crucile

imaginea utilizatorului francisc
II. strângerea

Experiment literar: 

Comentarii

Remarc ideea vizuală a acestui poem. Citind începutul... întreb despre care "alb" e vorba în comparație. :) De altfel, cred că se poate citi în orice sens, poemul vizual de mai sus fiind secțiunea prin spirală.

mie textul mi se pare greu de citit dar poate sint ochii mei. apoi, nu cred ca transpozitia unor adjective e neaparat inspirata in text si nici nu e consecventa. deci nu prea pricep ce urmareste. stiu ca in general textele tale nu se vor facile dar parca de data asta e prea mult ce mi se pare inedit, desi poate putin rebusisitic este modul cum se "divide" si "imbina" textul. interesanta ideea asta generatoare de dublu poem (sau text)

acest poem este o roză a vanturilor, simtirea si citirea lui depind de modul in care te lasi in ratiune sau in subconstient. ca tehnica, am urmat sugestia medievala si anume combinatorica lui avicenna (daca nu m-a lasat memoria), astfel se explica inversiunile si ...inconsecventa lor. ca limbaj am urmarit eludarea unor substantive sau relatii dintre cuvinte in scopul crearii acestei stranietati, indiferent de punctul de pornire in citirea textului. alma, e vorba despre un alb fara comparatii. virgil, imi plac rebusurile lui dzeu. multumesc mult