un fel de numărătoare a bobocilor

imaginea utilizatorului Virgil
a trecut și vara




Iată că a trecut și vara. În această perioadă am fost oarecum mai indulgent față de activitatea (sau inactivitatea) membrilor Hermeneia; inclusiv a mea. A venit însă toamna. Au început școlile, cam fiecare s-a retras la „cartierul său general”. Așa că a cam venit vremea „să numărăm bobocii”. Anunț pe această cale pe toți membrii website-ului și comunității literare Hermeneia.com că pe parcursul săptămînii care o începem acum voi face o trecere în revistă a participării fiecăruia dintre membri și, în conformitate cu regulamentul de funcționare al siteului vom trece la retragerea acelor conturi care nu mai prezintă activitate. Această săptămînă este o perioadă în care fiecare membru se poate hotărî dacă mai dorește sau nu să participe în cadrul comunității noastre. Tot în această perioadă vom proceda la evaluarea activității membrilor comunității și din perspectiva categoriei din care activează, AutorHermeneia sau NoviceHermeneia. Aș dori totodată să mai vizitați pagina regulamentului pentru că este posibil să apară unele modificări. Închei nu uitînd să menționez că eu continui să aștept propunerile și întrebările voastre, chiar în subsolul acestui text, precum și promovarea de articole, interviuri, texte în proză și poezie. Iar celor care au început școala le urăm mult succes în numele conducerii Hermeneia.

Comentarii

Virgil, trecând cu eleganță de primele fraze (așa cum și tu ai trecut de... absențe), mă tot gândesc să te întreb cum ai vedea cele două rubrici deocamdată inactive, "Traduceri" și "Interactiv"... Pare să fie o toamnă frumoasă, să vedem ce ne aduce în realitate.

Bună revenire tuturor, în primul rînd. Eu una am o problemă cu profilul, mai precis cu datele introduse. Momentan am reușit cu fotografia. Folosesc Firefox, o fi din cauza asta? Mi se pare important să existe profilul, pentru că știu senzația pe care o am atunci cînd văd o pagină albă în dreptul unui nume. Încă un lucru:la ce se referă rubrica "Interactiv"?

Sapphire, în ce privește "traducerile" nu este o secțiune greu de implementat. singura problemă e că nu am identificat deocamdată o cerere semnificativă pentru aceasta în ce privește secțiunea "interactiv", și aici răspund și lui persephone, intenția mea a fost să conțină în esență subsecțiuni în care interactivitatea dintre doi sau mai mulți autori să fie mai mare. astfel intenționez un loc în care să se poată construi "colaje literar-poetice", o secțiune de "dezbateri-polemică" pe teme literare sau alte teme, și poate și alte subsecțiuni care să se bucure de o doză mai mare de interactivitate. evident există riscurile aferente unor astfel de grade de libertate și va fi nevoie de o monitorizare corespunzătoare. în ce privește "colajul" mai apare și problema paternității textelor și a coordonării participării asfel că e nevoie de o logistică specifică pentru a nu aluneca în "îmbulzeli" nedorite. sper să putem implemeta această secțiune cît de curînd persephone, în ce privește dificultățile tehnice, dacă ele există, te rog să apelezi la adresa de email pentru probleme tehnice, webmaster@hermeneia.com mulțumesc

Virgil, eu voi mai fi "inactiva" inca vreo doua saptamani fiindca la mine n-a inceput "scoala". Si mai am cred vreo doua saptamani in spate de cand n-am mai intrat pe site, dar a fost doar din lipsa de timp si stat "pe-acasa". Voi reincepe sa postez si sa comentez texte dupa data de zece octombrie.

Cristina, anunțul meu nu a fost despre cei care au mai absentat o lună sau alte săptămîni din motive de o natură sau alta. Nu e regiment de intervenție aici. M-am referit la cei care s-au înscris și fie n-au postat și n-au comentat nimic, fie au pus acolo două trei texte și au dispărut în ceață. Participarea pe Hermeneia.com e benevolă și de plăcere.

Vreau sa-mi fie suspendat contul. Multumesc.