Baletistul-lansare de carte

imaginea utilizatorului francisc

În urma participării la Festivalul Internațional de Poezie “Grigore Vieru”, ediția a doua, 2010, manuscrisul „Baletistul”, autor Dorin Cozan, a obținut Marele Premiu, constând în publicarea acestuia la editura Princeps Edit, coordonată de poetul Daniel Corbu.
Festivalul se va desfășura în perioada 10-13 octombrie a.c., la Iași și la Chișinău, programul manifestărilor culturale fiind conceput ca un dialog între cele două orașe. Decernarea premiilor festivalului va avea loc marți, 12 octombrie, la orele 17, în Sala cu Orgă, Chișinău. Tot atunci va fi prezentat și volumul Baletistul, proaspăt ieșit de sub tipar.
Înainte de a încheia mulțumesc tuturor celor care m-au citit, m-au comentat, m-au sfătuit, m-au iubit și urât. Sunt multe nume care ar trebui spuse acum....mama, familia mea, prieteni precum Claudia Radu (pentru sugestii privind titlul) și Corina Papouis (pentru încredere), Paul Gorban (pentru copertă care e, citez, “superbă”), și, nu în ultimul rând, Ștefan cel Mare, care mă urmărește încă…
Dar, dincolo de nume, importantă este generozitatea celor care poate neștiuți și nenumiți au făcut ca această carte să se nască aici, acum.
Până la apariția oficială, vă invit să urmărim împreună pe Maurice Bejart, unul din studenții mei favoriți.

Revistă literară: 

Comentarii

Magna cum laude! Frumos acest

Magna cum laude!

Frumos acest eveniment, lansarea unui volum de poezie, mai ales cind la timona sta skipper Cozan, cu obrajii arsi de soare, vint, palme si ce-o mai aduce apropierea de perfectiune intr-ale condeiului, dar sa nu uitam ca panglica a fost taiata, sticla de sampanie s-a spart in acel loc bine ales de juriu, iar acum, cu mina streasina la inima (precum Sorescu) astept pe tarmul meu de insula o copie cu semnatura autorului si iz de cerneala proaspata.

Enjoy the glory of this moment for it is yours!

Felicitari!

x

Din ciclul Repetiţii,

Din ciclul Repetiţii, Buletin de Vaslui, dubla 14, nu am ce să fac, dau peniţa lui Dorin. O merită. Este un fapt lansarea lui pe orbita literaturii noatre. Eu sunt de acord cu el, il citesc si ca prozator şi ca poet, sunt de acord cu el şi mai sunt şi de acord cu el ca prozator şi ca poet.

P.S. Uitasem un lucru extrem de important şi anume: Felicitări, Maurice Bejart! Peniţa merge în artă, oricum.

Regret că trebuie să revin

Regret că trebuie să revin (pentru că pe H se șterg comentarii), volumul acesta de versuri este o risipă de hârtie iar Dorin Cozan (Cocozan cum îmi place mie să-l alint uneori) este un foarte slab scriitor de poezie, un începător.
Lipsit de orice fel de inspirație, el își trimite prozodia într-un teritoriu doar de el știut, undeva între suprarealism țărănism și asterix și obelix.
Mereu m-am întrebat de unde provin aplaudacii acestui bugetar de la circa de filozofie, prăfuit deși încă tânăr și care nu este capabil să scrie un vers.

bobadil,

bobadil, ești indispensabil! și puți, de inteligența de rigoare, desigur!