Vleau si eu un cocostâlc

imaginea utilizatorului dudu
(paltea-ntâi)

Şunt mic… si nu plea tiu de ţe se tâmplă asta, dal după cum cled eu, cu mintea mea câllionţată, fiinţa asta (că balză nu pot ca să plonunţ) e asa… ţeva de cale tlebe, musai, să lâdem. Lepet, nu’s de ţe! Plobabil de la nume (păi numai când înţelc să-l lostesc m-apucă cliza de lâs, de lâd asa vleo ţintzi minute, apoi mă doale bultica, mă oplesc, da’ m-apucă ial si ial si ial…
Şi dacă-i mai văd si fotoglafia, atunţi lâd chial ca plostu, mă tăvălesc pe zos si ma zvâlcolesc, vine solă-mea si-mi tlage două palme la funduleţ si… mă potolesc stantaneu. Da’ nu mă ţine mult niţi atunţi!

Ieli am făcut gleseala să mă uit la televizol. Ela acolo o misiune cale-mi plaţe foalte, foalte mult, pe “Animal Planet” (asta pot să pun foalte colect, că e în flanţeză, si flanţeza e, asa, mai cul, mă faţe mai telessant – aiţi cled că tlebuia un acţent pe undeva, dal nu tiu sigul pe unde si de cale, de-ăla asa ‘ sau de-ăla asa ` - si mai modeln în explimale, la ţei tlei anisoli ai mei).

Ziţeam că am făcut o male gleseală să mă uit la televizol, pentlu că noi avem antenă d-aia veche, de sâlmă, stă pe casă ca un… cocostâlc fălă pene (ha, ha, ha, ha, ha, ha… ) si de la vânt se schimbă postulile de nu se plea nţeleţe male luclu.
Ca să plivească niste oameni în pantaloni sculţi cale alealgă pe un câmp velde, când întl-o palte, când în alta, duminica după plânz, tati o pune pe mami să ulce pe copelis, să stea la soale, să se blonzeze (asa-i pune în fiecale plimăvală: ia plegăteste-te, tu Lenuţo, că anul ăsta melţem, în fâlsit, la tichighiol – ţe-o mai fi si asta, că niţi mami nu tie, că n-au fost niţiodată -), dal să ţină si antenuţa aia nemiscată. Sigul, mămicul meu tlebe să schimbe mâna din când în când si atunţi tata ullă scult: Lenuţo, ţe mama dlacului, ai adolmit? Acu’, să nu cledeţi cumva că nu-i vine lândul si lu' tati, de el chial e mult mai lău, că tlebe să stea, seală de seală, vleo două ole, când mami se uită la nite neni bluneţei cale uneoli plâng, alteoli se nelvează lău si volbesc foalte lăstit la nite tanti mblăcate în lochii foalte sculte si din cale le iese afală o male palte din ţâcuţe, da’ nu chial paltea cale i-al plăţea flăţiolului meu de două luni; si tanti alea, după ţe plâng si ele, se asază bosite pe pat si vine câte un nene din ăia si se pune în ţenunchi si le sspune (na, c-am ţis colect!) ţeva flumos (sigul le spune ţeva flumos, că după aia se pupăţesc si se tind pe pat, că le este somnică si... se telmină pisodul, dal numai până mâine când ial înţepe si apale o altă tante, un alt nene, dal si aţeia de dinainte… si tot asa, da’ nu cled că pot să ţin minte bine si decât să vă spun plostii mai bine vă spun ţe mi s-a tâmplat mie cu cocostâlcul de la televizol).

pe mine mă stligă acasă “dudu”, asa că puteţi să-mi ziţeţi si voi, tot la fel (adică asta seamnă că m-am scălit, asa cum faţe tati când scăleste ţe-i dă nenea poliţaiu când l-opleste pe stladă să-i pună că n-ale voie cu căluţul (tiu, aiţi am o cofonie, dal sunt mic si am voie, nu?) plin de caltoane si ticle goale de pastic, ca delanzează masinile cale melg bală la bală pe stladă).

va ulma

(dacă nu uit ţe-am vlut să povetesc, că asta am văţat să ţin ţel mai bine minte: cum se uită! De la bunu am văţat asta, că el uită meleu să-si dea zos talonasii când vlea pipilică si asta n-al fi nimic, dal de ţele mai multe oli, când faţe asta, uită că ale si alatul pe el si, mai ales, că doalme în otoliu.)

PS 1 (asta mi-a pus mami că seamnă atunţi când esti în post, n-ai voie să mănânţi calne, niţi sa-njuli, dal ai voie să sclii oliţe (nu, nu oliţe d-alea..., ţi oliţe) după ţe te scălesti pe âltie, adică, am sclis dudu, apoi am sclis PS si apoi mai pot să scliu ţeva, oliţe tâmpenie cale n-am apucat s-o scliu nainte, dal nu vleau sa lenunţ la ea): să nu vă nelveze că n-am sclis cu aclitiţe, că nu tiu bine ţe sunt alea si niţi mami si niţi tati nu tiu, dal las că melg eu la coală (mai întâi la plegătitoalea dinainte glădiniţei, apoi la glădiniţă si abia p-ulmă la coală, s-acolo aflu eu ţe-s alea).

PS 2 Întle timp, am aflat si ţe seamnă aclitiţile alea, mi-a zis si nenea Geo si tanti Clitina, doi buni plieteni cale se pupăţesc meleu (dal numa de la distanţă, când se tâlnesc pe cacuatol) si m-am tols la pisodul ăta să pun ciuliţele alea la itele, să nu lăţească.

Proză: 

Comentarii

- mess -

În limba română nu există "tz", dar există "ţ", iar parodia nu pare a fi în direcţia limbajului internautic.

am

modificat, multumesc!