Eu și îngerul meu

imaginea utilizatorului tincuta

Stăm față în față
Ne privim
Are ochi mari
Și aripi obosite
Ce vrei? îl întreb
Îmi zâmbește
Sau poate îi zâmbesc
Eu nu am aripi
Tu nu ai vise
De ce te-aș urma?
Stăm față în față
Alături doar luna
Nu latră nici un câine
Nici urmă de rouă pe flori
Îmi zâmbește
Are ochi mari
Și o pereche de aripi în plus

Comentarii

Din punctul meu de vedere, poezia e un cliseu de la un capat la altul. In primul rind pentru ca scrisul despre ingeri in acest fel a fost uzitat la maxim. Ideea e mult prea comuna, ca de altfel versuri de genul "imi zimbeste/sau poate ii zimbesc". Apoi spun fara nicio miza pentru nu-mi transmite nimic nici ca simtire nici ca atmosera, cel mult un proces verbal de constatare a unor aripi in plus.

Se prea poate să nu-ți transmită nimic poezia, dar nu din cauza "uzitării îngerilor". E plină lumea de teribilisme și vulgarități.Și văd că nu se sfiesc să dea iama și în poezie. Cu ajutorul unor poeți de lux,care cred că valoarea unui text stă în sex,vomă,bale,muci și tot ce-am mai citit prin unele așa zise poezii de top. Îmi pare rău,fiecare cu gusturile sale.

Ultimul vers este iradiant, în el stă forța acestei poezii cu un mesaj simplu, cu o expresie curată: "Și o pereche de aripi în plus". Am trecut întâmplător și am lăsat acest semn mic! Succes!

Tin sa precizez faptul ca am comentat exclusiv textul din punctul meu de vedere, fara a ma avinta in referiri la persoana. Din pacate dumneavoastra am observat ca faceti parte din categoria celor care confunda un text cu persona si gusturile sale. Va rog sa-mi argumentati sintagma poeti de lux.

Nu știu dacă fac parte din categoria amintită. Eu scriu cu sufletul. E treaba fiecăruia ce crede despre un text sau altul. Emoțiile le percepi dacă ești pe aceiași lungime de undă cu cel care scrie, dacă nu, nu.Cât despre poeții de lux, te las să deduci.

Mulțumesc, Ioana!

Daca as fi pe un site de logica as deduce ca nu va puteti argumenta afirmatia. Dar suntem pe un site de literatura unde orice afirmatie trebuie sustinuta. Nimeni nu are nicio problema cu sufletul dumneavoastra. De la a scrie cu sufletul pina la poezie e cale lunga. Pe viitor va sfatui sa va rezumati raspunsurile strict la opiniile exprimate, fara aprecieri de ordin personal. Nu dovediti decit simplul fapt ca nu stiti sa acceptati o critica, oricit ar fi ea de dura. Daca e treaba fiecaruia ce crede despre un text, atunci ma intreb ce cautati pe un site literar daca nu doriti pareri, fie ele si negative.

am vrut sa vad si eu despre ce este vorba daca tot am observat asa un sir de comentarii. dar nu, textul nu are absolut nimic mai mult decit o zicere scolareasca. probabil daca il scria cineva de 6 ani parea promitator. asa insa nu pare nimic. am privit si peste celelalte comentarii si imi permit o remarca: habar n-am ce intelegi tu prin "poeti de lux". expresia ma duce cu gindul la cineva care are o problema impotriva... luxului sau poate prin extensie impotriva excelarii, deci habar n-am dar nu cred ca a scrie mediocru sau submediocru, asa cum faci tu aici, e mai valoros decit a scrie despre "sex,vomă,bale,muci". sa nu cazi in capcana unui antielitsm ieftin si frustrat. mai bine ai invata sa scrii poezie si ai asculta parerile celor ce iti critica textul decit sa te lansezi in diatribe ieftine.

in ciuda ultimului vers care prinde o idee insa nu originala din pacate, poezia e slab compusa, fara suflu poetic. despre viziunea Tincutei asupra poetilor: nu este vorba nici de poeti de lux, nici poeti de alt tip (...), si nici de a scrie cu sufletul sau cu altceva. este vorba pur si simplu de ignorarea compozitiei ca atare. e ca si cum ai prepara o prajitura si ai pune triplul cantitatii de zahar...