Existând în definitiv

imaginea utilizatorului lucian

Există o pleoapă care se închide definitiv.
Perdele de întuneric întinde pretutindeni.

O port hlamidă în spate și simt
Cum i se scurge sângele timpului
Din rădăcini.

Noaptea deșertată din carnea ei
Ascunde cărămizi îngropate în flori
Alei pentru îngeri.

O coamă de cal purtată în vânt
Trecând comete frunzele par.

Aripi nepurtate în spate
Ochiul înghite.

Trec argintate cuvinte prin gene.
Mi se albește în barbă ultimul fir
Și unghiile cresc a gheare de lup.

Rece sub pleoapa imensă mă culc
Definitiv.

Comentarii

Începutul și sfârșitul sunt foarte frumoase. Între ele, textul nu sună rău, dar mi se pare puțin cam încărcat. Părere pur personală, nu trebuie să mă iei neapărat foarte în serios. Merci mult și pentru comentariul la textul meu, Marian

Marian, ai avut dreptate. recitind poemul l-am schimbat între prima si ultima strofă. si... te iau in serios, deoarece pentru mine fiecare parere este binevenita si contează. iti multumesc si te mai astept la fel de obiectiv. mircea.

Dragă Lucian, nu știu ce i-ai făcut, dar de data asta suna, după părerea mea, foarte bine, Am reținut "Există o pleoapă care se închide definitiv", "sângele timpului", "cărămizi îngropate în flori" (aici parcă văd transformarea pământului din nou în viață prin rădăcinile plantelor), "Ochiul înghite ca un mormânt Aripile nepurtate în spate", "sipeturi cu primăveri". Iar finalul "Rece sub pleoapa imensă mă culc/ Definitiv" e foarte plastic și reușit. După umila mea părere, merită o peniță. Felicitări. Marian

mulțumesc oricum Marian, dar înainte de a o reciti și comenta tu, tocmai i-am dat o alta formă. nu știu cât este de reușită astfel. mulțumesc pentru peniță....îmi pare rău că nu am salvat forma căreia i-ai dăruit penița. mircea.

Și această formă sună bine. Aș fi dat penița și dacă o găseam cum e acum. Deci, nici o problemă, dragă Mircea. Felicitări.

Da, Lucian, foarte pe scurt, cu parere de rau (dar poate reusesc sa revin): remarc o mai mare aplecare catre descarcarea de imagini greoaie, descriptive. Desi poemul este unul de stare, ai reusit sa nu aglomerezi foarte mult cititorul cu metafore si sa scrii una dintre cele mai frumoase poezii citite la tine pe pagina. Cu toate acestea, pe mine inca ma mai deranjeaza anumite formulari, care mi se par prea "cautate" pentru a fi adevarate ("trec somatice cuvinte", "cazand muritoarele frunze" . Dar vorba unui antecomentator, ce stiu eu cum simt oamenii, la cat am citit la tine, poate tu chiar asa simti si vorbesti in viata de zi cu zi. Hai ca glumesc, daca tot mi-ai dat voie sa te bat la cap cu aceleasi critici la nesfarsit... Mi se mai pare complet nepotrivit gramatical (iar ca mijloc artistic justificat doar de iconomia pauzelor fortate, tot nesustinut), punctul dupa "muritoarele frunze par." P.S. De ce nu postezi ambele variante sub acelasi titlu? Si cea careia Gebeleizis i-a acordat penita initial, si aceasta? Pe hermeneia au mai fost texte astfel modificate, e frumos sa se vada variantele diferite in urma feed-back-ului primit de la cititori. Sa nu-mi spui ca n-ai salvat-o nici in computer, uf.