie și alte o mie de păcate.
dacă heliade a spus „scrieți băieți, numai scrieți” probabil că unii chiar îi urmează sfatul. și cine sînt eu ca să mă împotrivesc...

dragi cititori, trecand peste

dragi cititori, trecand peste rautatile unora, sunt prea plictisit sa le scriu numele, va invit sa dat search pe Google la urmatorul citat:

oare câte bătăi de inimă pot umple nimicul tăcerea şi tot universul?

Apoi sa-ti spuneti si mie ce ati gasit.

Virgil, pe bune acum, tu

Virgil, pe bune acum, tu chiar nu te saturi sa fii umilit prin propriile tale afirmatii? Citatul acela este pe zeci de situri de citate celebre, pe sute de bloguri, vei spune ca cei care au ales acel citat sunt cu totii niste liceeni, niste idioti, si tu esti ala mai destept decat toti la un loc? Chiar nu realizezi ca cuvantul tau, ura ta, frustrarea ta, te fac si mai mic decat esti? Tu chiar nu-ti dai seama ca nu ma poti atinge cu absolut nimic, ca singura ta sansa ca sa fii luat in seama, apreciat, este sa fii sincer si respectuos? Sa-ti spui parerea fara sa faci comparatii ridicole de pe vremea cand erai la liceu si aratai cu degetul la oamenii de pe strada? Chiar crezi ca-mi face placere sa te ridiculizez de fiecare data? Tu nu vezi ca ai ramas fara adepti pe propriul sit, ca in afara de Yester si inca vreo 2 nu te mai baga lumea in seama? Nu crezi ca trebuie sa iti schimbi atitudinea, sa dai dovada de seriozitate si profesionalism in comentarii, fara sa faci comentarii ridicole, de taraba?

snowdon king, de ce nu spui

snowdon king, de ce nu spui că nu vrei să îmi exprim opinia și să comentez textele pe care le postezi? de ce mă ataci și mă jignești? eu nu am făcut decît să vorbesc despre textul tău. care mi s-a părut deplorabil. eu nu am spus nimic despre persoana ta. tu chiar nu vezi cine este cel ce jignește? dar îți promit că nu îmi voi mai pierde timpul cu textele tale de acum încolo. să fii sănătos.