crazy party

imaginea utilizatorului queen margot
anotimpul obsesiilor

secunde aruncate în aer
catapulte organice ale durerii
în tăietura nopții, moartea dansează cu mine
îi simt coapsele de bărbat încercând să pătrundă

între două anestezii,
un rânjet desenând amintiri geometrice
spațiului deschis de bisturiu
sânii intacți - o ultimă zăpadă
a unui decembrie asimetric
eșuează în vis

prin galeriile de carne sunt
stalactite de bambus
sedimente ale laptelui musonic
aud zbaterea lui în pânza de păianjen

sunt eprubeta în care experimental
semințele morții încolțesc
flori de portocal ale unui verdict (m)amar?
-I hope we don't talk about cancer
-No, we talk about an orange party inside
your body, woman

în paharul de unică folosință al tumorii
plâng
sânii mei - copaci tăiați
din noaptea asta căutând un alt drum spre casă

Comentarii

In opinia mea, cred ca poemul incepe de-abia de la eprubeta. Prima parte e mult prea incarcata desi are imagini puternice, insa e prea sufocanta. Apoi, nu sunt de acord nici "pasii cu barba albastra si cristal" pe linga faptul ca nu-mi spune nimic prea epateaza.

emil, nu e obligatoriu ca acest poem sa-ti spuna ceva... pasii unui barba albastra si cristal mie imi amintesc de chirurgii care mai nou nu mai poarta alb ci verde sau albastru si care iti vorbesc senin despre extirparea unui san cu aceeasi prezenta de spirit cu care breau o cupa de sampanie si nu stiu cum se face ca intotdeauna cand ii vad imi suna in ureche rezonanta ,,cristalina '' a instrumentelor medicale din sala de interventii... in alta ordine de idei, poemul incepe cu primul vers ...de terminat nu se termina... iar textul e o prima varianta ... multumesc de trecere, lectura, cuvinte- seminte de gand puse la incoltit...

"we speack about an orange's party in your body, woman" asta e engleza de balta, eu zic mai bine nu o folosi daca nu o stii consider ce e aici un text slab. pur si simplu ma tot uit la el si nu vad unde e poezia

ati facut afirmatia ca ACEST TEXT E SLAB . ok. ce argumente literare aduceti in afara propriului gust?

Deci, prima strofă. O avalanșă de imagini care generează o senzație de haos îmbibat în erotic. Ce înseamnă „catapulte orgasmice ale durerii”? Ultima dată cînd m-am uitat în dicționar orgasmul era un apex al plăcerii nu al durerii. Ce e aia „stalactite de bambus”? De ce de bambus? Ce e aia „ploi cu dinți de lapte”? Ploi care... cad, sau dinți care cad? Păi cam amîndouă chestiile cad. Că așa le e natura. Ce rost are să ne spui banalitatea asta? Cum pot „eșua” niște sîni? Probabil ai să îmi spui că prin cancer. Nu cred că sînt de acord. Mai ales că de obicei cancerul la sîn nu se întîmplă la amîndoi odată. Și în plus nu cred că o poți privi ca pe o „eșuare” a lor. E ca și cum ai spune că te fac de rușine. A doua strofă. Trec peste eroarea de formulare în limba engleză care e total aiurea. Așa cum a spus și Emilian, imaginea cu eprubeta e cam singura care are ceva poetic în ea. Habar n-am ce rost are obsesia asta pentru orange-portocaliu. O fi de la faptul că în adolescență sînii sînt ca două portocale... no comment. Strofa a treia. Nici un verb. Ce e ”numărătoarea inversă a pânzei de păianjen”? M-am tot uitat și nu am priceput. Și nici nu mi-a transmis nimic decît o senzatie de ”la asta tre' să mă uita așa sau tre' să întorc fotografia cu capul în jos?”. Nu mai spun de barbă albastră. Habar n-am ce caută acolo. Restul. ”paharul de unică folosință al tumorii” mi se pare o expresie care vrea să spună ceva dar se oprește la mijlocul drumului. Nu îmi spune nimic. Și cred că motivul este din nou verbul, sau mai bine zis lipsa lui. Finalul e ciudat. Care era drumul inițial? Și de ce alt drum? Ce are asta de a face cu un fel de operație de cancer despre care vrei tu să vorbești aici? De ce alt drum? Te urmărește cineva? Nu se poate înțelege nici logica și nici rostul aluziei. Lipsa verbelor. A nu folosi verbe nu este un păcat dar este o artă în poezie. Trebuie să poți doza imaginile și să le poți folosi pictografic sau senzorial suficient de bine ca sa suplinească sau să sugereze verbele necesare. Dacă nu știi să o faci riști foarte mult. O bună metodă de a verifica asta este să citești textul cu voce tare de cîteva ori sau să pui pe cineva să îl citească și să îl asculți foarte critic. Cu siguranță alții vor fi mult mai critici decît subiectivismul tău.

reflectand atent, am constatat ca opinia dumneavoastra nu e lipsita de temei si am revenit asupra textului. cred ca nu e cea mai buna versiune insa el ramane deschis modificarilor ulterioare. in ciuda tonului caustic, va multumesc. multumesc inclusiv pentru amabilitatea de a-mi corecta greselile de limba engleza precum si pentru exigenta cu care va aplecati asupra modestelor mele desene literare.