femeia domnului Pa

imaginea utilizatorului alma

femeia domnului Pa locuiește în virtual, prietenii îi intră în casă
prin colțul din dreapta și ies
tot pe acolo
orele se măsoară între un
liviunanu is now online și
silvicatardiva is now offline
- silvica e mereu online, iar acest fapt e
un punct de plecare în poezie -

femeia domnului Pa întră în real printr-o dimensiune de inimă
atunci hrănește pisicile orașului
adapă câinii din stații și
își face din mână cu toți copiii din flori
ce mai faci frumoaso, sărumâna doamnă,
nimeni nu îi știe numele, ea trece zilnic
ei o așteaptă zilnic,
pe străzi, precum melcii
pe străzi, precum umbra

se întoarce acasă,
scoate din buzunare flori mici
le salvează o zi și o noapte
scarpină motanul oranj
motanul oranj are o mustață pe jumătate
e crestat la ureche în lupte motănești
și dacă îi găsește vreun purice pe burtă
zice că și puricele e ființa lui dumnezeu
și dumnezeu a făcut motanii pentru ca să aibă și
puricii casa lor
iar asta e o cale
pruriginoasă

apoi își dezbracă puloverul alb
în care se crede Iisus
și ascultă piese de Bach
dăruite de domnul Pa

după o idee de Altaiyr.

Comentarii

Acest text nu permite Editarea: Error: SQL Failed. webmaster@hermeneia.com Sa il retrag sau chiar trebuie sa trimit email la webmaster?

care este problema Alina? Daca ai o problema tehnica pe hermeneia cu siguranta ca poti contacta pe webmaster

Am explicat mai sus ce eroare da la Editeaza. Acum am incercat de la alt computer si aceeasi eroare: Error: SQL Failed. webmaster@hermeneia.com

Dupa 24 de ore de la sesizarea erorii care este in site-ul asta, nu s-a straduit nimeni sa o repare sau macar sa imi lase un comentariu ca se va repara curand sau mai incearca.

Alma, te asigur ca am incercat imediat ce ai solicitat atentie si nu am vazut unde este problema. Eu nu intimpin nici o eroare. Mai invesitighez

ok, am reparat problema. multumesc pentru atentionare

In fata unui asemenea text, jos palaria! „Wereof one can speak by means of words of silence” . Daca acest comentariu (impresionist) nu e suficient, sa fiu amendat. Totusi, ca sa nu se zica asa si pe dincolo, ceva influente din "Motanul Detectivului Arthur" Emil Brumaru) se "simt". Dar sunt asimilate, virtual, de text. Si o remarcare, dintre multe altele: "femeia domnului Pa întră în real printr-o dimensiune de inimă" care insa trebuie incadrata in context pentru a-i simti savoarea.

P.S. Am totusi indoieli in privinta pozei (poate ca ar trebui scoasa?! desi ca "poza" in sine este frumoasa, dar pare - nu chiar a deturna ci a limita multimea de sensuri pe care le sugereaza textul.

Sixtus, multumesc pentru aprecieri, sunt onorata! Ai dreptate cu poza, nu merge. Ramane doar ideea lui Altaiyr care, intr-o zi, imi trimite poza asta si zice: dupa poza asta ar trebui sa scrii un text "femeia domnului Pa". Stie el ca sunt mama pisicilor. :) Inca o data, iti multumesc!

Ah, atenția la detalii a Alinei, cu acea dezinvoltură, acea simplitate a frumosului, de care nu îți dai seama decât după ce ești prins iremediabil de poveste. Foarte greu de spus "am remarcat asta" sau cealaltă; am senzația că am pășit într-un spațiu privilegiat, intim, molcom, luminat de undeva de deasupra. Era de așteptat și povestea ei, Alma... Am citit-o și recitit-o, singura mea critică (ce este mai jos nu sunt critici, sunt așa... artificii) este că pare a se fi terminat prea devreme. Atenție la "adapă câinii din stații și se", și poate la versul următor.

Sapphire, multumesc mult! Am si corectat in vers, ramasese de la prima incercare de editare. Stii ca ma gandeam chiar mai inainte sa scriu "femeia domnului Pa se intoarce", tocmai pentru ca si eu cred ca textul de mai sus s-a terminat prea devreme. "Femeia domnului Pa" este onorata sa isi ia penitele aurii si sa scrie cu ele mai departe.