Intrat în cântec

imaginea utilizatorului silvius

*****

Culorile franjurate peste cochilia calcinată
absorbite de ape pe verticală
ridică ţărmurile în picioare.
Umbrele, care acoperă orologiile,
sunt plecate în pelerinaj
spre zodiile dintre solstiţii.

La vremea amiezilor, încătuşate în viori,
sunetele se sparg în pereţii de sticlă.

Pe aici îmi erau paşii fără urme, între zile
ameninţate de drumurile-simbol,
ca nisipurile detaşate de ape
pe care se odihneşte trupul iubirii.

Nimeni nu ştie cum în adâncul din vis
dorinţa e o flacără albastruie
care arde în inimă trubadurul
intrat în cântec.

Voi însera pe pajiştea de apus,
să-mi îmbălsămez inima cu cîteva ierburi.
Mă voi nemuri în zidul fântânii,
pentru salvarea unei stele
în care voi înnopta definitiv.

Comentarii

.

chiar daca poezia pare putin incarcata de anumite imagini (nu vorbesc neaparat de balast, ci de folosirea anumitor imagini in alte poezii), nu poate sa nu surprinda originalitatea, nota personala a autorului pe care nu si-o ascunde. suntem departe de manierism (parerea mea). titlul este placut, si deja anunta cititorul avizat ca va urma un tur de forta.

jalnic

are mai multe genitivale decat stie un copil de clasa a IV-a numara... multe pretiozitati... am citit in speranta de a observa un progres... dar plec dezamagit ... atat cat pot fi intr-o zi frumoasa, ca sa nu exagerez...

în general nu mă pronunț cu

în general nu mă pronunț cu privire la modul cum alții oferă penițele, deși încurajez exigența ca principiu. de data aceasta mă tem că avem de a face cu o gafă jenantă. înclin să cred că persoana care a acordat penița a abuzat de privilegiul de a da penițe, sau nu are o minimă înțelegere despre literatură. ambele situații pun sub semnul întrebării încadrarea ca autor hermeneia.
textul este sub-mediocru

.

Domnule Virgil Titarenco, acestea fiind zise, eu ma retrag de pe acest site. Departe de mine orice scandal sau jigniri (si asa, din cat am vazut mie mi s-au retras foarte multe penite acordate textelor mele, nu stiu de ce si nu am stat sa intreb). Ramaneti cu bine.

Stefan Ciobanu, ce decizi

Stefan Ciobanu, ce decizi dumneata cu privire la participarea ta te privește. Ceea ce însă nu este corect este să faci acuzații neadevărate. Absolut nimeni nu a retras sau șters penițe acordate niciunui text. Mi se pare obraznică o astfel de acuzație. Au rămas penițe chiar acordate de membri care și-au șters contul pe hermeneia. E aberant să faci o astfel de acuzație și te provoc să aduci dovezi. Dar mi se pare absolut ridicol modul în care reacționezi aruncînd această perdea de fum în loc să argumentezi de ce ai acordat aceasta peniță, evident aiurea.
titlu... plăcut??? „Intrat în cîntec”...? hai să fim serioși... mai ai și alte motive?

- mă bag în seamă -

Mai întâi, vreau să clarific un aspect: dpdv valoric, pentru mine, autorul Ştefan Ciobanu este între primii autori de pe întreg internetul. Mai apoi, legat de textul "întrat în cântec", acesta este, într-adevăr, sub mediocru. Argumentele sunt de prisos. Şi oricine care mă cunoaşte cât de cât ştie că pot să subliniez clar, cu toşu, neajunsurile scrierii. Îmi mai rămâne să-l rog pe Ştefan, (da, să-l rog!) să nu zică atât de repede pas... Şi să-i spun că, din cauza upgrade-ului Hermeneia, toţi am pierdut peniţe.