pe aceeaşi parte a drumului

imaginea utilizatorului Maria - Doina

nu era nicio cruce pe drumul de întoarcere
care să îmi amintească de ghimpii din fruntea
lui Iisus
doar flori de măceş cu un singur pețiol distins
și un pâlc de copii cu ochii albaștri care își
împărțeau stropii de lapte până li se umplea
căușul palmei cu soare
peste vestonul tău era everestul lor și un concert
la care biletele s-au vândut pe blide cu linte

e ceva trist în ce a fost până azi
fiindcă nu am știut
gustul sângeriu al zarzărelor crescute la umbra
gardului de sârmă ghimpată

acum simt cum în pumnul tău creşte un munte
de sare pe care nu-l voi putea escalada
decât respirând flori de muşeţel şi rodii coapte

Comentarii

sensibil și frumos

dorința de a ne aminti de jertfa prin care putem fi altfel, altundeva, aerul răcoros al poemului care are mănuși triste cu care simt, acum la oră de seară, operația pe cord, confruntarea cu gustul acestei lumi și imposibilitatea de a fi perfecți, de a relaționa după regulile altei lumi... toate acestea și încă multe altele care ar plictisi mai mult cititorii acestui comentariu, mă determină să spun că îmi place poemul din toate punctele de vedere. desigur, sunt persoane mai exigente. e dreptul lor să lase un comentariu.

am poposit aici cu drag și aș vrea să am salcâmi înfloriți la fereastră... cu drag, semnul meu de apreciere.

Raluca, tu ai văzut poemul

Raluca, tu ai văzut poemul meu, lumea din el, cu un ochi blând şi frumos, curat şi împăciuitor. Asta îmi confirmă faptul că omul vede realitatea înconjurătoare prin realitatea lui interioară. Cei din jur sunt proiecţii ale eu-lui. Mulţumesc mult. Te mai aştept în lumea mea cu drag....învăţăm împreună să respirăm flori de muşeţel :)

Paul, ai găsit cheia potrivită, ca de obicei, iar interpretarea ta mă bucură enorm...ai ajuns la mesaj, ,,jertfa prin care putem fi altfel, altundeva", un mesaj pe care eu încă nu îl transmit prin cotele înalte ale artei literare, dar mă străduiesc, de aceea orice comentariu în acest sens mă va face să spun un mulţumesc întreit. Mulţumesc mult că ai trecut dincolo de cuvinte şi ai simţit aerul răcoros, un pic trist, şi ,,operaţia pe cord". Empatia din comentariu a devenit poezie balsamică ca o respiraţie de flori de muşeţel.
Despre salcâmii înfloriţi pot să spun doar atât: deschide fereastra dinspre răsărit...toţi salcâmii sunt în floare... de demult, dinainte de a te naşte.
Mulţumesc pentru popas şi pentru tot sprijinul literar pe care mi-l oferi.