Ela -
sau despre o iubire discontinuă
îmi uit numele de la o noapte la alta
sunt iubita discontinuă
cu umerii perfect decupați
de un coșmar vinețiu
trec printr-o maggior dolore
fără patimă fără ieșire
mă las în ea ca într-un vertij
traversez Marea Tăcerii
nisipurile ei haotice îmi îngroapă
prima noapte de iubire
tu mă descânți să nu mă mai tem
de ființele acelea mici hilare
mi s-a spus că sunt stâlpnică
eu nu mai cred în niciun temei
în nicio trezire
prefer să înot tot mai departe
să nu mă mai sperii de oameni
să nu mai ascult clopotele
să dorm undeva singură
pe un pat de vreascuri
să ating în vis nervurile frunzelor
a doua zi să tac ireversibil
Poezie:
Comentarii
Virgil -
mi-a placut cam tot, mai putin ultima strofa care din punctul meu de vedere spulbera vraja cladita pina acolo. pare destul de multa revolta in text, ceva ce n-am mai intilnit in textele tale
Ela -
Virgil, mulțumesc, da, ai sesizat bine, în ultimul timp îmi exprim altfel stările. Și, da, ai dreptate cu ultimele 2 versuri, ies din ritmul ansamblului. O să văd cum fac, ori renunț, ori le modific. Mulțumesc și pentru foto alăturată poeziei de pe prima pagină, este acordată foarte fin la ceea ce am este scris.
Ela -
am modificat, sper că e mai bine. și erata la commul anterior: la ceea ce am scris
Imparateasa -
o calatorie in adancuri, ce pare fara iesire, pana in momentul in care nu se dau chei spre o Poarta Inalta, de fier; imi amintesc de un castel pustiu, in care se poarta razboiul tacerii si a Sacrului, un loc unde se poarta stigmatul muteniei. trecerile se fac pe poduri inguste, dar la capatul lor se afla mereu o minune. descantecul pentru mai departe.
vladimir -
O stare de insingurare redata foarte bine, mai putin, de aceasta data, prin recurs la cuvant ci intr-un mod cat se poate de aluziv... am rezerve fata de "umerii ...decupați", "coșmar vinețiu" - locuri comune. Utilizarea femininului de la stâlpnic da o nota de confuzie in coerenta cu natura religioasa a termenului.
Ela -
Adina, da, e un labirint în adâncuri, dar și o trecere peste pouri, până la așezarea pe o verticală, cu privirea-săgeată spre cer, războiul tăcerii se încheie când sacrul vorbește. Mulțumesc mult. Vladimir, voi vedea ce fac cu umerii, dar coșmarul vinețiu cred că îl las așa. Se spune că nu doar Simion era stâlpnic, că au fost și femei "stâlpnice". Adevărat sau nu, oricum se poate folosi și la feminin, înțelesul este același. Mulțumesc pentru semn.
Ela -
erata: poduri